Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topvrouw Essent dringt aan op langer openhouden Noodfonds Energie

Topvrouw Essent dringt aan op langer openhouden Noodfonds Energie

ARNHEM (ANP) - De overheid moet het Tijdelijk Noodfonds Energie langer openstellen. Die oproep doet topvrouw Resi Becker van energiebedrijf Essent vrijdag in De Telegraaf. "Dat blijkt absoluut noodzakelijk. Ga als overheid aan de slag met gerichte steun aan huishoudens die krap zitten en maatregelen moeten nemen als het prijsplafond verdwijnt", geeft ze daarbij aan.

Huishoudens met een laag inkomen kunnen, als hun energierekening een relatief groot deel uitmaakt van hun inkomen, momenteel gedeeltelijke compensatie aanvragen voor de hoge energiekosten. Het fonds hiervoor zou aanvankelijk open zijn tot eind maart, en dit is al met een ongeveer een maand verlengd. Maar volgens Becker is er langer ondersteuning nodig.

„Er ís nog steeds een energiecrisis", benadrukt ze in een interview in de krant. "We zien in de uitvoering dat verduurzaming, de isolatie, niet overal doorzet. En er gebeurt onvoldoende of niks voor komend jaar als het prijsplafond verdwijnt. Dan gaat de compensatie voor consumenten eraf, terwijl we zien dat een op de drie huishoudens zelf financieel niet echt maatregelen kan nemen. De inkomensproblemen hebben een serieuze omvang."

Energiebedrijven en het kabinet kondigden afgelopen najaar al de komst van het in februari opengestelde noodfonds aan, waarvoor volgens een eerdere inschatting honderdduizenden Nederlanders in aanmerking komen. Het kabinet draagt maximaal 50 miljoen euro bij, net als bedrijven uit met name de energiesector. Hier zijn onder meer de grote energiebedrijven Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall bij betrokken.

Meer uit Financieel

Advocaat: schikking Philips kan ook in Nederland betekenis hebben

AMERSFOORT (ANP) - De schikking van Philips van 1,1 miljard dollar voor Amerikanen die schade zeggen te hebben van apparaten van dit bedrijf tegen apneu, kan ook in Nederland van betekenis worden. Philips ziet immers "dat er iets goed mis is gegaan", zegt de Nederlandse advocaat Mark de Hek van SAP Letseladvocaten. De regeling kan daardoor eventueel in het voordeel werken van de meer dan duizend door De Hek vertegenwoordigde Nederlanders die ook klachten door deze apparatuur melden of bezorgd zijn over de mogelijke gevolgen van het gebruik.

13 minuten geleden
Veel onzekerheid in bloemenbranche over nieuwe inspecties in VK

ZOETERMEER (ANP) - Bij Nederlandse bloemen- en plantenexporteurs is veel onzekerheid over de gevolgen van de fysieke inspecties die vanaf dinsdag worden uitgevoerd bij binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk. Zo is er in de havens onvoldoende capaciteit om de controles uit te voeren en leiden de inspecties tot flink meer kosten, zegt Matthijs Mesken, directeur van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). Hij pleit dan ook voor een nieuwe handelsovereenkomst.

28 minuten geleden
Aandeel Philips koerst af op grootste dagwinst ooit na schikking

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Philips koerst maandag af op de grootste dagwinst ooit van het zorgtechnologiebedrijf. Het aandeel werd bij de opening al een derde meer waard en in de middaghandel liep de koerswinst verder op tot bijna 47 procent. Philips zag daarmee de beurswaarde met miljarden euro's stijgen tot rond de 30 miljard euro.

30 minuten geleden
Flitsbezorger Getir kondigt vertrek uit Nederland aan

AMSTERDAM (ANP) - Flitsbezorger Getir heeft aangekondigd uit Nederland te vertrekken. Ook gaat het bedrijf het weg uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Met het vertrek van Getir zal ook haar merk Gorillas uit Europa verdwijnen.

46 minuten geleden
Massaclaim van 3 miljard tegen Staat om Schiphol 'in aantocht'

SCHIPHOL (ANP) - Een groep omwonenden en belangenorganisaties bereidt een massaclaim van 3 miljard euro voor tegen de Staat over Schiphol. Aanleiding voor de claim is de uitspraak van de rechtbank in Den Haag vorige maand. Volgens de rechter heeft de Staat lange tijd inbreuk gemaakt op de mensenrechten van omwonenden door niet genoeg rekening te houden met hun gezondheid.

1 uur geleden
Arbeidsinspectie: boetes illegaal werken schrikken niet genoeg af

DEN HAAG (ANP) - De boetes die werkgevers krijgen als ze werknemers uit het buitenland illegaal laten werken, zijn niet meer afschrikwekkend genoeg. Dit meldt de Arbeidsinspectie na onderzoek onder 24 bedrijven die de wet hebben overtreden. Vaak zijn de financiële voordelen volgens de inspectie zo groot dat een boete minder kost dan het betalen van cao-lonen en werkgeverslasten.

1 uur geleden
Noodlijdend IT-bedrijf Atos wil meer geld voor reddingsplan

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Franse IT-bedrijf Atos heeft meer geld nodig voor zijn reddingsplan. Het bedrijf, dat ook in Nederland diensten levert aan overheidsinstellingen en bedrijven, heeft nu 1,7 miljard euro nodig om zijn activiteiten te kunnen voortzetten. Eerder ging het nog uit van 1,2 miljard euro.

2 uur geleden