Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topper tussen Gent en Club Brugge onbeslist

Topper tussen Gent en Club Brugge onbeslist

GENT (ANP) - AA Gent heeft tegen koploper Club Brugge de ongeslagen status op eigen veld in de Belgische voetbalcompetitie behouden. Tegen koploper Club Brugge werd het 1-1. Het was het tweede gelijkspel in de Ghelamco Arena waar Gent de andere acht duels dit seizoen had gewonnen. Het verschil tussen beide teams op de ranglijst bleef 10 punten.

Brugge had zich donderdag nog ten koste van Anderlecht geplaatst voor de halve finales van het Belgische bekertoernooi. De ploeg van trainer Philippe Clement stond meteen onder druk in Gent waar de thuisploeg kansen kreeg via de Oekraïense aanvaller Roman Jaremtsjoek. Gent bleef het meest dreigend, maar Brugge gaf verdedigend weinig weg en nam in de 57e minuut zelfs de leiding. Uit een voorzet van invaller Eduard Sobol kopte de Nigeriaan Dennis raak: 0-1.

Niet veel later voorkwam doelman Simon Mignolet de gelijkmaker door een schot van Sven Kums te keren. Gent bleef drukken en in de 73e minuut werd het alsnog gelijk via aanvoerder Vadis Odjidja Ofoe. Kums raakte kort erna nog de lat.

Meer uit Voetbal

FC Emmen en NAC Breda plaatsen zich voor play-offs om promotie

EMMEN (ANP) - FC Emmen en NAC Breda hebben zich tijdens de laatste speelronde van de eerste divisie geplaatst voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Drentse ploeg won met 2-1 van De Graafschap en de Brabanders hadden genoeg aan een 1-1-gelijkspel bij TOP Oss.

12 minuten geleden
Willem II pakt ook titel in Keuken Kampioen Divisie

TILBURG (ANP) - Willem II is kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers van coach Peter Maes stelden een week geleden al promotie naar de Eredivisie veilig met een gelijkspel bij FC Dordrecht. Willem II won de laatste wedstrijd in eigen huis met 3-2 van Telstar.

40 minuten geleden
FC Groningen verslaat concurrent Roda JC en promoveert

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen is er in geslaagd om na de degradatie van vorig seizoen direct terug te keren in de Eredivisie. Tijdens de laatste speelronde werd concurrent Roda JC met 2-0 verslagen, waardoor de Groningers plek twee overnamen van de Limburgers.

43 minuten geleden
Mbappé kondigt afscheid aan bij Paris Saint-Germain

PARIJS (ANP) - Kylian Mbappé heeft in een videoboodschap zijn afscheid aangekondigd bij Paris Saint-Germain. De Franse sterspeler komt zondag voor eigen publiek voor het laatst in actie, in het competitieduel met Toulouse.

2 uur geleden
Jans richt zich na langer aanblijven kwartet op duel met Sparta

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht-trainer Ron Jans is zeer te spreken over het langer aanblijven van Jens Toornstra, Vasilis Barkas, Ryan Flamingo en Nick Viergever. Het contractnieuws over het kwartet werd deze week bekendgemaakt. Volgens Jans zorgt het voor continuïteit.

4 uur geleden
FC Twente contracteert jeugdspeler Ribbers

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft jeugdspeler Jort Ribbers tot medio 2026 vastgelegd. De 19-jarige aanvaller uit Lochem maakt al sinds zijn jeugd deel uit van de opleiding en zit dicht tegen het eerste elftal aan.

4 uur geleden
PSV neemt Tillman definitief over van Bayern München

EINDHOVEN (ANP) - PSV neemt de 21-jarige Malik Tillman definitief over van Bayern München, zo meldt de kersverse landskampioen. De Amerikaanse middenvelder werd dit seizoen gehuurd en PSV heeft besloten om de koopoptie in het contract te lichten.

5 uur geleden