Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topoverleg Amerikanen en Britten over staalheffingen

Topoverleg Amerikanen en Britten over staalheffingen

BALTIMORE (ANP) - De Amerikaanse minister van Handel Gina Raimondo ontmoet dinsdag haar Britse evenknie Anne-Marie Trevelyan voor onderhandelingen over importheffingen op aluminium en staal. De twee landen bespreken de mogelijkheden om een einde te maken aan de invoerheffingen die de Verenigde Staten onder voormalig president Donald Trump hadden ingevoerd. Persbureau Reuters meldde eerder op basis van ingewijden dat de twee bewindslieden de laatste details van een akkoord uitwerken.

Volgens Britse media schrappen de Amerikanen hun heffingen van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium uit het Verenigd Koninkrijk. In ruil maakt de Britse regering een einde aan invoertarieven van 25 procent op Amerikaanse merken als Harley-Davidson, die als vergelding voor Trumps heffingen waren ingevoerd.

"We boeken veel vooruitgang", zei Trevelyan in de Amerikaanse stad Baltimore. "We zien waar we uitkomen."

De Britse regering toonde zich eerder optimistisch over het slagen van de onderhandelingen over een einde aan de heffingen. Trump voerde die importheffingen in 2018 in op staal en aluminium uit bijna alle andere landen, waaronder bondgenoten als de Europese Unie en Japan. Hij wilde met die handelsbarrière de Amerikaanse staalindustrie steunen en beriep zich op een wet voor de bescherming van de nationale veiligheid.

De Britse regering onderhandelt nog altijd met de Amerikanen over een nieuw vrijhandelsverdrag. Trevelyan zei in een interview met Daily Mail dat een eventuele deal over metaal en aluminium die gesprekken ook helpt. Door de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU golden de afspraken van het landenblok met de VS niet meer. Premier Boris Johnson, een uitgesproken voorstander van de brexit, beweerde meermaals dat het na het vertrek uit de EU gemakkelijker zou worden om handelsdeals te sluiten met andere landen.

Meer uit Financieel

Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

2 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

3 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

4 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

4 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

6 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

7 uur geleden
AEX buigt verlies om in winst, Duitse DAX naar recordhoogte

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak wist de openingsverliezen dinsdag tijdens de middaghandel om te buigen in winst, geholpen door hogere standen op Wall Street. In Duitsland klom de toonaangevende DAX-index gedurende de handel tot recordhoogte, mede door speculaties over een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar.

7 uur geleden