Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman: winkelketen Blokker heeft herfinanciering bijna rond

Topman: winkelketen Blokker heeft herfinanciering bijna rond

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketen Blokker heeft de herfinanciering van de onderneming bijna rond, waardoor een verkoop waarschijnlijk niet nodig is. "Zoals het er nu naar uitziet is een verkoop niet nodig en gaat het ons lukken om die herfinanciering rond te krijgen", zegt Ynse Stapert, topman van Mirage Retail Group. Dat is het moederbedrijf van onder meer Blokker en Intertoys.

Hij verwacht in de week van 22 april meer te kunnen vertellen over de toekomst van Blokker. "Zoals we eerder hebben aangegeven was het verkooptraject puur als een back-up bedoeld. Dus meer voor het geval die herfinanciering niet, of alleen in combinatie met verkoop, mogelijk zou blijken", aldus Stapert.

Hij benadrukt dat de gesprekken die nog gevoerd worden vooral over herfinanciering gaan. "We zijn er nog druk mee bezig, het gaat de goede kant op." Het is nog onbekend welke eisen de bank stelt bij de financiering met betrekking tot onder meer loonkosten en het aantal winkels.

Constructieve gesprekken

Bij Blokker rommelt het al tijden. De afgelopen maanden zijn drie directeuren bij de noodlijdende winkelketen vertrokken. Eerder dit jaar meldde Mirage "constructieve gesprekken" te voeren met "een selecte groep mogelijke kopers" voor Blokker.

Woensdag maakte Mirage bekend dat Intertoys een meerjarige financiering heeft afgesloten bij Rabobank. "Dit stelt ons in staat om onze groeiplannen te versnellen", zei Jan Nap, financieel directeur van het bedrijf. De speelgoedketen maakte een sterke groei door in het afgelopen jaar. Het bedrijf behaalde een omzet van 208 miljoen euro, bijna 9 procent meer dan het jaar daarvoor. De operationele winst groeide met 1 miljoen euro tot 12,4 miljoen euro.

Eigenaar Mirage wilde de speelgoedwinkelketen eerder dit jaar verkopen, maar zag daar uiteindelijk van af.

Meer uit Financieel

Maersk verwacht verbetering wereldwijde containerhandel

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De vooruitzichten voor de wereldwijde containerhandel verbeteren, ondanks de verstoringen door de aanvallen van schepen door Houthi-rebellen in de Rode Zee. Het Deense Maersk, een van de grootste containerrederijen ter wereld, heeft donderdag bij zijn kwartaalcijfers de vooruitzichten voor de handel in positieve zin aangescherpt.

23 minuten geleden
VodafoneZiggo verliest opnieuw veel klanten met vaste aansluiting

UTRECHT (ANP) - VodafoneZiggo is in het eerste kwartaal van dit jaar 26.600 consumenten met een vaste aansluiting als klant kwijtgeraakt. Dat komt onder meer door de sterke concurrentie op die markt. Het aantal zakelijke klanten met internetaansluitingen steeg met 3100.

34 minuten geleden
ING op kop in lagere AEX, DSM-Firmenich zakt na cijfers 

AMSTERDAM (ANP) - ING behoorde donderdag tot de grote winnaars in de AEX-index op het Damrak. De bank zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd. ING zag de rente-inkomsten dalen, maar de inkomsten uit provisies namen aanzienlijk toe. Volgens topman Steven van Rijswijk zijn de inkomsten van de bank daarmee over de gehele linie "sterk" gebleven. Om de aandeelhouders te belonen gaat ING voor 2,5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. Het aandeel werd 4,8 procent hoger gezet.

36 minuten geleden
Ruim kwart meer winst voor Ozempic-maker Novo Nordisk

BAGSVAERD (ANP/AFP) - De Deense medicijnfabrikant Novo Nordisk heeft de winst in de eerste maanden van dit jaar met 28 procent opgevoerd ten opzichte van een jaar geleden. Het bedrijf, bekend van afslankmiddel Wegovy en diabetesmedicijn Ozempic, hield onder de streep 25,4 miljard Deense kroon over, omgerekend meer dan 3 miljard euro.

1 uur geleden
Muziek van Billie Eilish en Harry Styles terug naar TikTok

HILVERSUM (ANP) - De muziek van bekende artiesten als Billie Eilish en Harry Styles kan terugkeren op TikTok. Hun muzieklabel Universal Music Group (UMG) heeft alsnog een deal gesloten met het socialemediaplatform.

1 uur geleden
Aandacht voor cijfers ING en Shell op drukke beursdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht uit naar de resultaten van ING en olie- en gasconcern Shell. ING zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd. De bank zag de rente-inkomsten dalen, maar de inkomsten uit provisies namen aanzienlijk toe. Volgens topman Steven van Rijswijk zijn de inkomsten van de bank daarmee over de gehele linie "sterk" gebleven. Om de aandeelhouders te belonen gaat ING voor 2,5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen.

1 uur geleden
Shell houdt winst hoog ondanks lagere gasprijs

LONDEN (ANP) - Olie- en gasconcern Shell blijft veel winst maken en gebruikt dit om aandeelhouders te belonen. Voor het eerste kwartaal van dit jaar ging een bedrijfswinst van 7,7 miljard dollar (7,2 miljard euro) de boeken in, 2 miljard dollar minder dan een jaar geleden, maar enkele honderden miljoenen meer dan in het voorgaande kwartaal. Begin vorig jaar waren de gasprijzen nog een stuk hoger.

1 uur geleden