Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman WHO: bemoedigend nieuws over coronavaccin

Topman WHO: bemoedigend nieuws over coronavaccin

NEW YORK (ANP) - De topman van Wereldgezondheidsorganisatie WHO noemt het nieuws dat het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer voor 90 procent effectief is bij het voorkomen van een besmetting "bemoedigend". Tedros Adhanom Ghebreyesus verwelkomde de aankondiging van Pfizer via Twitter.

Ook andere leiders toonden zich enthousiast, onder wie de Amerikaanse president Donald Trump en zijn opvolger Joe Biden. De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn en de Canadese premier Justin Trudeau spraken van "zeer bemoedigend" nieuws. De laatste zei te hopen dat er vroeg in het nieuwe jaar een vaccin is.

De Britse premier Boris Johnson zei dat het Verenigd Koninkrijk klaar is om een grootschalig vaccinatieprogramma uit te rollen, maar dat het te vroeg is om te vertrouwen op een vaccin als oplossing voor de coronaviruspandemie. Hij benadrukte vooral het belang om massaal te blijven testen op het coronavirus en het reproductiegetal (dat aangeeft hoeveel anderen iemand kan besmetten) onder de 1 te krijgen.

Het geneesmiddelenbureau EMA van de Europese Unie is nog bezig met eerdere gegevens die Pfizer heeft aangeleverd. De voorlopige onderzoeksresultaten op grond waarvan de farmaceut meldde dat het vaccin voor 90 procent effectief is, zijn nog niet binnen, meldden bronnen aan persbureau AFP. De Europese Commissie houdt vast aan haar voorspelling dat een vaccin mogelijk "vroeg in het volgende jaar" goedgekeurd en beschikbaar kan zijn.

Meer uit Buitenland

Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

1 uur geleden
Wagner-huurlingen vrijwel weg uit veroverd Bachmoet

BACHMOET (ANP/DPA) - Het Russische huurlingenleger Wagner heeft zijn aangekondigde terugtrekking uit de veroverde Oost-Oekraïense stad Bachmoet praktisch voltooid, meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin. Van de Wagner-eenheden heeft 99 procent de stad verlaten. Alle posities zijn overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie. Bachmoet was maandenlang het brandpunt van de Russische strijd om Oekraïens gebied.

2 uur geleden
Treinongeval in India maakt honderden slachtoffers

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - Bij een ongeval tussen twee sneltreinen in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Het gaat voor zover bekend om vijftig tot tachtig doden, hoewel sommige Indiase media melden dat er inmiddels ruim 120 lichamen zouden zijn geborgen. Verder zouden er meer dan 850 gewonden zijn.

4 uur geleden
Pence niet vervolgd om geheime documenten in zijn huis

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence wordt niet vervolgd voor de geheime documenten die bij hem thuis werden gevonden. Het onderzoek naar de politicus is afgesloten, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van onder meer CNN.

6 uur geleden
Ex-premier Johnson omzeilt regering en overhandigt appjes

LONDEN (ANP/DPA) - De Britse ex-premier Boris Johnson heeft besloten zijn appjes over de aanpak van de coronapandemie te overhandigen aan de commissie die het omstreden coronabeleid van zijn voormalige regering onderzoekt. Johnson gaat op die manier de confrontatie aan met de huidige regering van Conservatieven van partijgenoot Rishi Sunak.

6 uur geleden
Iran laat nog eens drie gevangen Europeanen vrij

BRUSSEL (ANP/RTR/BELGA) - Iran heeft nog eens drie gevangen Europeanen vrijgelaten. Het gaat om twee Oostenrijkers en een Deen. Zij reizen via Oman naar België, zo heeft de Belgische premier Alexander De Croo bekendgemaakt.

8 uur geleden
Lange ministerraden blijven uit: beraad duurt gemiddeld 3 uur

DEN HAAG (ANP) - De voorspelling die premier Mark Rutte voor het aantreden van zijn vierde kabinet deed dat de ministerraden "heel lang" zullen gaan duren, is bepaald niet uitgekomen. De wekelijkse vergaderingen die zijn kabinet het afgelopen anderhalf jaar hield, duurden gemiddeld nog geen drie uur, blijkt uit een analyse van het ANP.

8 uur geleden