Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte. Volgens topman Armin Papperger zou de beurswaarde van Rheinmetall kunnen stijgen van 10,5 miljard euro naar 17 miljard euro.

"Dat is op de middellange termijn realistisch voor Rheinmetall", zei Papperger in een interview met nieuwssite Redaktionsnetzwerk Deutschland. "Een groot deel van onze groei is terug te voeren op de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne. Geen land in Europa is goed voorbereid op een situatie waarin een agressor binnenvalt. Dat hebben de regeringen begrepen, dus stijgt de vraag naar onze producten", verklaart hij.

De Duitse regering is een belangrijke bondgenoot van Oekraïne voor wat betreft het leveren van militaire hulp. Zo leverde het land al wapens en munitie die waren geproduceerd door Rheinmetall, Maar bij bepaalde soorten munitie loopt de wapenfabrikant tegen de grenzen van zijn productiecapaciteit aan.

Niet-militaire technologie

"Bij pantsermunitie beschikken we over de grootste productiecapaciteit ter wereld. Daar zijn geen problemen. Maar het ziet er anders uit bij artilleriemunitie met een kaliber van 155 millimeter. Daarvan kunnen wij nu 450.000 stuks per jaar maken, maar alleen al Oekraïne heeft 1 miljoen stuks nodig."

Papperger zei verder dat Rheinmetall ook met niet-militaire technologie wil groeien. Zo ontwikkelt het concern compressoren voor warmtepompen die minder lawaai maken.

Meer uit Financieel

EK voetbal geeft Duitse economie korte impuls

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland geeft de economie van het land dit kwartaal een boost van 0,1 procent. Dat meldt het vooraanstaande Duitse economische onderzoeksinstituut Ifo. Over heel 2023 kromp de economie van de belangrijkste handelspartner van Nederland nog met 0,3 procent.

21 minuten geleden
Franse staat biedt 700 miljoen voor strategische onderdelen Atos

BEZONS (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Franse staat heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op strategische onderdelen van het noodlijdende IT-concern Atos. Zo kan voorkomen worden dat deze diensten in buitenlandse handen vallen.

42 minuten geleden
Dsm-firmenich bij stijgers in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Dsm-firmenich behoorde vrijdag tot de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak. Analisten van Deutsche Bank verhoogden het koersdoel voor het aandeel, dat 1,9 procent wist te winnen. Het beleggingsadvies voor het voedings- en gezondheidsbedrijf blijft 'kopen'. De Amsterdamse hoofdindex toonde wat herstel, na de verliesbeurt een dag eerder.

1 uur geleden
Microsoft stelt nieuwe AI-zoekfunctie Recall uit na kritiek

REDMOND (ANP/BLOOMBERG/DPA) - Microsoft komt dinsdag toch nog niet met een nieuwe AI-functie voor zijn computers. Na kritiek op de cyberveiligheid test het techconcern de zoekfunctie 'Recall' eerst onder een kleine groep, waarna het in het geval van goede feedback de nieuwe inzet van kunstmatige intelligentie (AI) alsnog breder uitrolt.

1 uur geleden
Canadees uit China bekent diefstal bedrijfsgeheimen Tesla

CENTRAL ISLIP (ANP/BLOOMBERG) - Een in China woonachtige Canadees heeft voor de Amerikaanse rechtbank bekend bedrijfsgeheimen van autofabrikant Tesla te hebben gestolen. De 58-jarige man hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd.

1 uur geleden
Vrouwelijke werknemers betichten Apple van loondiscriminatie

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Twee vrouwelijke werknemers hebben Apple aangeklaagd, omdat ze vinden dat het techbedrijf vrouwen systematisch minder betaalt dan mannen voor hetzelfde werk. Ze willen duizenden andere vrouwen vertegenwoordigen die met dezelfde vermeende discriminatie te maken hebben.

2 uur geleden
AEX koerst af op voorzichtig herstel na verliesbeurt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag licht hoger te beginnen aan de laatste dag van de week. Een dag eerder verloor de hoofdindex nog 0,8 procent. Beleggers hebben een rumoerige beursweek achter de rug, met de verrassende aankondiging van nieuwe parlementsverkiezingen in Frankrijk, een meevallende Amerikaanse inflatie en een rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve.

2 uur geleden