Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman Van Wingerden vertrekt bij bouwer BAM

Topman Van Wingerden vertrekt bij bouwer BAM

BUNNIK (ANP) - Topman Rob van Wingerden van bouwer BAM vertrekt onverwacht aan het einde van zijn huidige termijn medio april. Volgens de bouwer is in "goed overleg" besloten dat de topman niet zal worden voorgedragen voor een nieuwe termijn. Van Wingerden gaf eerder aan daarvoor wel beschikbaar te zijn. De raad van commissarissen is gestart met het zoeken naar een opvolger.

Van Wingerden zit al twaalf jaar in het bestuur van de bouwer, waarvan de laatste 5,5 jaar als topman. Hij startte zijn loopbaan bij BAM in 1988. Totdat een opvolger is benoemd, zal Frans den Houter, de huidige financieel directeur van BAM, optreden als interim-bestuursvoorzitter.

Volgens Van Wingerden is het nu "een natuurlijk moment" om het leiderschap van de onderneming over te dragen. In overeenstemming met de contractuele bepalingen zal BAM een ontslagvergoeding uitkeren ter hoogte van een jaarsalaris.

Turbulente tijden

President-commissaris Harrie Noy, stelt dat Van Wingerden leiding gaf aan BAM in turbulente tijden. Meermaals moest de topman de nodige tegenvallers in de resultaten van BAM verdedigen. Zo waarschuwde de bouwer vorig jaar voor tientallen miljoenen euro's aan projectverliezen. Ook sluisproject OpenIJ bij IJmuiden bleef zich bewijzen als hoofdpijndossier. Dit project, dat samen met VolkerWessels wordt gerealiseerd, valt ook vele malen hoger uit dan begroot.

Naast die probleemprojecten heeft BAM net als sectorgenoten te maken met de PFAS- en stikstofkwestie, nadat de Raad van State het Nederlandse stikstofbeleid (PAS) ongeldig verklaarde. Eerder waarschuwde VolkerWessels dat overheidsmaatregelen rondom stikstof en PFAS niet voldoende zijn om bouwprojecten aan de gang te krijgen. Ook Van Wingerden liet zich eerder kritisch uit over de kabinetsmaatregelen.

Bij de aanstelling van Van Wingerden, die het stokje in 2014 overnam van Nico de Vries, kampte de bouwonderneming ook al met de nodige tegenvallers bij een aantal grote projecten. Om tenderprocedures te verbeteren werd onder meer een kwaliteitsdirecteur aangesteld. Ook werd BAM selectiever met zijn aanbestedingen. Ook werd onder leiding van Van Wingerden een reorganisatie doorgevoerd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Videodienst Zoom neemt maatregelen na kritiek op beveiliging

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Videoconferentiedienst Zoom komt na kritiek op zijn beveiliging met nieuwe veiligheidsopties. Alle beveiligingsinstellingen worden in de hoogste stand gezet. Ook gaat Zoom de versleuteling van de video's verbeteren.

2 uur geleden
'Supermarktomzetten normaliseren weer iets'

DIEMEN (ANP) - De omzetten van Nederlandse supermarkten lagen in de vorige week 7,1 procent hoger dan in de zelfde week in 2019, meldt marktonderzoeksbedrijf Nielsen. Daarmee normaliseren de omzetten van de supermarkten weer een beetje meer na de hamsterwoede die losbarstte na de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Nederland.

7 uur geleden
Bijna 65.000 bedrijven hebben loonkosten-aanvraag ingediend

DEN HAAG (ANP) - Al bijna 65.000 bedrijven hebben een aanvraag ingediend voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Die regeling steunt bedrijven die door de coronacrisis omzetverlies lijden.

7 uur geleden
Zzp-organisaties willen verdere compensatie inkomensverlies

AMSTERDAM (ANP) - Organisaties van en voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) vragen het kabinet per brief om zzp'ers die door de coronacrisis inkomsten mislopen, ruimer te compenseren. Volgens hen is het verschil tussen de behandeling van werknemers en zzp'ers nog te groot.

8 uur geleden
KPN: beperkte impact coronacrisis in eerste kwartaal

DEN HAAG (ANP) - Telecomconcern KPN verwacht een beperkte impact van de coronacrisis op zijn financiële prestaties in het eerste kwartaal. Het is volgens het bedrijf nog te vroeg om te zeggen wat de gevolgen voor de rest van het jaar zullen zijn.

9 uur geleden
Pensioenfonds ABP steekt miljoenen in 'corona-obligaties’

HEERLEN (AFN) - Pensioenfonds ABP heeft ongeveer 75 miljoen euro belegd in diverse 'corona-obligaties’, waarvan de opbrengst wordt gebruikt voor bestrijding van de virusuitbraak en de gevolgen daarvan. Daarbij gaat het onder andere om het verbeteren van de gezondheidszorg en ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf in Europa.

10 uur geleden
VDL Nedcar wil productie auto's begin mei hervatten

EINDHOVEN (AFN) - VDL Nedcar is van plan de productie van BMW's in Born begin mei weer op te starten, als het kabinet in de tussentijd geen extra maatregelen aankondigt om de coronacrisis in te dammen. Dat bevestigde het bedrijf na berichtgeving door De Limburger.

10 uur geleden