Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman van verzekeraar Vivat stapt op

Topman van verzekeraar Vivat stapt op

UTRECHT (ANP) - Topman Ron van Oijen van Vivat legt zijn functie eind januari neer. Nu de verzekeraar van eigenaar wisselt, vindt hij het een geschikt moment om op te stappen. Andere bestuursleden nemen zijn taken over in afwachting van een opvolger. De voorzitter van de raad van commissarissen, Maarten Dijkshoorn, overziet de leiding van het bedrijf.

Van Oijen trad in 2016 aan als bestuursvoorzitter van Vivat, het moederbedrijf van onder meer Zwitserleven en ACTIAM.

Vivat komt binnenkort definitief in handen van investeerder Athora. De overname wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van het jaar afgerond. Athora neemt Vivat samen met het Nederlandse verzekeringsconcern NN Group over. Die laatste partij krijgt als onderdeel van de deal alle niet-levensverzekeringsactiviteiten van Vivat in handen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Sterke toename in hypotheekaanvragen door corona'

UTRECHT (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen nam in de maand maart fors toe als gevolg van de corona-uitbraak, stelt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Het aantal aanvragen lag op 59.357, bijna twee keer zo hoog als in dezelfde maand in de afgelopen drie jaar.

33 minuten geleden
'Wees waakzaam op witwassen tijdens coronacrisis'

AMSTERDAM (ANP) - Toezichthouders in de financiële wereld roepen ondernemingen op tijdens de coronacrisis de procedures tegen witwassen en terrorismefinanciering scherp in acht te blijven houden. Ervaring uit het verleden zou aantonen dat criminelen in tijden van crisis hun activiteiten op deze terreinen regelmatig opvoeren en ook nieuwe technieken ontwikkelen om toe te slaan.

1 uur geleden
Hamstergedrag in supermarkten neemt verder af

DIEMEN (ANP) - Consumenten hamsteren steeds minder. Dat meldt marktonderzoeker Nielsen die de omzetten van supermarkten van de afgelopen weken naast elkaar legde. Vorige week verkochten de supermarkten voor 838 miljoen euro aan artikelen. Dat was ruim 10 procent minder dan een week eerder.

2 uur geleden
HEMA betaalt minder huur om coronavirus

AMSTERDAM (ANP) - HEMA wil verhuurders van zijn winkelpanden in april en mei de helft minder huur betalen. Met die maatregel hoopt de winkelketen de daling van inkomsten door het nieuwe coronavirus op te vangen.

4 uur geleden
Eerste bier-handgel AB InBev naar Nederlandse ziekenhuizen

BREDA (ANP) - AB Inbev doneert woensdag een eerste partij van 5000 flessen desinfecterende handgel aan ziekenhuizen en zorginstellingen, meldt het bedrijf. Het bierbrouwconcern achter de merken Hertog Jan, Leffe, Hoegaarden en Jupiler maakt de handgel van restalcohol die overblijft na de productie van alcoholvrij bier.

4 uur geleden
Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet commissaris Unilever Nederland

ROTTERDAM (ANP) - Oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet is benoemd tot commissaris bij de Nederlandse tak van consumentengoederenmaker Unilever. Verbeet is de opvolger van Kitty van der Heijden.

5 uur geleden
Zware krimp industrie Italië door coronacrisis

LONDEN (ANP) - De bedrijvigheid in de Italiaanse industrie is in maart zeer sterk gekrompen door de uitbraak van het coronavirus en de quarantainemaatregelen van de overheid om de ziekte in te dammen. Dat liet de Britse marktonderzoeker Markit weten op basis van zijn inkoopmanagersindex.

5 uur geleden