Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman Ryanair bezorgd over mogelijke recessie

Topman Ryanair bezorgd over mogelijke recessie

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Topman Michael O'Leary van de Ierse luchtvaartgroep Ryanair is bezorgd dat een mogelijke economische recessie de luchtvaart in het winterseizoen kan raken. Ook de hoge inflatie kan volgens hem voor problemen gaan zorgen omdat mensen mogelijk minder vaak op vliegvakantie gaan om geld te besparen.

"Je zou gek zijn als je je geen zorgen zou maken over een dreigende recessie", zei O'Leary tegen verslaggevers in Londen. Ryanair heeft een goede zomerperiode achter de rug omdat de vraag naar reizen sterk is opgeveerd na de coronacrisis, ondanks stakingen en problemen met drukte op luchthavens. De budgetvlieger is van plan de capaciteit voor de winterperiode te vergroten, maar volgens O'Leary is het herstel nog kwetsbaar en gevoelig voor externe schokken zoals een escalatie van de oorlog in Oekraïne.

Ook voor volgend jaar is er de zorg bij Ryanair dat de vraag naar tickets geraakt kan worden door de sterk gestegen kosten voor levensonderhoud. O'Leary denkt wel dat reizigers dan eerder zullen kiezen voor vluchten met prijsvechters in plaats van duurdere maatschappijen.

Vorige week verhoogde Ryanair nog zijn prognose voor het passagiersvervoer over heel 2022. De onderneming rekent nu voor dit jaar op in totaal 166,5 miljoen reizigers. Ook gaat Ryanair komende winter meer vluchten aanbieden vanaf Britse luchthavens naar met name zonbestemmingen in Zuid-Europa.

Meer uit Financieel

Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

7 uur geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

10 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

11 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

1 dag geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

1 dag geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

1 dag geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

1 dag geleden