Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman Pharming: omvallen SVB 'uniek moment', geld helemaal veilig

Topman Pharming: omvallen SVB 'uniek moment', geld helemaal veilig

LEIDEN (ANP) - Het omvallen van de Amerikaanse Silicon Valley Bank (SVB) was volgens topman Sijmen de Vries van de Leidse biotechnoloog Pharming "toch iets van een uniek moment om mee te maken". Pharming had in totaal 45 miljoen dollar op rekeningen staan bij het failliete SVB, maar dankzij garanties van de Amerikaanse overheid voor tegoeden van rekeninghouders en de overname van de Britse tak van SVB door HSBC is dat geld "helemaal veilig", aldus De Vries.

Het bedrag is ongeveer een kwart van alle contanten die Pharming heeft. Volgens De Vries is het "fijn" dat Pharming het geld dankzij de Amerikaanse maatregelen "snel en volledig" heeft teruggekregen. Hij stelt dat al zou dat geld zelfs verloren zijn gegaan dat dit geen grote negatieve gevolgen voor Pharming zou hebben, want de kaspositie is volgens hem erg sterk. "Maar het zou wel heel irritant zijn geweest als je 45 miljoen zou kwijtraken op die manier", aldus De Vries.

De Vries zegt zich ook geen zorgen te maken over de gevolgen van de bredere onrust die is ontstaan in de bankensector door het omvallen van SVB voor Pharming. "We zijn een winstgevend bedrijf en we kunnen alle investeringen met gemak doen. We zijn geen typische start-up."

De topman stelt zelfs dat de onrust in de bankensector kansen kan bieden voor Pharming, bijvoorbeeld omdat andere biotechbedrijven het moeilijker krijgen met het aantrekken van financiering. "De biotechsector had het al moeilijk in dit klimaat en dit maakt het er niet makkelijker op. We zijn zeer intensief op zoek om rechten op bewezen werkzame producten in een laat stadium van ontwikkeling over te nemen. Of gewoon zelf zo’n biotechbedrijf over te nemen."

Meer uit Financieel

Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

3 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

4 uur geleden
Nigeriaanse boete van 220 miljoen dollar voor Facebook-moeder Meta

ABUJA (ANP/AFP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft in Nigeria een boete gekregen van 220 miljoen dollar voor "herhaalde" schendingen van privacywetgeving en rechten van consumenten. Ook zou Meta zijn dominante marktpositie hebben misbruikt in Nigeria.

19 uur geleden
Activistische belegger Elliott heeft belang Starbucks, aldus media

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bekende activistische investeerder Elliott Investment Management heeft een "aanzienlijk" belang genomen in koffieketen Starbucks. Dat meldden The Wall Street Journal en Financial Times op basis van ingewijden. Elliott zou nu bij Starbucks aandringen op verbetering, na een flinke koersval van het aandeel op de beurs dit jaar en tegenvallende verkoopcijfers.

21 uur geleden
Grote staking dreigt bij Disneyland in Californië

ANAHEIM (ANP/AFP) - Duizenden werknemers van Disneyland in Californië dreigen het werk neer te leggen uit protest tegen vastgelopen gesprekken tussen vakbonden en het entertainmentbedrijf over hogere lonen en andere arbeidsvoorwaarden. De vakbondsleden hebben ingestemd met goedkeuring voor mogelijke stakingen.

21 uur geleden
Boeing verwacht verdubbeling commerciële luchtvaartvloot in 2043

SEATTLE (ANP/AFP/RTR) - De wereldwijde vloot van commerciële vliegtuigen zal in 2043 bijna zijn verdubbeld door de sterke groei van de luchtvaart. Volgens Boeing hebben maatschappijen dan in totaal 50.170 toestellen in gebruik, vergeleken met 26.750 vliegtuigen afgelopen jaar.

23 uur geleden
Luchthaven Hongkong weer operationeel na storing

HONGKONG (ANP/RTR) - De luchthaven van Hongkong is weer volledig operationeel na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag die onder meer het internationale vliegverkeer ernstig verstoorde. Volgens Chinese staatsmedia zijn de activiteiten op Hong Kong International Airport nu weer volledig normaal.

1 dag geleden