Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman onlinebank bunq verwacht opnieuw recordgroei

Topman onlinebank bunq verwacht opnieuw recordgroei

AMSTERDAM (ANP) - Onlinebank bunq verwacht dat de resultaten dit jaar beter zijn dan vorig jaar, ondanks dat de bank toen een recordjaar draaide en voor het eerst in haar bestaan winst boekte over het hele jaar. Dat zegt topman en oprichter Ali Niknam. "De zaken zien er goed uit. Het zou me verbazen als dit jaar niet beter is dan vorig jaar."

Afgelopen jaar boekte Bunq voor het eerst winst, 53,2 miljoen euro. Het leeuwendeel daarvan is te danken aan de gestegen rentes van centrale banken, waardoor de rente-inkomsten van de onlinebank verdubbelden ten opzichte van een jaar eerder. Ook het bedrag dat klanten van de bank gezamenlijk op hun rekening zetten nam flink toe. De gebruikerstegoeden verviervoudigden bijna naar ruim 6,9 miljard euro. "Op alle linies zijn we flink gegroeid", zegt Niknam.

Daarnaast haalde bunq vorig jaar 125 miljoen euro aan investeringen op bij aandeelhouders. Daarmee wil de onlinebank onder andere verder uitbreiden in het buitenland. Zo wil de bank later dit jaar opnieuw een aanvraag voor een bankvergunning in de Verenigde Staten doen en is het al langer bezig met een vergunning in het Verenigd Koninkrijk. Bunq vroeg vorig jaar al een bankvergunning in de VS aan, maar trok die begin dit jaar in omdat die niet voldeed aan alle eisen van de Amerikaanse toezichthouder. "Linksom of rechtsom, we gaan er komen."

Finn

Naast uitbreiding wil bunq ook meer doen met kunstmatige intelligentie. Zo introduceerde de bank vorig jaar al een AI-assistent genaamd Finn die gebruikers helpt met het beantwoorden van vragen.

Bunq werd in 2012 opgericht en kreeg in 2015 een Europese bankvergunning van De Nederlandsche Bank.

Meer uit Financieel

Natuur & Milieu teleurgesteld na Schiphol-uitspraak Hoge Raad

UTRECHT (ANP) - Natuur & Milieu is zeer teleurgesteld in de uitspraak van de Hoge Raad over Schiphol. "We zijn nu overgeleverd aan Europa om te kunnen ingrijpen als in Nederland geluidsnormen structureel worden overschreden. Dat is ongelofelijk", zegt directeur Marjolein Demmers van de milieuorganisatie.

39 minuten geleden
Nederlandse keten Fletcher mikt op honderden hotels in Duitsland

NIEUWEGEIN (ANP) - De Nederlandse hotelketen Fletcher denkt de komende tien jaar in Duitsland uit te groeien tot een keten met honderden hotels. In het buurland staan veel middelgrote hotels die gerund worden door families die geen opvolger kunnen vinden. Volgens Fletcher-topman Rob Hermans zijn dat ideale hotels voor zijn keten om over te nemen, ook omdat Duitsland een populaire bestemming is voor korte vakanties.

1 uur geleden
X van Elon Musk volgens Brussel in de fout met blauwe vinkjes

BRUSSEL (ANP) - Socialmediabedrijf X van Elon Musk misleidt volgens de Europese Commissie gebruikers met zijn blauwe vinkjes. Daarmee overtreedt het platform, voorheen bekend als Twitter, de Europese regels. X krijgt van Brussel nu een formele waarschuwing en mogelijk volgt later nog een hoge boete.

1 uur geleden
ING: hogere productiviteit hard nodig door personeelstekort

AMSTERDAM (ANP) - De technologische industrie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de groeimotor van de gehele Nederlandse industrie. Om de groeikansen van de tech-industrie en daarmee de hele industrie te benutten zijn echter technologische vernieuwingen nodig om de productiviteit te verhogen. Dat komt doordat de personeelsschaarste in de sector steeds groter dreigt te worden, waarschuwt ING Research in een sectorrapport.

2 uur geleden
Aantal vakantieboekingen eerste helft 2024 met 6 procent gestegen

LEUSDEN (ANP) - Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.

2 uur geleden
Hoge Raad: kabinet kan niet zomaar vluchten op Schiphol minderen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet kan niet zomaar het aantal vluchten beperken op Schiphol, want bij plannen daartoe moet op grond van Europese regels een speciale procedure worden gevolgd. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld. De tijdelijke maatregel waarmee het vorige kabinet het aantal vluchten op Schiphol wilde inkrimpen om omwonenden te beschermen tegen geluidsoverlast, voldeed daardoor niet aan de eisen.

3 uur geleden
Meer mensen dit jaar te laat met belastingaangifte

DEN HAAG (ANP) - Dit jaar hebben 232.000 mensen geen belastingaangifte gedaan, terwijl ze dit wel moesten doen. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in 2023, toen 197.000 mensen te laat waren. Dit bevestigt de Belastingdienst na berichtgeving van NU.nl.

4 uur geleden