Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman keert terug in bestuur van chatbotmaker OpenAI

Topman keert terug in bestuur van chatbotmaker OpenAI

SAN FRANCISCO (ANP) - Topman Sam Altman neemt opnieuw plaats in het bestuur van OpenAI, het bedrijf dat kunstmatige intelligentie ontwikkelt en de maker is van chatbot ChatGPT. Enkele maanden geleden werd hij ontslagen, maar snel daarna weer in dienst genomen.

Volgens een onderzoek van een advocatenkantoor was het ontslag van Altman gebaseerd op een breuk in het vertrouwen tussen het oude bestuur en Altman en niet door zorgen over de veiligheid van het product, het tempo van de ontwikkeling ervan of de financiële middelen van OpenAI, zei het bedrijf vrijdag.

Nieuwkomers in het bestuur zijn voormalig hoofd van de Bill & Melinda Gates Foundation Sue Desmond-Hellman, voormalig Sony-directeur Nicole Seligman en Instacart-directeur Fidji Simo.

De ervaring van de nieuwe bestuursleden zal ervoor zorgen dat "we de missie van OpenAI blijven nastreven om kunstmatige intelligentie de hele mensheid ten goede te laten komen", zei bestuursvoorzitter Bret Taylor. In november vorig jaar werd Altman uit het bestuur gezet, onder andere omdat het bedrijf het vertrouwen in hem als leider zou hebben verloren.

Meer uit Financieel

Dalende iPhone-verkopen bezorgen Apple krimpende omzet

CUPERTINO (ANP) - Apple heeft in de eerste drie maanden van 2024 een lagere omzet geboekt, wat vooral te wijten was aan dalende verkopen van de iPhone. De smartphone van het Amerikaanse concern kreeg onder andere op de Chinese markt concurrentie van Huawei.

1 uur geleden
Moederbedrijf van Booking.com blijft groeien en voert winst op

NORWALK (ANP) - Booking Holdings is in de eerste maanden van het jaar harder gegroeid dan het internetbedrijf voor reizen zelf had verwacht. Het moederbedrijf van het in Amsterdam gevestigde Booking.com profiteerde van een toename van het aantal via het platform geboekte hotelovernachtingen. Daarbij steeg ook de winst hard.

1 uur geleden
Techbedrijven leiden beurzen in New York naar winst

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven hebben de belangrijkste graadmeters op de aandelenbeurzen in New York hoger gezet. In de aanloop naar de publicatie van de kwartaalcijfers van Apple nam de hoop op extra winstuitkeringen door de iPhone-maker toe, na vergelijkbare stappen van Google-moederbedrijf Alphabet.

2 uur geleden
Gazprom lijdt eerste jaarverlies sinds 1999

MOSKOU (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Gazprom heeft vorig jaar voor het eerst sinds 1999 een verlies geleden. Na de grootschalige inval van Rusland in Oekraïne verkocht het Russische staatsgasbedrijf steeds minder gas aan Europa, waarmee een lucratieve exportmarkt is weggevallen.

3 uur geleden
Media: filmdivisie Sony heeft interesse in Paramount

NEW YORK (ANP) - De filmtak van Sony is geïnteresseerd in een overname van branchegenoot Paramount Global, bekend van de filmstudio en televisiezenders als CBS, MTV en Nickelodeon. Volgens Amerikaanse media heeft Sony Pictures Entertainment samen met investeringsmaatschappij Apollo Global Management een bod van zo'n 26 miljard dollar (24 miljard euro) uitgebracht.

3 uur geleden
Shell-topman nu niet bezig met beursnotering in New York

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell heeft vooralsnog geen plannen om de beurs van Londen te verlaten voor New York. "Daar voeren wij op dit moment geen discussie over", zegt topman Wael Sawan in een toelichting op zijn resultaten.

6 uur geleden
Grande en Swift helpen muziekconcern UMG aan betere resultaten

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG), dat tal van platenlabels beheert, heeft in de eerste drie maanden meer verdiend aan de muziek van bekende artiesten. De omzet steeg onder andere dankzij succesvolle releases van Taylor Swift, Ariana Grande en Noah Kahan. Zij behoorden in het eerste kwartaal tot de best verkopende artiesten die UMG vertegenwoordigt.

6 uur geleden