Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman Jaguar Land Rover neemt na twee jaar ontslag

Topman Jaguar Land Rover neemt na twee jaar ontslag

WHITLEY (ANP/BLOOMBERG) - Thierry Bolloré vertrekt als topman van autoproducent Jaguar Land Rover. Bolloré, eerder de baas bij Renault, was pas twee jaar in dienst van het Britse bedrijf dat in handen is van het Indiase Tata Motors. Hij voerde persoonlijke redenen op als reden voor zijn vertrek.

Bolloré werd in september 2020 benoemd als baas van Jaguar Land Rover. Hij wordt voorlopig opgevolgd door Adrian Mardell, die al 32 jaar voor het bedrijf werkt. Het vertrek van Bolloré komt op het moment dat de automaker worstelt om de productie op te voeren te midden van industriebrede problemen met de toeleveringsketens. Ook mikt Jaguar Land Rover op verdere inzet van elektrificatie.

In februari 2021 kondigde Bolloré plannen aan voor Jaguar om tegen 2025 volledig af te stappen van verbrandingsmotoren. Verder wilde hij met Land Rover een jaar eerder beginnen met geëlektrificeerde varianten. Details over die plannen zijn nog niet voorhanden.

Het is niet voor het eerst dat Bolloré na een relatief kort dienstverband vertrekt. Hij stond bij Renault minder dan een jaar aan het roer. Hij volgde de in Japan op verdenking van fraude gearresteerde Carlos Ghosn begin 2019 op, maar moest eind dat jaar alweer vertrekken omdat hij door partner Nissan werd gezien als te veel Ghosn-getrouw.

Meer uit Financieel

Drukke beursweek met rentebesluiten Fed en ECB

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers maken zich op voor een drukke beursweek met rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB). De twee banken houden naar verwachting de rente opnieuw onveranderd. Op de financiële markten wordt gespeculeerd dat de rente in de Verenigde Staten en de eurozone komend voorjaar verlaagd zal worden nu de inflatie sterk aan het afzwakken is.

8 uur geleden
Duitse winkelbranche: kerstverkopen vallen nog tegen

BERLIJN (ANP/DPA) - De kerstverkopen bij Duitse winkelketens vallen tot dusver tegen. Dat stelt de Duitse winkelbrancheorganisatie HDE na onderzoek onder meer dan 350 winkelbedrijven. Volgens HDE gaf bijna 60 procent aan teleurgesteld te zijn over de verkopen van afgelopen week.

11 uur geleden
Nieuwe gaspijplijn maakt Servië minder afhankelijk van Rusland

BELGRADO (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - Een nieuwe gaspijplijn die zondag is geopend maakt Servië minder afhankelijk van Russisch aardgas. De pijplijn van 170 kilometer loopt van de Servische stad Niš naar de rand van de Bulgaarse hoofdstad Sofia en heeft een jaarlijkse capaciteit van 1,8 miljard kubieke meter. Dat is goed voor 60 procent van de Servische gasbehoefte.

12 uur geleden
IEA: toezeggingen klimaattop over energie-uitstoot onvoldoende

DUBAI (ANP/AFP) - De toezeggingen die tot dusver zijn gedaan op de klimaattop COP28 in Dubai zijn nog onvoldoende om de energie-gerelateerde uitstoot in 2030 voldoende te verlagen om zo de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad. Dat zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

14 uur geleden
Topman chipbedrijf Arm: bezorgd over menselijke controle AI

CAMBRIDGE (ANP) - De topman van het grote Britse chipconcern Arm Holdings maakt zich er zorgen over dat de menselijke controle over kunstmatige intelligentie verloren kan gaan. Dat heeft Rene Haas gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. Hij stelt dan ook dat er manieren moeten zijn om AI-systemen uit te kunnen zetten.

15 uur geleden
China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

1 dag geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

1 dag geleden