Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman GameStop verkoopt voor miljoenen aan aandelen

Topman GameStop verkoopt voor miljoenen aan aandelen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - GameStop-topman George Sherman, die mogelijk moet vertrekken, heeft voor 12 miljoen dollar aan aandelen van de geplaagde gamewinkelketen verkocht. De topman wist met de transactie volop te profiteren van de beursgekte rond het bedrijf waardoor het aandeel spectaculair aan waarde won.

GameStop was de laatste tijd veelvuldig in het nieuws vanwege een run op aandelen door particuliere beleggers na oproepen daarvoor op het internetforum Reddit. Door de beursgekte is het aandeel momenteel bijna 4000 procent meer waard dan een jaar geleden. De aandelentransactie volgt kort op berichten dat het bedrijf op zoek is naar een nieuwe topman om Sherman te vervangen.

Een nieuwe roerganger zou kunnen helpen bij een omschakeling van de computerspellenverkoper. Nu richt GameStop zich nog erg op fysieke winkels, maar in de toekomst moet de onderneming meer een e-commercebedrijf zijn. De wisseling aan de top zou de grootste opschudding zijn bij GameStop sinds de activistische belegger Ryan Cohen in januari bij het bedrijf kwam.

Meer uit Financieel

Accountantsorganisatie wil breder onderzoek naar examenfraude

HOOFDDORP (ANP) - Veel meer accountantskantoren moeten onderzoeken of medewerkers en partners zich schuldig hebben gemaakt aan examenfraude, vindt de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De brancheorganisatie heeft alle kantoren met minstens drie externe accountants een brief gestuurd met die oproep.

24 minuten geleden
Investeerder KKR neemt Hans Anders-moederbedrijf nexeye over

GORINCHEM (ANP) - De grote Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR neemt het moederbedrijf nexeye van optiek- en hoorzorgketen Hans Anders over van het Britse investeringsbedrijf 3i Group. De partijen hebben daarvoor een definitieve koopovereenkomst getekend.

36 minuten geleden
Veel vluchten tussen Parijs en Schiphol geannuleerd om staking

AMSTERDAM (ANP) - Het luchtverkeer tussen Schiphol en Parijs ondervindt grote hinder van een staking van Franse luchtverkeersleiders. Donderdagochtend moesten acht vluchten van KLM en Air France worden geannuleerd.

37 minuten geleden
Supermarkt Dirk gaat personeel voorzien van bodycams

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Supermarkt Dirk van den Broek gaat personeelsleden uitrusten met bodycams. De kleine draagbare camera's kunnen worden ingezet bij gespannen of dreigende situaties en moeten onveilige incidenten in de winkels tegengaan.

39 minuten geleden
Adyen en Besi onderuit op Damrak, Unilever stijgt na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen en chiptoeleverancier Besi gingen donderdag onderuit op de Amsterdamse beurs. Adyen, dat de betaaltransacties afhandelt voor bedrijven als McDonald's en Hennes & Mauritz (H&M), zag het aantal transacties afgelopen kwartaal stijgen. Volgens analisten van investeringsbank Jefferies viel de omzet van het bedrijf echter tegen. Het aandeel werd daarop ruim 14 procent lager gezet en was daarmee de grootste daler in de AEX.

1 uur geleden
Mijnbouwer BHP wil concurrent Anglo American overnemen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld BHP heeft een overnamevoorstel gedaan aan zijn rivaal Anglo American. Het bod waardeert Anglo American op 31,1 miljard pond (ruim 36 miljard euro). Anglo American bevestigde eerder al een ongevraagd overnamevoorstel te hebben ontvangen van BHP en het bod te bestuderen.

1 uur geleden
HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden

BERLIJN (ANP) - HelloFresh heeft in het afgelopen kwartaal flinke groei behaald met de bezorging van kant- en klaarmaaltijden. Daarmee ving het Duitse bedrijf krimp bij de leveringen van boxen met ingrediƫnten om maaltijden zelf te maken op. HelloFresh is het aanbod van die kant- en klaarmaaltijden aan het uitbreiden naar steeds meer markten. In Nederland zijn sinds afgelopen zomer die maaltijden te bestellen.

2 uur geleden