Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman Duits energieconcern E.ON: Russisch gas is nodig

Topman Duits energieconcern E.ON: Russisch gas is nodig

ESSEN (ANP/DPA) - De topman van het grote Duitse energieconcern E.ON denkt dat Russisch gas nodig zal blijven als Europa afscheid wil nemen van vervuilende kolencentrales en de energieprijzen betaalbaar wil houden. Dat zei Leonhard Birnbaum op een bijeenkomst.

"Wij geloven dat we Russisch gas nodig hebben. Punt", aldus de hoogste bestuurder van E.ON, moederbedrijf van Essent. "Zeker als we meer op gas vertrouwen omdat we steenkoolcentrales willen uitschakelen." Europa is voor ongeveer 40 procent van zijn aardgasbehoefte afhankelijk van Rusland.

Ook denkt hij dat de omstreden gaspijplijn Nord Stream 2 die loopt van Rusland naar Duitsland kan helpen om de gasprijzen in Europa betaalbaar te houden. De pijpleiding is al af maar wacht nog op formele goedkeuring voor ingebruikname. De Verenigde Staten en Duitsland hebben met zware sancties gedreigd tegen Nord Stream 2 als Rusland Oekraïne zou binnenvallen.

Birnbaum stelt dat gas dat komt via Nord Stream 2 goedkoper is dan vloeibaar gemaakt aardgas (lng) dat elders vandaan gehaald moet worden met tankschepen. "Als we op lng moeten vertrouwen dan zal de gasprijs in Europa veel hoger zijn dan in het verleden. Als we willen dat de prijzen dalen, is het nodig dat meer gas via pijpleidingen naar Europa komt." Hij hoopt dat er een vreedzame oplossing wordt gevonden voor het conflict rond Oekraïne.

Meer uit Financieel

JPMorgan en Wells Fargo dalen op Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase en Wells Fargo gingen vrijdag omlaag op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers verwerkten de kwartaalresultaten van de twee grote Amerikaanse banken. JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, zag de winst en omzet in het tweede kwartaal sterker stijgen dan verwacht. De bank deed vooral goede zaken met zijn investeringsactiviteiten, maar moest wel meer geld opzij zetten voor leningen die mogelijk niet worden terugbetaald. Ook waarschuwde topman Jamie Dimon dat de inflatie en de rentetarieven mogelijk hoger blijven dan de markt verwacht. Het aandeel werd ruim 2 procent lager gezet.

35 minuten geleden
Recordwinst voor grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase heeft in het afgelopen kwartaal een recordwinst behaald. Stijgende provisies voor zakenbankiers droegen bij aan de winst. Ondanks de onzekerheid door de naderende verkiezingen in de VS en wereldwijde geopolitieke problemen, nemen de fusies en overnames in het Amerikaanse bedrijfsleven weer toe.

1 uur geleden
Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver valt om

LEEUWARDEN (ANP) - De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

1 uur geleden
Unilever schrapt circa derde van alle kantoorbanen in Europa

LONDEN (ANP) - Unilever is van plan om voor eind volgend jaar ongeveer een derde van alle kantoorfuncties in Europa te schrappen, oftewel zo'n 3000 tot 3200 banen. Dat bevestigt Unilever na berichtgeving door de Britse zakenkrant Financial Times.

1 uur geleden
Krant: Unilever schrapt derde van alle kantoorbanen in Europa

LONDEN (ANP) - Unilever is van plan om tegen eind volgend jaar een derde van alle kantoorfuncties in Europa te schrappen, oftewel zo'n 3200 banen. Dat schrijft de Financial Times op basis van een videoboodschap van directeur personeelszaken Constantina Tribou, waarbij de zakenkrant kon meekijken. Daarmee treft de eerder dit jaar door Unilever aangekondigde reorganisatie het Europese deel van het bedrijf flink.

2 uur geleden
Tekst- en spraakberichten van vrijwel alle AT&T-klanten gehackt

DALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Hackers hebben in 2022 gedurende zes maanden inzage gehad in gegevens van gesprekken en tekstberichten van vrijwel alle mobiele klanten van het Amerikaanse telecomconcern AT&T. Het is een van de grootste privacy-inbreuken in de telecomwereld in de recente geschiedenis.

2 uur geleden
Natuur & Milieu teleurgesteld na Schiphol-uitspraak Hoge Raad

UTRECHT (ANP) - Natuur & Milieu is zeer teleurgesteld in de uitspraak van de Hoge Raad over Schiphol. "We zijn nu overgeleverd aan Europa om te kunnen ingrijpen als in Nederland geluidsnormen structureel worden overschreden. Dat is ongelofelijk", zegt directeur Marjolein Demmers van de milieuorganisatie.

2 uur geleden