Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Topcompetities in amateurvoetbal liggen er definitief uit'

'Topcompetities in amateurvoetbal liggen er definitief uit'

AMSTERDAM (ANP) - De competities in de top van het amateurvoetbal voor senioren liggen er definitief uit. Dat zegt Ad Westerhof, als voorzitter van de Amsterdamse tweede divisieclub AFC verantwoordelijk voor één van de grootste verenigingen van Nederland. "Het is klaar", aldus Westerhof na de beslissing van het kabinet een dag eerder. "Ons eerste elftal had begin maart weer in training gemoeten. Dat gaat niet gebeuren."

Westerhof is blij met de beslissing dat spelers tot 27 jaar (was tot 18) weer in groepsverband mogen trainen. "Maar we hebben ook een paar jongens van 28 in de selectie. En nog een paar van boven de dertig. Die mogen nog niet meedoen. Met een half elftal kunnen we het seizoen straks niet hervatten. De hele groep heeft zeker een maand, vijf weken van gezamenlijke training nodig. Dat zit er niet meer in."

Westerhof gaat er wel van uit dat er dit seizoen nog gevoetbald wordt. "Daar geloof ik in. Het weer wordt beter, dat helpt. De KNVB is nog bezig met competities voor onder 23 jaar, en onder 21 jaar. De jeugd heeft natuurlijk wel steeds kunnen trainen, die zijn voldoende fit om weer wedstrijden te spelen. Met het eerste elftal gaan we kijken of een regionale competitie nog mogelijk is, met minder reisafstanden. Daar zouden we nu heel blij mee zijn."

Westerhof had niet anders verwacht dan dat de mogelijkheden slechts zeer beperkt zouden verbeteren. "We weten nu zo langzamerhand wel hoe de vlag erbij hangt. Ik heb het gevoel dat ik sta te springen in een lift die naar beneden gaat. Hoe hoog ik ook spring, ik kom straks gewoon op de grond terecht. We willen de spanning, de uitwedstrijden in de dorpen, de competitie, maar het is helaas niet mogelijk."

Het definitieve einde van de competitie in de Tweede Divisie kost de club opnieuw veel geld, ook los nog van de inkomsten uit kantine en kaartverkoop. Westerhof: "We hebben natuurlijk contracten met ESPN, maar die kan nu onze wedstrijden niet uitzenden. Dat is voor alle clubs heel jammer. Maar we wanhopen niet, er komt ongetwijfeld een nieuw contract voor volgend seizoen. En ondanks alles heeft de crisis ook voordelen. We staan al acht maanden bovenaan en zijn al twee jaar kampioen. Daar zie ik voorlopig nog geen veranderingen in komen."

AFC is een vereniging met zo'n 2200 leden, onder wie 1300 jeugdleden. De club levert jaarlijks tientallen spelers aan het betaalde voetbal.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Everton weet opnieuw niet te winnen in strijd om Europees voetbal

BRIGHTON (ANP) - Het is Everton niet gelukt de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion te winnen. Het werd 0-0. Voor Everton, dat nog meedoet om Europees voetbal, is het de derde opeenvolgende wedstrijd in de Premier League die niet wordt gewonnen.

1 uur geleden
Sevilla komt twee keer terug na achterstand en wint bij Celta

VIGO (ANP) - Sevilla is in de uitwedstrijd tegen Celta de Vigo twee keer teruggekomen na een achterstand. De nummer 4 van La Liga won uiteindelijk met 4-3.

1 uur geleden
PSG zonder Marquinhos, Verratti en Florenzi onzeker

PARIJS (ANP) - Paris Saint-Germain kan dinsdag in de return tegen Bayern München in de kwartfinales van de Champions League niet beschikken over Marquinhos. De Braziliaanse aanvoerder viel vorige week in Duitsland, waar PSG het eerste duel met 3-2 won, na een half uur geblesseerd uit. Afgelopen weekeinde ontbrak Marquinhos in de competitiewedstrijd tegen Strasbourg.

3 uur geleden
Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF

ROTTERDAM (ANP) - Nick Marsman verruilt Feyenoord na het seizoen voor Inter Miami CF. De 30-jarige keeper, die nooit eerder in het buitenland speelde, heeft een aflopend contract bij de Rotterdammers.

4 uur geleden
Portugees Neto mist EK voetbal na operatie

LONDEN (ANP) - Pedro Neto, aanvaller van Wolverhampton Wanderers in de Premier League, moet een operatie aan een knie ondergaan. De 21-jarige Portugees komt daardoor dit seizoen niet meer in actie voor zijn club en hij mist ook vrijwel zeker de Europese titelstrijd met zijn land in de komende zomer.

4 uur geleden
Real Madrid tegen Liverpool nog zonder Hazard

MADRID (ANP) - Real Madrid moet het ook woensdagavond in de tweede wedstrijd van de kwartfinales in de Champions League tegen Liverpool doen zonder Eden Hazard. De international van België is nog onvoldoende fit en is door coach Zinedine Zidane niet opgenomen in de selectie voor het duel op Anfield.

8 uur geleden
Marquinhos, Verratti en Florenzi onzeker bij Paris Saint-Germain

PARIJS (ANP) - Het is nog niet zeker of Paris Saint-Germain dinsdag in de return tegen Bayern München in de kwartfinales van de Champions League over Marquinhos kan beschikken. De Braziliaanse aanvoerder viel vorige week in Duitsland, waar PSG het eerste duel met 3-2 won, na een half uur geblesseerd uit. Afgelopen weekeinde ontbrak Maquinhos in de competitiewedstrijd tegen Strasbourg.

10 uur geleden