Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topbestuurder staat Georgia: geen tekenen van fraude bij telling

Topbestuurder staat Georgia: geen tekenen van fraude bij telling

ATLANTA (ANP) - Brad Raffensperger, de Republikeinse minister van Binnenlandse Zaken van de Amerikaanse staat Georgia, zegt dat er in zijn staat geen tekenen zijn die wijzen op fraude bij het tellen van de stemmen. Joe Biden gaat er in de tussenstand met zo'n 14.000 stemmen (0,3 procent) verschil aan de leiding ten opzichte van president Donald Trump, die de Democraten zonder enig concreet bewijs van verkiezingsfraude beticht.

Eerder op de dag gelastte Raffensperger op verzoek van de Republikeinen een hertelling. In een interview met CNN vertelde hij dat hij de handmatige hertelling heeft bevolen vanwege het kleine verschil tussen Biden en Trump in de zuidelijke staat. Raffensperger zegt dat hij gelooft dat de telling tot dusver nauwkeurig is uitgevoerd.

Toen hij werd gevraagd naar de fraudebeschuldigingen van president Trump, zei de topbestuurder dat er onderzoeken gaande zijn, maar dat die nog niets hebben opgeleverd in termen van bewijs. Ook zijn er volgens hem nog geen tekenen van onregelmatigheden die bij een hertelling verandering kunnen brengen in Bidens voorsprong.

De handmatige hertelling, die op 20 november voltooid moet zijn, zal volgens de minister niet leiden tot een andere uitslag dan de machinale telling die bijna voltooid is.

De hertelling in Georgia vindt plaats terwijl president Trump nog altijd weigert toe te geven dat hij de verkiezingen van Biden heeft verloren. Trump voert in meerdere staten een juridisch offensief om de uitslag aan te vechten, maar al zijn pogingen zijn vooralsnog vruchteloos gebleken.

Meer uit Buitenland

Coalitie Macron belooft koopkrachtsteun bij winst verkiezingen

PARIJS (ANP/RTR) - De coalitie van de Franse president Emmanuel Macron heeft donderdag in de aanloop naar de parlementsverkiezingen een aantal economische beloften gedaan om huishoudens financieel tegemoet te komen. Premier Gabriel Attal beloofde onder meer energiekosten te verlagen, pensioenen aan de inflatie te koppelen en starters op de woningmarkt te helpen als de regerende alliantie de verkiezingen wint.

16 minuten geleden
Meer dan duizend doden tijdens hadj

MEKKA (ANP/AFP) - Meer dan duizend moslims zijn dit jaar overleden tijdens de hadj in Saudi-Arabiƫ, meldt persbureau AFP op basis van een eigen telling. Ruim de helft van de overledenen waren niet-geregistreerde deelnemers aan de bedevaart naar Mekka.

19 minuten geleden
Iberische lynx maakt comeback door intensief herstelprogramma

GLAND (ANP) - De Iberische lynx was rond de millenniumwisseling bijna verdwenen uit Spanje en Portugal, maar dankzij een uitgebreid herstelprogramma gaat het nu veel beter met de katachtige. De populatie is de laatste jaren zo hard gegroeid, dat de soort is 'gepromoveerd' op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten. Natuurorganisatie IUCN beschouwt de lynx nu niet meer als bedreigd. De soort staat nu te boek als 'kwetsbaar'.

42 minuten geleden
Gokaffaire treft partij Sunak kort voor verkiezingen

LONDEN (ANP) - De Conservatieve Partij van de Britse premier Rishi Sunak is opgeschrikt door een nieuwe affaire in aanloop naar de parlementsverkiezingen. De BBC schrijft dat opnieuw een onderzoek is ingesteld naar een conservatieve kandidaat die geld zou hebben ingezet op de verkiezingsdatum. Ook is deze week een beveiliger van Sunak aangehouden voor het wedden op de datum.

1 uur geleden
Poetin met veel ceremonieel onthaald in Vietnam

HANOI (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft in Vietnam een hartelijke ontvangst kregen. President To Lam ontving hem in zijn presidentiƫle paleis, waar een militaire erewacht klaarstond.

1 uur geleden
Poetin heeft zeldzame honden cadeau gekregen van Kim

PYONGYANG (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft tijdens zijn bezoek aan Noord-Korea twee honden cadeau gekregen van leider Kim Jong-un, meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA. De honden zijn van het lokale en zeldzame ras Pungsan.

2 uur geleden
Amerikaanse pier voor hulpgoederen weer verbonden aan kust Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het Amerikaanse leger heeft een in moeilijkheden verkerende drijvende pier opnieuw aan de kust van de Gazastrook bevestigd. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van Amerikaanse functionarissen. De pier was onlangs tijdelijk verwijderd van de kust om de slechte omstandigheden op zee.

7 uur geleden