Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topambtenaar Economische Zaken wordt baas UWV

Topambtenaar Economische Zaken wordt baas UWV

DEN HAAG (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV krijgt de huidige topambtenaar van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat als hoogste bestuurder. Maarten Camps, secretaris-generaal bij het ministerie, is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van de instelling die verantwoordelijk is voor werknemersverzekeringen.

Camps treedt per 1 juni aan als nieuwe bestuursvoorzitter van het UWV. Hij wordt daarmee de opvolger van Fred Paling, die afzwaait nu zijn maximale termijn van tien jaar als lid van de raad van bestuur is verstreken. Camps is vanaf 11 mei tot 1 juni tijdelijk lid van de raad van bestuur om alvast kennis te maken.

De topambtenaar zal zijn handen vol hebben bij de uitkeringsinstantie. Na onderzoek van actualiteitenprogramma Nieuwsuur bleek dat systeemfouten en gebrekkig toezicht ervoor hebben gezorgd dat WW-fraude kon plaatsvinden en dat het UWV jarenlang ongemerkt uitkeringen heeft verstrekt aan gedetineerden die daar geen recht op hadden.

Maatschappelijke kwesties

De 55-jarige Camps liet als hoogste ambtenaar van het ministerie geregeld zijn licht schijnen op maatschappelijke kwesties. Als secretaris-generaal was hij de enige ambtenaar die op eigen titel mocht publiceren. Dat deed hij jaarlijks in een nieuwjaarsartikel in economenblad ESB. In januari pleitte hij daarin voor internationale afspraken over winstbelasting, zodat landen elkaar niet aftroeven in een 'race to the bottom'.

Opmerkelijk zijn ook de uitlatingen van Camps over de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hij pleitte in 2017 voor een proef met zo'n verzekering voor alle zelfstandigen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Amazon zoekt naar coronatesten om personeel werkend te houden'

SEATTLE (ANP/RTR) - De Amerikaanse webwinkelreus Amazon is hard op zoek naar coronatesten om zijn personeel aan het werk te kunnen houden. Volgens een intern document voert de onderneming daarover gesprekken met twee Amerikaanse testmakers.

16 minuten geleden
'Vergadering OPEC en bondgenoten uitgesteld'

DUBAI (ANP) - Landen van het oliekartel OPEC en bondgenoten stellen hun vergadering per videoverbinding uit. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De digitale vergadering over productieverlagingen zou maandag plaatsvinden, maar wordt waarschijnlijk verschoven naar 8 of 9 april om partijen meer tijd te geven voor onderhandelingen.

3 uur geleden
Economen voorzien opnieuw miljoenen nieuwe steunaanvragen VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in Verenigde Staten zal door de coronacrisis ook deze week in de miljoenen lopen. In doorsnee verwachten economen gepeild door Bloomberg dat 5 miljoen Amerikanen een steunaanvraag doen.

3 uur geleden
Eigenaar HEMA vraagt schuldeisers om water bij de wijn

AMSTERDAM (ANP) - De eigenaar van HEMA, investeringsmaatschappij Ramphastos, vraagt schuldeisers van de winkelketen genoegen te nemen met minder dan het openstaande schuldbedrag. In ruil daarvoor wil het investeringsfonds van miljardair Marcel Boekhoorn zelf vers kapitaal steken in het bedrijf.

4 uur geleden
Staat lijdt nederlaag in slepende zaak rond SNS Reaal

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse staat heeft voor de Hoge Raad een nederlaag geleden in de zaak rond de nationalisatie van de verzekeraar en bank SNS Reaal. Onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij het bedrijf voorafgaand aan de onteigening moet zich richten op het financiƫle concern als geheel, oordeelde de hoogste rechtbank van Nederland. Dat is tegen de zin van de overheid.

6 uur geleden
'Familiebedrijf Trump ontslaat honderden werknemers'

WASHINGTON (ANP) - De Trump Organization, het familiebedrijf van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zo'n 1500 medewerkers ontslagen of met verlof gestuurd te midden van de coronacrisis. Dat meldt The Washington Post.

10 uur geleden
'Opgenomen Zoom-gesprekken makkelijk te vinden'

WASHINGTON (ANP) - Videogesprekken die met de videodienst Zoom zijn gemaakt en zijn opgenomen, zijn gemakkelijk door iedereen te vinden op internet. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post. Veel videogesprekken worden zonder toestemming daarvoor onbeveiligd op internet opgeslagen. Zoom geeft die bestanden altijd een naam die op dezelfde manier is opgebouwd. Daardoor zijn bestandsnamen makkelijk te raden en de bestanden eenvoudig te vinden.

15 uur geleden