Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tonnen boete voor slotenmakerssite die klanten misleidde

Tonnen boete voor slotenmakerssite die klanten misleidde

DEN HAAG (ANP) - Een online aanbieder van slotenmakersdiensten heeft een boete van 200.000 euro gekregen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) kwam erachter dat de site van KeyService Nederland misleidende informatie gaf, en dat mag niet. Ook gaf het bedrijf vooraf geen indicatie van de kosten voor een opdracht, maar klanten werden uiteindelijk wel geconfronteerd met een rekening die kon oplopen tot 2200 euro. Wie niet wilde betalen werd onder druk gezet, stelt de toezichthouder.

Het in Helmond gevestigde KeyService Nederland, dat ook wel opereert onder de naam Plumberservice, wekte volgens de toezichthouder vertrouwen met valse informatie. Zo deed het bedrijf zich in advertenties voor als lokale slotenmaker, wat in veel gevallen niet zo was, stelt de ACM. Ook zou het bedrijf hebben beweerd dat slotenmakers waarmee het samenwerkte aan bepaalde kwaliteitseisen voldeden, terwijl hier nooit op gecontroleerd werd.

"Als je jezelf hebt buitengesloten, ga je op zoek naar een betrouwbaar bedrijf dat je kan helpen. Juist in zulke situaties moeten consumenten kunnen vertrouwen op de diensten van een bedrijf als een slotenmaker", verklaart Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurder bij de ACM. "Dit bedrijf maakte daar misbruik van door zich anders voor te doen, achteraf hoge rekeningen te presenteren en consumenten onder druk te zetten om te betalen." Naast KeyService heeft ook de bestuurder van het bedrijf een boete gekregen van 50.000 euro.

De ACM maakt meer werk van de aanpak van onbetrouwbare aanbieders van spoeddiensten, zoals slotenmakers. Mensen die door pech dringend behoefte hebben aan een vakman of -vrouw krijgen relatief vaak te maken met een partij die slecht werk levert, stelt de marktwaakhond vast. Onder meer met zoekmachine Google is daarom afgesproken om advertenties van onbetrouwbare slotenmakers te verwijderen.

KeyService Nederland was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

6 uur geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

7 uur geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

7 uur geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

9 uur geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

9 uur geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

10 uur geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

11 uur geleden