Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tokio noteert hoogste aantal besmettingen sinds anderhalve maand

Tokio noteert hoogste aantal besmettingen sinds anderhalve maand

TOKIO (ANP/RTR) - In Tokio zijn woensdag 55 nieuwe gevallen van besmetting met het nieuwe coronavirus bekendgemaakt, meldt de Japanse nieuwszender NHK. Dat is het hoogste aantal nieuwe geconstateerde besmettingen in een etmaal sinds anderhalve maand. Een van de besmettingshaarden is een kantoor in de Japanse hoofdstad.

In Tokio werd vorige week al gevreesd voor een tweede infectiegolf, toen het dagelijkse aantal nieuwe gevallen op de maandag steeg tot 48. Doel van de autoriteiten was om het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen in de metropool met ongeveer 14 miljoen inwoners onder de twintig te houden. De autoriteiten hebben gezegd dat er mogelijk beperkende maatregelen worden ingevoerd als het aantal nieuwe besmettingen boven de 50 uitkomt.

Een groot deel van de positieve tests werd afgenomen onder het personeel van een kantoor waar het longvirus bij zeven medewerkers was vastgesteld. "Besmettingsclusters op kantoor zijn de laatste tijd een groot probleem", zei gouverneur van Tokio Yuriko Koike, waarbij ze ernaar verwees dat steeds meer inwoners van Tokio hun huiskamer weer voor het kantoor verruilen.

Nieuw normaal

"De laatste gevallen laten zien dat kantoren ook clusters kunnen worden", aldus Koike, "dus we willen dat iedereen opnieuw nadenkt over hoe 'een nieuw normaal' op de werkplek eruit zou moeten zien." Behalve in het kantoorcluster zijn er volgens de gouverneur ook meer dan 10 positieve tests afgenomen bij mensen in het zakendistrict en uitgaanscentrum Shinjuku.

Tokio en de rest van Japan kennen tot nu toe relatief weinig gevallen van besmetting met het nieuwe coronavirus en doden. Het virus is in Tokio bij ongeveer 5800 mensen vastgesteld, van wie er 323 zijn overleden. In totaal zijn ongeveer 18.000 Japanners besmet geraakt, waarvan 965 aan de gevolgen zijn bezweken.

Japan hief eind mei de noodtoestand in het hele land op toen de uitbraak van het nieuwe coronavirus onder controle leek. Tijdens de noodtoestand werd de bevolking opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te blijven. Vanwege de pandemie zijn de voor deze zomer in Tokio geplande Olympische Spelen uitgesteld tot volgend jaar.

Meer uit Buitenland

Trump tegen krant: eigenlijk had ik dood moeten zijn

NEW YORK (ANP) - Donald Trump heeft zondag in een gesprek met de New York Post gezegd dat hij "er nu niet had mogen zijn, ik werd geacht dood te zijn"'. Hij noemt de moordaanslag "een heel surrealistische ervaring". Op de 78-jarige Republikeinse presidentskandidaat werd tijdens een campagnebijeenkomst ten noorden van Pittsburgh zaterdag een moordaanslag gepleegd. Hij raakte aan het rechteroor lichtgewond. Een toeschouwer werd gedood en twee anderen raakten gewond. "Door geluk of dankzij God, velen zeggen door God, ben ik er nog steeds."

1 uur geleden
Oud-president van Peru wil in 2026 meedoen aan verkiezingen

LIMA (ANP/AFP) - De Peruaanse oud-president Alberto Fujimori zal meedoen aan de verkiezingen in Peru in 2026. Dit heeft zijn dochter zondag bekendgemaakt. "Mijn vader en ik hebben gepraat en samen beslist dat hij de presidentskandidaat zal worden", vertelde Keiko Fujimori. Zij staat aan het hoofd van een rechts-populistische partij in het Zuid-Amerikaanse land.

4 uur geleden
Biden spreekt natie toe vanuit Witte Huis na aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - President Joe Biden sprak de natie zondagavond om 20.00 uur plaatselijke tijd toe vanuit de Oval Office in het Witte Huis. De aanslag op Trump "roept ons allemaal op om een stap terug te doen", zei Biden. Hij voegde eraan toe dat Trump gelukkig niet ernstig gewond was. "We kunnen niet toestaan dat dit geweld genormaliseerd wordt. De politieke retoriek in dit land is erg verhit geworden. Het is tijd om het af te koelen. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om dit te doen."

6 uur geleden
Trump aangekomen in Milwaukee voor Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP/AFP/RTR) - Het vliegtuig van voormalig president Donald Trump is geland in Milwaukee, in de Amerikaanse staat Wisconsin. Dat meldde zijn zoon Eric Trump op X. De Republikeinen zullen hem tijdens de partijconventie die vanaf maandag in deze stad gehouden wordt tot presidentskandidaat benoemen.

7 uur geleden
Media: aanslagpleger Trump had materiaal voor maken bommen

QUANTICO (ANP) - Een bron binnen de wetshandhaving heeft bevestigd dat de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, materiaal had voor het maken van bommen. Hij had dit materiaal in zijn auto en in zijn woning, meldt de Amerikaanse nieuwszender CBSNews.

9 uur geleden
FBI heeft telefoon aanslagpleger Trump in handen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De FBI heeft de telefoon in handen van de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. FBI-agent Kevin Rojek zei dat de FBI bezig was toegang te krijgen tot de informatie die daarin was opgeslagen.

10 uur geleden
15 doden bij aanval Israël op schuilplaats vluchtelingen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlisch bombardement op een school waar vluchtelingen verblijven in de Gazastrook zijn vijftien doden gevallen, zegt de civiele bescherming in het gebied. Het Israëlische leger (IDF) zegt dat het "terroristen" heeft getroffen.

11 uur geleden