Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tokio noteert hoogste aantal besmettingen sinds anderhalve maand

Tokio noteert hoogste aantal besmettingen sinds anderhalve maand

TOKIO (ANP/RTR) - In Tokio zijn woensdag 55 nieuwe gevallen van besmetting met het nieuwe coronavirus bekendgemaakt, meldt de Japanse nieuwszender NHK. Dat is het hoogste aantal nieuwe geconstateerde besmettingen in een etmaal sinds anderhalve maand. Een van de besmettingshaarden is een kantoor in de Japanse hoofdstad.

In Tokio werd vorige week al gevreesd voor een tweede infectiegolf, toen het dagelijkse aantal nieuwe gevallen op de maandag steeg tot 48. Doel van de autoriteiten was om het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen in de metropool met ongeveer 14 miljoen inwoners onder de twintig te houden. De autoriteiten hebben gezegd dat er mogelijk beperkende maatregelen worden ingevoerd als het aantal nieuwe besmettingen boven de 50 uitkomt.

Een groot deel van de positieve tests werd afgenomen onder het personeel van een kantoor waar het longvirus bij zeven medewerkers was vastgesteld. "Besmettingsclusters op kantoor zijn de laatste tijd een groot probleem", zei gouverneur van Tokio Yuriko Koike, waarbij ze ernaar verwees dat steeds meer inwoners van Tokio hun huiskamer weer voor het kantoor verruilen.

Nieuw normaal

"De laatste gevallen laten zien dat kantoren ook clusters kunnen worden", aldus Koike, "dus we willen dat iedereen opnieuw nadenkt over hoe 'een nieuw normaal' op de werkplek eruit zou moeten zien." Behalve in het kantoorcluster zijn er volgens de gouverneur ook meer dan 10 positieve tests afgenomen bij mensen in het zakendistrict en uitgaanscentrum Shinjuku.

Tokio en de rest van Japan kennen tot nu toe relatief weinig gevallen van besmetting met het nieuwe coronavirus en doden. Het virus is in Tokio bij ongeveer 5800 mensen vastgesteld, van wie er 323 zijn overleden. In totaal zijn ongeveer 18.000 Japanners besmet geraakt, waarvan 965 aan de gevolgen zijn bezweken.

Japan hief eind mei de noodtoestand in het hele land op toen de uitbraak van het nieuwe coronavirus onder controle leek. Tijdens de noodtoestand werd de bevolking opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te blijven. Vanwege de pandemie zijn de voor deze zomer in Tokio geplande Olympische Spelen uitgesteld tot volgend jaar.

Meer uit Buitenland

Indiase premier Modi vliegt naar plek van grote treinramp

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi is onderweg naar de Oost-Indiase stad Balasore waar vrijdag een groot treinongeluk is gebeurd. Hij zal volgens Indiase media naar de rampplek gaan en het ziekenhuis bezoeken waar gewonden worden behandeld.

14 minuten geleden
Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

49 minuten geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

3 uur geleden
YouTube stopt met verwijderen onware informatie verkiezingen VS

SAN BRUNO (ANP) - YouTube gaat stoppen met het verwijderen van content die ten onrechte beweert dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden geplaagd door "fraude, fouten of haperingen", aldus het platform vrijdag. De beslissing kon snel rekenen op kritiek van voorstanders van het bestrijden van mis- en desinformatie.

4 uur geleden
Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

MONTREAL (ANP) - Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden. Volgens parlementslid Stephane Lauzon zijn er zo'n honderd branden in de provincie waarvan er zo'n twintig onbeheersbaar zijn geworden. Ook zijn het er "veel meer dan gisteren".

7 uur geleden
Biden in toespraak:

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.00 uur plaatselijke tijd in zijn eerste toespraak vanuit het Oval Office in het Witte Huis sinds hij twee jaar geleden president werd.

8 uur geleden
Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

11 uur geleden