Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toezichtsraad Facebook vindt 'verwijderbeleid' fout

Toezichtsraad Facebook vindt 'verwijderbeleid' fout

MENLO PARK (ANP/RTR) - Een toezichtsraad van de sociale mediagigant Facebook is na maanden onderzoek tot de conclusie gekomen dat vier van de eerste vijf onderzochte verwijderde boodschappen onterecht door de 'bedrijfscensors' zijn geschrapt. Dat betreft volgens de raad ook berichten die volgens die censors verwijderd moesten worden omdat ze haat zouden prediken of in hun ogen schadelijke informatie over Covid-19 bevatten.

De raad geldt als een onafhankelijk controlelichaam en heeft voor het eerst een oordeel geveld. Facebook ligt al jaren onder vuur, onder meer over het omgaan met meldingen van of over de Republikeinse ex-president Donald Trump. Hij werd recent geblokkeerd.

De raad telt twintig leden en heeft een budget van 130 miljoen dollar (107 miljoen euro). Hij is door de onderneming van miljardair Mark Zuckerberg opgezet om ten minste zes jaar de op basis van bedrijfsregels omstreden verwijderingen van het sociale medium te onderzoeken. De raad geeft nu Facebook zeven dagen de tijd de onterecht verwijderde berichten terug te plaatsen. Het ging onder meer om een boodschap over het lot van de Oeigoerse minderheid in China en een boodschap over een mogelijk nieuw medicijn tegen Covid-19 met kritiek op de Franse regering,

Meer uit Buitenland

Bill Cosby weer aangeklaagd vanwege seksueel misbruik

LOS ANGELES (ANP) - Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Een voormalig playmate beweert dat ze in 1969 door de komiek is gedrogeerd en verkracht, melden Amerikaanse media op basis van rechtbankdocumenten.

2 uur geleden
Senaat stemt tegen Bidens plan voor kwijtschelden studieschuld

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat heeft zich donderdag uitgesproken tegen een plan van president Joe Biden om een deel van de studieschuld van Amerikanen kwijt te schelden. Een paar Democraten stemden met de Republikeinen mee, waardoor een resolutie tegen het plan kon worden aangenomen.

3 uur geleden
Kosovo bereid tot nieuwe verkiezingen in onrustige noorden

BULBOACA (ANP/RTR) - Kosovo is bereid nieuwe lokale verkiezingen te houden in het noorden van het land, waar de Servische gemeenschap protesteert tegen de aanstelling van burgemeesters van Albanese afkomst. President Vjosa Osmani zei dat na een overleg met onder anderen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in Moldavië. Die twee drongen aan op een nieuwe stembusgang.

4 uur geleden
Regering VK wil Johnsons appjes niet afstaan in corona-onderzoek

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering wil een rechter laten beoordelen of het verplicht is om appberichten van oud-premier Boris Johnson te delen met een commissie die onderzoek doet naar de corona-aanpak van het Verenigd Koninkrijk. De regering heeft de deadline om die appjes af te staan gemist en lijkt ook niet van plan de appjes te delen.

6 uur geleden
Rusland beboet WhatsApp voor niet wissen verboden bericht

MOSKOU (ANP/AFP) - Berichtendienst WhatsApp heeft in Rusland een boete gekregen omdat het verboden informatie niet verwijderde. Voor de dienst is het de eerste keer dat hij zo'n boete krijgt, maar andere internetdiensten als Google, Twitter, TikTok en Telegram kregen al eerder boetes opgelegd.

6 uur geleden
Amerikaanse sancties tegen bedrijven gelinkt aan conflict Soedan

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten hebben donderdag sancties opgelegd aan vier bedrijven die winst maken en bijdragen aan het conflict in Soedan. Zij worden gelinkt aan de Soedanese krijgsmacht en de paramilitaire Rapid Support Forces (RSF), die sinds halverwege april verwikkeld zijn in een gewelddadige machtsstrijd.

6 uur geleden
Rutte: eerste tekenen dat migrantenstroom via Tunesië vermindert

BULBOACA (ANP) - Er zijn tekenen dat de illegale migrantenstroom vanuit Tunesië naar EU-landen Malta en Italië afneemt. Volgens premier Mark Rutte lijken de lopende gesprekken met het Noord-Afrikaanse land om maatregelen te treffen effect te hebben. Maar "het is een eerste indicatie" en "we moeten zorgen dat het blijvend is", zei hij na afloop van een Europese top in Moldavië.

7 uur geleden