Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toezichtsraad Facebook: geen antwoord op vragen over bekendheden

Toezichtsraad Facebook: geen antwoord op vragen over bekendheden

MENLO PARK (ANP/BLOOMBERG) - De door Facebook opgerichte toezichtsraad krijgt maar geen antwoord op welke speciale regels er gelden voor bekendheden op het sociale netwerk. De Deense oud-premier Helle Thorning-Schmidt, die in het zogeheten Oversight Board zit, heeft zich daarover beklaagd. De antwoorden die Facebook en moederbedrijf Meta Platforms wel geven stemmen volgens Thorning-Schmidt niet tevreden.

Facebook heeft een speciaal systeem met de naam Cross Check dat van toepassing is op bekende politici, journalisten en andere bekende gebruikers. Dat moest voorkomen dat het sociale netwerk kritiek krijgt als berichten van dergelijke bekendheden ten onrechte worden verwijderd wegens overtredingen van de regels.

Omdat Meta bij het beoordelen van berichten steeds meer vertrouwt op kunstmatige intelligentie worden er ook steeds vaker verkeerde beslissingen genomen. Als mensen daar bezwaar tegen maken, wordt dat vaak teruggedraaid. Dat kan echter niet voorkomen dat er bij bekendheden, die vaak door veel mensen gevolgd worden, slechte publiciteit ontstaat.

Volgens Facebook zou Cross Check "slechts op een klein aantal beslissingen" worden toegepast. The Wall Street Journal onthulde echter dat het om 5,7 miljoen bekendheden ging. "We wisten daar zeker niet voldoende over", aldus Thorning-Schmidt.

Het Oversight Board werd door Facebook opgezet als een soort hooggerechtshof dat moet bepalen of het sociale netwerk zijn regels goed toepast.

Meer uit Financieel

Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten. Het gaat om een kwestie die ook in Nederland speelt.

29 minuten geleden
Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiële sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

3 uur geleden
Nieuwe Waterweg tot zondag gestremd na kortsluiting tunnelwerk

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is dit weekend langer gestremd voor de scheepvaart doordat geplande werkzaamheden uitlopen. Bij het plaatsen van het eerste tunneldeel voor de nieuwe Maasdeltatunnel is namelijk iets niet goed gegaan. De vaarroute had zaterdag rond 10.00 uur weer vrij moeten zijn, maar Rijkswaterstaat meldt zaterdagmiddag dat schepen geen doorgang krijgen tot in ieder geval zondagochtend 07.00 uur.

5 uur geleden
Wegvallen logistieke problemen helpt autoverkoop aan flinke plus

BUNNIK (ANP) - De Nederlandse autoverkoop is in maart flink gestegen dankzij het wegvallen van logistieke problemen in de autowereld. Volgens autobrancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar ruim de helft meer nieuwe personenwagens op kenteken gezet. Daarmee kregen de verkoopplussen van januari en februari een vervolg.

6 uur geleden
Reuters: Elon Musk wil ontmoeting met nieuwe Chinese premier

SHANGHAI (ANP) - Tesla-topman Elon Musk wil tijdens een bezoek aan China later deze maand ook een ontmoeting met de nieuwe Chinese premier Li Qiang. Persbureau Reuters meldt dat op basis van ingewijden. Wat Musk precies wil bespreken is niet duidelijk, maar China is na de Verenigde Staten de op een na grootste markt van Tesla en de Tesla-fabriek in Shanghai is 's werelds grootste productiecentrum van de fabrikant van elektrische auto's.

7 uur geleden
Topvrouw Marjan van Loon neemt afscheid bij Shell Nederland

DEN HAAG (ANP) - Topvrouw Marjan van Loon neemt na zeven jaar afscheid als hoogste baas bij Shell Nederland. Haar functie wordt per 1 april overgenomen door Frans Everts, die al 33 jaar werkt voor Shell in uiteenlopende rollen over de hele wereld.

9 uur geleden
Weer duizenden koopwoningen open voor publiek

UTRECHT (ANP) - Makelaarsorganisatie NVM houdt zaterdag weer een Open Huizen Dag. De verwachtingen zijn extra hooggespannen, nu de woningmarkt aan het afkoelen is. Zo'n 13.600 huizenverkopers zetten hun deuren open voor potentiële kopers, ongeveer 2600 meer vergeleken met de laatste ronde in oktober.

13 uur geleden