Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toezichthouder: Trump mocht hulp niet achterhouden

Toezichthouder: Trump mocht hulp niet achterhouden

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Toezichthouder GAO van het Amerikaanse Congres stelt dat het Witte Huis illegaal handelde toen het hulp aan Oekraïne dreigde achter te houden. De bijna honderd jaar oude 'waakhond' GAO heeft beklemtoond dat de president niet het recht heeft hulp die al door het Congres is verleend, voor eigen politieke doeleinden te gebruiken door die hulp bijvoorbeeld achter te houden.

De voornaamste klacht van de Democraten om de president af te zetten is dat hij vorig jaar voor eigen politiek gewin de nieuwe president van Oekraïne onder druk zette om een onderzoek te starten naar Joe Biden, een politieke rivaal die het bij de presidentsverkiezingen tegen Trump wil opnemen. Het Witte Huis blokkeerde toen even militaire hulp aan Oekraïne.

Naar het zich laat aanzien begint dinsdag in de Senaat het afzettingsproces tegen Trump wegens machtsmisbruik en het tegenwerken van het Congres. Die procedure is eerder in het Huis van Afgevaardigden in gang gezet door Trumps Democratische tegenstanders daar. De procedure sneuvelt naar verwachting binnen een paar weken in de door Republikeinen gedomineerde Senaat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Man die inreed op optocht is bekende van politie

VOLKMARSEN (ANP/DPA) - De 29-jarige man die inreed op een carnavalsoptocht in Volkmarsen in de Duitse deelstaat Hessen is een bekende van de politie. Eerder zou hij met de politie in aanraking zijn geweest vanwege belediging en huisvredebreuk, zeggen bronnen tegen persbureau dpa.

over 41 minuten
Turkse gezagsvoerder gecrasht vliegtuig gearresteerd

ISTANBUL (ANP/RTR) - De Turkse autoriteiten hebben de gezagvoerder gearresteerd van het vliegtuig dat eerder deze maand in Istanbul betrokken was bij een ongeluk waarbij drie doden vielen. Dat heeft het staatspersagentschap Anadolu woensdag bekendgemaakt.

31 minuten geleden
Strijdende partijen in Libië sluiten wapenstilstand

GENÈVE (ANP/DPA) - De strijdende partijen in Libië zijn een wapenstilstand overeengekomen. Het akkoord moet nog wel worden voorgelegd aan de leiders van de partijen die al maandenlang een bloedige strijd uitvechten in het land. Dat heeft de VN-missie voor Libië maandag medegedeeld na afloop van gesprekken tussen militaire vertegenwoordigers van beide kampen in Genève.

1 uur geleden
Man die inreed op optocht vervolgd voor poging tot moord

VOLKMARSEN (ANP/DPA) - De 29-jarige man die inreed op een carnavalsoptocht in het Duitse Volkmarsen in de deelstaat Hessen wordt vervolgd voor poging tot moord. Dat heeft het OM in Frankfurt bekendgemaakt. Over de motieven van de man kan hij nog niets zeggen. Hij is gewond geraakt en kan nog niet verhoord worden.

2 uur geleden
Tientallen gewonden bij carnavalsoptocht in Duitsland

VOLKMARSEN (ANP/DPA) - De man die in het Duitse plaatsje Volksmarsen met een auto inreed op een carnavalsoptocht, heeft volgens de politie circa dertig mensen verwond, van wie er zeven zwaargewond zijn. Onder de slachtoffers zijn kinderen.

3 uur geleden
Politie: man reed opzettelijk in op carnavalsoptocht in Duitsland

VOLKMARSEN (ANP) - De man die in het Duitse plaatsje Volksmarsen inreed op een carnavalsoptocht, deed dat volgens de politie met opzet. Volgens regionaal medium Hessenschau zijn daarbij zeker dertien gewonden gevallen. Over de motieven van de volgens persbureau dpa Duitse man is nog niets bekend.

4 uur geleden
Gewonden door auto die inrijdt op carnavalsoptocht in Duitsland

VOLKMARSEN (ANP/DPA/RTR) - In het Duitse Volkmarsen zijn volgens de politie zeker tien gewonden gevallen toen een bestuurder met zijn personenauto inreed op een carnavalsoptocht. De man zou hard hebben gereden en langs een afzetting in de richting van de optocht zijn gegaan. Hij is volgens Duitse media gearresteerd.

5 uur geleden