Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toezichthouder trekt honderden 0906-nummers in na onjuist gebruik

Toezichthouder trekt honderden 0906-nummers in na onjuist gebruik

DEN HAAG (ANP) - Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de afgelopen maanden 163 zogeheten 0906-telefoonnummers ingetrokken. De komende weken komen daar nog eens zo'n 250 bij. De bedrijven die de nummers hadden, boden er doorschakeldiensten mee aan. Dat zijn diensten die alleen maar doorverbinden naar een ander nummer maar daar wel geld voor vragen. Sinds eind vorig jaar is dat verboden.

Nadat de ACM controles had aangekondigd, kreeg zij al verzoeken om 153 nummers in te trekken. Bij controle van alle 1657 actieve nummers werden daarna nog eens tien overtredingen vastgesteld en ook die nummers zullen worden afgepakt. Bij zo'n 250 nummers wordt geen dienst aangeboden en die worden daarom ook ingetrokken. 0906-nummers zijn bedoeld voor gratis of betaalde informatiediensten.

De ACM is ook bezig met een controle van alle informatienummers die beginnen met de cijfers 18. Die mogen worden gebruikt voor informatiediensten waar bellers telefoonnummers en openbaar beschikbare informatie kunnen opvragen over bijvoorbeeld een bedrijf of instelling.

De toezichthouder heeft het al langer gemunt op misleidende doorschakeldiensten. Veel mensen hebben niet door dat ze een dienst bellen die hen alleen naar een gratis nummer doorverbindt. Eerder al stelde de ACM dat aanbieders van zo'n dienst vooraf duidelijk moeten maken dat het om een doorschakeldienst gaat en wat het tarief is. "Met de aangepaste regels kunnen we misleiding via doorschakeldiensten veel beter aanpakken", zegt ACM-bestuurslid Manon Leijten. "Dat voorkomt veel ergernis en onnodig hoge belkosten bij consumenten en bedrijven."

Meer uit Financieel

Knot waarschuwt voor impact geopolitieke spanningen op vrijhandel

GENT (ANP) - De toenemende geopolitieke spanningen en handelsbeperkingen tussen economische blokken en landen in de wereld hebben negatieve gevolgen voor de vrijhandel en investeringen. Daarvoor waarschuwde president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag in een toespraak bij denktank Eurofi in Gent. De Europese politiek moet zich volgens Knot dan ook inzetten voor de bescherming van de vrijhandel en een verdere versterking van de interne markt van de Europese Unie.

18 minuten geleden
DNB boekt miljardenverlies en teert in op buffers

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) heeft vorig jaar bijna 3,5 miljard euro verlies geleden door de sterk gestegen rente. Daardoor is DNB flink meer geld kwijt aan banken die geld bij de centrale bank stallen, terwijl de obligaties die in de afgelopen jaren massaal zijn opgekocht, niet meer zijn gaan opleveren.

1 uur geleden
Franse minister Le Maire wil nog dit jaar 'Europees spaarproduct'

GENT (ANP) - De Franse minister van Financiƫn Bruno Le Maire wil dat er nog dit jaar een "Europees spaarproduct" komt. Hij zei dit voorafgaand aan een bijeenkomst met andere Europese ministers van Financiƫn in het Belgische Gent.

1 uur geleden
AEX licht hoger na door Nvidia aangedreven beursrally

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak leverde vrijdag een kleine openingswinst weer in. Beleggers deden het rustig aan na de beursrally een dag eerder, die volgde op de sterke resultaten van AI-chipbedrijf Nvidia. Vooral de chipbedrijven zoals ASML, ASMI en Besi lieten daardoor donderdag stevige winsten zien. Vrijdag verloren de drie Nederlandse chipbedrijven tot 1,1 procent.

2 uur geleden
Musk komt met eigen e-maildienst voor X

SAN FRANCISCO (ANP) - Elon Musk gaat een eigen e-maildienst aanbieden op zijn socialemediaplatform X. De zakenman heeft dit laten weten in een bericht aan een medewerker op X. De e-maildienst zou een grote concurrent kunnen worden voor Gmail van Google.

3 uur geleden
ING verwacht dat huizenprijzen tussen 5 en 8 procent stijgen

AMSTERDAM (ANP) - De ING verwacht dat de prijzen van koopwoningen dit jaar tussen de 5 en 8 procent stijgen. Aan het eind van 2024 zullen de prijzen volgens de bank al flink boven de piek van juli 2022 uitkomen. Belangrijkste oorzaken zijn de grote loonstijgingen en de toenemende krapte op de woningmarkt.

3 uur geleden
Aandacht voor resultaten Galapagos op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar Galapagos. Het biotechnologiebedrijf stelt het jaar 2023 te hebben afgesloten met een goede kaspositie van 3,7 miljard euro. Dankzij de verkoop van Jyseleca kwam de nettowinst afgelopen jaar uit op bijna 212 miljoen euro, tegen een verlies van 218 miljoen euro in 2022. Galapagos liet eerder al weten de activiteiten van ontstekingsremmer Jyseleca over te dragen aan het Italiaanse Alfasigma.

3 uur geleden