Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toestand New Delhi verbetert iets maar lockdown verlengd

Toestand New Delhi verbetert iets maar lockdown verlengd

NEW DELHI (ANP) - De premier van de Indiase hoofdstad, Arvind Kejriwal, heeft de lockdown verder verscherpt en met een week verlengd. Deze week rijden er zelfs geen metro's meer in de metropool Delhi waar rond de 17 miljoen mensen wonen, meldden plaatselijke media. De drie weken terug ingevoerde strenge beperkingen gelden nu tot de vroege morgen van 17 mei.

Kejriwal zei dat het aantal mensen dat positief op het virus wordt getest is teruggelopen van 35 procent halverwege april naar 23 procent, maar hij vindt dat geen aanleiding de bewegingsvrijheid te verruimen.

De metropool had vooral te kampen met een tekort aan zuurstof voor de behandeling van ernstig zieke patiënten, maar het gaat het nu iets beter volgens Kejriwal. Het komt mede omdat New Delhi ook via de rechter bij de gezondheidsautoriteiten meer actie heeft afgedwongen. Het heeft onder meer geleid tot het opzetten van een nationale 'Task Force' die de beschikbare zuurstof beter in kaart moet brengen en sneller distribueren.

Miljoenen besmettingen

In India zijn er ruim 300 miljoen coronatests uitgevoerd en 22,3 miljoen besmettingen vastgesteld. Bij ruim 18 miljoen van de gevallen gaat het om mensen zonder ziekteverschijnselen of genezen patiënten. In het land van bijna 1,4 miljard inwoners zijn momenteel ongeveer 3,7 miljoen actieve gevallen van het coronavirus. In het land zijn volgens de autoriteiten zo'n 243.000 patiënten met of door Covid-19 overleden. Dat is per miljoen inwoners (ongeveer 175) erg weinig in vergelijking met bijvoorbeeld Brazilië (1970), de VS (1790) of Spanje (1685).

Maar het aantal sterfgevallen is in India momenteel erg hoog met zondag weer meer dan 4000 in 24 uur tijd. In de politiek wordt om een nationale strenge lockdown geroepen. Momenteel zijn naast New Delhi nog twaalf van de 36 deelstaten vrijwel lamgelegd met een strenge lockdown.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Johan__ 1 maand geleden
wat is dit voor een lulverhaal ? Eerst zeggen dat het heel erg laag is (175), dus VEEL minder dan NL, en dan vertellen dat het heel erg hoog is. Lugenpresse noemen we dat.

Meer uit Buitenland

Peking: NAVO overdrijft Chinese dreiging

PEKING (ANP/RTR/AFP) - Peking beschuldigt de NAVO van het overdrijven van de Chinese dreiging en het "creëren van een confrontatie". Het land reageert daarmee op de belofte van de westerse bondgenoten om samen te werken om de uitdagingen van het Chinese beleid het hoofd te bieden.

43 minuten geleden
EU snakt naar nieuw begin onder Joe Biden

BRUSSEL (ANP) - Voor het eerst sinds zeven jaar is er dinsdag weer op het hoogste niveau overleg tussen Washington en Brussel. De Amerikaanse president Joe Biden vindt, anders dan zijn voorganger Donald Trump, samenwerking met de Europese Unie van groot belang. De EU snakt naar het herstellen van de trans-Atlantische banden, waaronder het oplossen van een aantal (handels-)conflicten die onder Trump zijn opgelopen.

4 uur geleden
VS-congreslid Greene maakt excuses voor Holocaust-vergelijking

WASHINGTON (ANP) - Het Republikeinse congreslid Marjorie Taylor Greene heeft excuses gemaakt voor haar eerdere vergelijkingen tussen het verplicht dragen van mondkapjes en vaccinatie tegen Covid-19 met het dragen van een Jodenster tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze deed dat tijdens een korte toespraak na een bezoek aan het Holocaust Museum in Washington, melden Amerikaanse media.

4 uur geleden
Kustwacht ontdekt in Puerto Rico partij coke van 26 miljoen euro

YABUCOA (ANP/DPA) - De Amerikaanse kustwacht heeft voor de kust bij Puerto Rico in een boot een partij cocaïne ter waarde van 31,5 miljoen dollar (26 miljoen euro) gevonden. Het schip viel op omdat het zondagavond laat zonder verlichting voer ter hoogte van Yabucoa in het zuidoostelijke Caribische gebied van de Verenigde Staten, melden lokale media maandag op basis van een verklaring van de politie.

6 uur geleden
Biden bereid tot samenwerking met 'waardige tegenstander' Poetin

BRUSSEL (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn aankomende topbijeenkomst met ambtsgenoot Vladimir Poetin "cruciaal" genoemd. Hij zei Rusland samenwerking te willen aanbieden, maar ook duidelijk te zullen maken wat de "rode lijnen" zijn waar het Kremlin rekening mee moet houden.

8 uur geleden
Londen stelt einde lockdown op 'Vrijheidsdag' uit om deltavariant

LONDEN (ANP) - De Britse regering wil vier weken langer wachten met het opheffen van de lockdown in Engeland. Daar hadden op 21 juni alle beperkingen op sociale contacten moeten vervallen. Britse media noemden dat alvast 'Freedom Day' (Vrijheidsdag), maar maandagavond bleek dat premier Boris Johnson een volledige heropening van de samenleving nog niet aandurft.

9 uur geleden
President Oekraïne: NAVO heeft ons lidmaatschap toegezegd

KIEV (ANP/RTR) - De Oekraïense president Volodimir Zelenski zegt dat zijn land opnieuw NAVO-lidmaatschap in het vooruitzicht is gesteld. "NAVO-leiders hebben bevestigd dat Oekraïne lid zal worden van de alliantie", schreef hij op Twitter. "Het Actieplan voor Lidmaatschap is een integraal onderdeel van dat proces."

9 uur geleden