Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toeslagenouders delen geëmotioneerd verhalen met Kamer

Toeslagenouders delen geëmotioneerd verhalen met Kamer

DEN HAAG (ANP) - Geëmotioneerde gedupeerden van het toeslagenschandaal deelden maandagmiddag hun verhalen met Tweede Kamerleden. De ontspoorde fraudejacht van de Belastingdienst zorgde voor schrijnende verhalen over hun financiële en persoonlijke situatie. "Zonder mijn moeder hadden we het geld niet gehad om mijn kinderen eten te geven", vertelde gedupeerde Joe ten Cate.

Leigh-Anne Jansen is een van de ouders in de groep die als eerste werd gecompenseerd, naar aanleiding van een rapport in 2019 van de commissie-Donner. Zij vertelde dat haar kinderen niet weten dat zij een van de duizenden slachtoffers is. Ze wil niet dat haar kinderen meekrijgen dat ze anders kunnen worden behandeld door de overheid wegens een buitenlands klinkende naam of een tweede nationaliteit, vertelde Jansen.

Voor sommige ouders liepen de problemen zelfs zo hoog op, dat ze naar het buitenland vluchtten. Michelle Brouns woont nog steeds in België, en kwam voor het gesprek naar Den Haag. "Ik was zelf 21", vertelde zij over het begin van de problemen met de fiscus. "Ik studeerde netwerk infrastructuur design. Ik zou de eerste vrouwelijke ingenieur zijn die daar zou afstuderen. De toekomst lachte me toe, maar door de Belastingdienst is het afmaken van mijn studie me eigenlijk ontnomen."

Ouders willen nu vooral duidelijkheid over de compensatie en waar ze aan toe zijn. Veel van de sprekers vertelden dat het niet alleen om financiële compensatie gaat, maar ook om erkenning van de fouten van de overheid. Bovendien gaat de geleden schade vaak verder dan geld alleen, zei onder anderen gedupeerde Lynn Woodrow, die ook andere slachtoffers helpt. "Hoe kan de waarde van herstel geschat worden? Nou, in 2017 heb een suïcidepoging gedaan, dus vertel maar mij maar wat mijn leven waard is, per jaar."

Meer uit Binnenland

Opvang voor asielzoekers in Breda fors uitgebreid

BREDA (ANP) - Een noodopvang voor asielzoekers in Breda wordt uitgebreid van 150 naar 500 plekken. De evenementenlocatie Breepark is bovendien langer beschikbaar. De opvang zou eind dit jaar sluiten, maar dat is verlengd tot half maart.

12 minuten geleden
Adviesbureau KPMG onderzoekt gedrag Gelderse commissaris

ARNHEM (ANP) - Het adviesbureau KPMG gaat het onderzoek uitvoeren naar het gedrag van de Gelderse commissaris van de Koning John Berends. Dat onderzoek start op 12 december, laat de provincie weten.

36 minuten geleden
Noodopvang asielzoekers Ter Apel in studentencomplex Groningen

GRONINGEN (ANP) - De crisisopvang voor asielzoekers in Groningen komt in studentenhuisvestingscomplex The Village aan de Peizerweg. De opvang gaat donderdag open en moet onderdak bieden aan tachtig tot honderd asielzoekers uit onder andere Syrië, Eritrea, Somalië, Iran, Irak en Jemen. Naar verwachting blijven de asielzoekers zo'n drie maanden in de opvang in afwachting van plaatsing in een regulier asielzoekerscentrum.

1 uur geleden
Advocaat: tweede man in zaak-Gino onterecht als verdachte gezien

MAASTRICHT (ANP) - Youri F., de man die in juni van dit jaar werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het wegmaken van het lichaam van de Limburgse Gino (9), is onterecht als verdachte aangemerkt. Zijn advocaat bevestigt berichtgeving hierover van RTL Boulevard. Dinsdag is de zogeheten sepotbeslissing van het Openbaar Ministerie binnengekomen, meldt ze.

1 uur geleden
Rederij en watertaxi nemen aanbevelingen Onderzoeksraad ter harte

DEN HAAG (ANP) - Rederij Doeksen en Watertaxi De Bazuin zeggen het advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) naar aanleiding van het dodelijke ongeluk tussen twee schepen in oktober vorig jaar "ter harte" te nemen. Bij de aanvaring tussen de snelboot Tiger van Doeksen en watertaxi De Stormloper kwamen drie mannen en een jongen van 12 om het leven. Het lichaam van de jongen werd nooit gevonden.

1 uur geleden
Ontvoerde Haagse man gevonden in België, ontsnapt uit woning

DEN HAAG (ANP) - De 27-jarige man uit Den Haag die sinds 26 november was vermist, is woensdag in België ontsnapt uit een woning aan zijn ontvoerders. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, meldt de politie.

2 uur geleden
Flevoland: Almere kan alsnog genoeg statushouders opvangen

LELYSTAD (ANP) - De gemeente Almere kan naar verwachting dit jaar alsnog genoeg statushouders aan een woning helpen, zo laat de provincie Flevoland weten. Uit een analyse van het ANP bleek deze week dat in Flevoland tot dusver geen enkele gemeente voldoende huizen voor statushouders heeft geregeld. Voor de andere vijf Flevolandse gemeenten gaat het moeilijk worden dit voor het einde van het jaar alsnog te doen, aldus de provincie.

2 uur geleden