Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toeslagendebat met enige vertraging begonnen

Toeslagendebat met enige vertraging begonnen

DEN HAAG (ANP) - Het debat in de Tweede Kamer over de informatievoorziening door het kabinet over de toeslagenaffaire is later begonnen dan gepland. Niet alle bewindslieden die de Kamerleden aan de tand wilden voelen waren aanwezig toen het debat zou beginnen. Bovendien moest eerst worden gestemd over een verzoek van PVV-leider Geert Wilders om nog meer geheime stukken van de ministerraad vrij te geven.

Namens het demissionaire kabinet zaten premier Mark Rutte en de ministers Wopke Hoekstra (Financiƫn), Wouter Koolmees (Sociale Zaken) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) op tijd klaar voor het debat. Maar op verzoek van SP-leider Lilian Marijnissen werd ook minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel, tevens D66-leider) erbij gehaald. En op aandringen van de PvdA is ook staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) uitgenodigd.

Wilders wilde daarnaast kunnen beschikken over de notulen van alle kabinetsvergaderingen waarin de toeslagenaffaire werd besproken. Maar dat verzoek kreeg geen steun van een meerderheid. Maandag werd al een deel van de gespreksverslagen vrijgegeven, terwijl die normaal gesproken twintig jaar strikt geheim blijven. De coalitiefracties en de SGP vinden dat voldoende om het debat te kunnen voeren.

Meer uit Binnenland

Explosie bij Surinaams geldwisselkantoor in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Eerder in de week gingen bij drie vestigingen van dit bedrijf Suri-Change in Amsterdam eveneens explosieven af.

3 uur geleden
Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

9 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

10 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

13 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

14 uur geleden
Van Zanen: demonstratierecht niet zelfde als recht overtreden wet

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het Openbaar Ministerie de meeste aangehouden actievoerders bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 niet zal vervolgen, benadrukt de burgemeester van Den Haag zaterdag wel dat het recht om te demonstreren niet hetzelfde is als het recht om de wet te overtreden.

15 uur geleden
Bijna 1580 klimaatactivisten opgepakt op A12, 40 vervolgd

DEN HAAG (ANP) - Bij de blokkade van Extinction Rebellion zijn 1579 klimaatactivisten aangehouden op de A12, meldt de politie zaterdagavond. De meeste demonstranten zijn weer op vrije voeten en worden niet vervolgd.

15 uur geleden