Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toernooidirecteur denkt dat Djokovic Australian Open gaat spelen

Toernooidirecteur denkt dat Djokovic Australian Open gaat spelen

MELBOURNE (ANP) - Negenvoudig Australian Open-kampioen Novak Djokovic gaat begin volgend jaar niet het risico lopen naast zijn 21e grandslamtitel te grijpen. Dat is de overtuiging van toernooidirecteur Craig Tiley.

"Hij staat op 20 grand slams, net als Rafael Nadal en Roger Federer. Ik verwacht dat een van hen de anderen gaat passeren. Ik denk niet dat Novak die eer aan iemand anders geeft", zei Tiley. "Een ding staat vast: als hij hier in januari gaat spelen, dan is hij gevaccineerd."

Voor deelname aan de Australian Open geldt een vaccinatieplicht. "We zullen zien, we moeten afwachten", was het enige dat Djokovic afgelopen weekend losliet over zijn deelname.

"Hij heeft zijn medische status met niemand gedeeld. Hij vindt dat een privékwestie en is van mening dat iedereen het recht moet hebben te kunnen kiezen", aldus Tiley, die verwacht dat in januari 95 tot 100 procent van de tennissers gevaccineerd is. Tiley denkt dat ook Djokovic dan bij de gevaccineerden hoort. "Hij heeft het toernooi negen keer gewonnen en ik weet zeker dat hij er tien van wil maken."

De Australian Open begint op maandag 17 januari. Begin dit jaar versloeg Djokovic in de finale Daniil Medvedev in drie sets.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Volleybalbond stelt veel competitieduels uit om coronamaatregelen

ARNHEM (ANP) - Volleybalbond Nevobo heeft veel van de in 2021 nog resterende competitieduels uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Dat geldt voor de Topdivisie en alles wat daaronder speelt. Wedstrijden in de Eredivisie gaan wel door, zij het zonder publiek.

4 uur geleden
Topzeilster Bekkering beëindigt succesvolle carrière

DEN HAAG (ANP) - Topzeilster Annemiek Bekkering heeft haar carrière beëindigd. Ze behaalde afgelopen zomer met Annette Duetz olympisch brons in de 49erFX bij de Zomerspelen in Tokio. De 30-jarige Bekkering, die met Duetz ook twee wereldtitels veroverde, hield haar toekomst op zeilgebied destijds nog open. Nu heeft de afgestudeerd bewegingswetenschapper besloten om voor zichzelf geen nieuwe topsportprojecten meer aan te pakken.

8 uur geleden
Wielrenner Theo Bos beëindigt carrière en wordt coach in China

HIERDEN (ANP) - Theo Bos heeft zijn wielerloopbaan beëindigd. Hij gaat aan de slag als coach van de Chinese baanwielrenners. Tevens blijft Bos (38) betrokken bij de verdere ontwikkeling van wielerploeg BEAT.

11 uur geleden
Zwangere atlete Broersen wil door tot Spelen van Parijs 2024

ARNHEM (ANP) - Atlete Nadine Broersen is zwanger. De 31-jarige meerkampster verwacht in mei haar eerste kind. Broersen wil "zo goed mogelijk" doortrainen met het oog op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. "Volgend jaar zal anders zijn dan andere jaren, maar wel heel bijzonder."

11 uur geleden
Volleybalbond worstelt met bekerduels na 17.00 uur

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse volleybalbond Nevobo worstelt met de bekerwedstrijden van komend weekeinde. In de achtste finales spelen teams uit zowel de Eredivisie als de lagere divisies. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen mogen de ploegen uit de lagere divisies echter na 17.00 uur niet meer trainen en wedstrijden spelen.

14 uur geleden
Vader denkt niet dat Djokovic Australian Open speelt

BELGRADO (ANP) - Srdjan Djokovic, de vader van Novak Djokovic, denkt niet dat zijn zoon begin volgend jaar zijn opwachting maakt op de Australian Open. Voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar geldt een vaccinatieplicht.

17 uur geleden
De Vries na flirt met Formule 1 ook komend seizoen in Formule E

BERLIJN (ANP) - Autocoureur Nyck de Vries maakt ook in 2022 zijn opwachting in de Formule E, zo bevestigde de Duitse renstal Mercedes bij de teampresentatie. "Never change a winning team", klonk het. De 26-jarige De Vries werd de afgelopen maanden in verband gebracht met diverse Formule 1-teams.

17 uur geleden