Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toerist gedood door olifant in nationaal park Zuid-Afrika

Toerist gedood door olifant in nationaal park Zuid-Afrika

JOHANNESBURG (ANP/AFP) - Een Spaanse toerist is in een Zuid-Afrikaans nationaal park gedood door een olifant. De man werd vertrapt nadat hij zijn auto had verlaten bij een kudde olifanten.

Het incident vond zondagochtend plaats in het Pilanesberg National Park, melden parkfunctionarissen dinsdag. Dit park ligt ongeveer 200 kilometer ten noordwesten van Johannesburg en is zeer populair onder toeristen. De 43-jarige Spanjaard bezocht het park met zijn verloofde en twee vrouwen.

Het viertal reed in een eigen voertuig door het park en kwam drie olifanten en drie kalfjes tegen. "Rapporten suggereren dat de man het voertuig stopte, uitstapte en dichterbij de olifanten ging staan om foto's te maken," zegt een politiewoordvoerder. "De olifanten hebben hem naar verluidt aangevallen en gedood." De drie personen in de auto, allen afkomstig uit Johannesburg, bleven ongedeerd.

Ramen en deuren

Het hoofd natuurbescherming van de provinciale park- en toerismeorganisatie zegt dat de "matriarch" van de kudde de man aanviel omdat hij de olifanten benaderde. Het is volgens de functionaris "normaal gedrag" dat olifanten hun kleintjes beschermen. "Veel toeristen zijn zich niet bewust van de gevaren en realiseren zich niet hoe gevaarlijk deze dieren kunnen zijn."

Pilanesberg en andere nationale parken in Zuid-Afrika waarschuwen bezoekers voor het gevaar dat wilde dieren kunnen vormen. Bezoekers mogen alleen op bepaalde plekken uit hun voertuig stappen. De ramen en deuren moeten altijd gesloten blijven.

Meer uit Buitenland

FBI heeft telefoon aanslagpleger Trump in handen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De FBI heeft de telefoon in handen van de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. FBI-agent Kevin Rojek zei dat de FBI bezig was toegang te krijgen tot de informatie die daarin was opgeslagen.

29 minuten geleden
15 doden bij aanval Israël op schuilplaats vluchtelingen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlisch bombardement op een school waar vluchtelingen verblijven in de Gazastrook zijn vijftien doden gevallen, zegt de civiele bescherming in het gebied. Het Israëlische leger (IDF) zegt dat het "terroristen" heeft getroffen.

1 uur geleden
Senaat VS onderzoekt veiligheid bij moordaanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat opent een onderzoek naar de veiligheid rond de campagnebijeenkomst waarbij voormalig president Donald Trump zaterdagavond (lokale tijd) werd beschoten. De Democraat Gary Peters uit Michigan zal het onderzoek leiden, melden Amerikaanse media.

2 uur geleden
Volgens FBI handelde aanslagpleger Trump alleen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump handelde volgens de FBI alleen. "Op dit moment geeft de informatie die we hebben aan dat de schutter alleen handelde", zei Kevin Rojek, een FBI-agent in Pennsylvania, waar de moordaanslag zaterdag plaatsvond.

2 uur geleden
Nikki Haley verrassend toch op Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP) - De Republikeinse politica Nikki Haley gaat toch spreken op de Republikeinse partijconventie die maandag van start gaat, melden verschillende Amerikaanse media. De voormalige rivale van Donald Trump in de voorverkiezingen stond niet op de sprekerslijst, maar na de mislukte moordaanslag op Trump zouden de Republikeinen eenheid willen tonen.

3 uur geleden
Twee gewonden bij aanslag op Trump in stabiele toestand

BUTLER (ANP/RTR) - De twee gewonden die er na de aanslag zaterdag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ernstig aan toe leken, zijn volgens de politie van de staat Pennsylvania "in stabiele toestand".

3 uur geleden
Trump reist volgens plan naar partijconventie in Wisconsin

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump reist naar eigen zeggen zondag nog naar de staat Wisconsin, waar de Republikeinen hem deze week tot hun presidentskandidaat zullen benoemen. Dat meldde Trump, die zaterdag een moordaanslag tijdens een campagnebijeenkomst overleefde, op Truth Social.

3 uur geleden