Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toerismesector: Chinees verbod pakketreizen heeft hier impact

Toerismesector: Chinees verbod pakketreizen heeft hier impact

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse toeristische sector gaat het verbod voor Chinese reisbureaus om pakketreizen te organiseren zeker voelen. Hoe groot de klap wordt, hangt volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) voor een groot deel af van de duur van het verbod.

Het Chinese ministerie voor Cultuur en Toerisme voerde het verbod vrijdag in om de verspreiding van het coronavirus te remmen. De maatregel geldt voor zowel binnenlandse als buitenlandse groepsreizen.

Vorig jaar reisden volgens de brancheorganisatie zo’n 380.000 Chinese toeristen naar Nederland. Vooral bij kleine, maar onder Chinezen geliefde trekpleisters zullen de gevolgen merkbaar zijn, legt een woordvoerder van NBTC uit. Het aandeel Chinese bezoekers in bijvoorbeeld Giethoorn is erg groot, maar ook bij het Van Gogh Village in het Brabantse Nuenen. Ticketverkoop voor musea en hotelovernachtingen rond die hotspots zullen teruglopen. Maar hoezeer dit in de papieren loopt, valt volgens het NBTC niet te zeggen zolang de termijn van het groepsreisverbod niet bekend is.

Toestroom

Vanaf maart en april, als de populaire tulpenvelden bloeien, tot en met de zomer is de toestroom van Chinese toeristen in Nederland het grootst. Dit weekend vindt het Chinees Nieuwjaar plaats. Hoewel Chinezen rond die feestdag massaal op reis gaan, is deze periode voor vakanties naar Nederland van minder belang.

Voor de toeristische sector als geheel moeten de gevolgen van het verbod overigens niet worden overschat, stelt een woordvoerster van het NBTC. Zo groeit de groep Chinese bezoekers in Nederland weliswaar snel, maar zijn ze afgezet tegenover de miljoenen Duitse toeristen die jaarlijks naar ons land komen van minder belang.

Meer uit Financieel

Tina Turner-artikelen in trek op Marktplaats na overlijden

AMSTERDAM (ANP) - Marktplaats zag de afgelopen week vaker Tina Turner-artikelen verkocht en aangeboden worden op zijn website. In de eerste 24 uur na het overlijden van de zangeres vorige week woensdag, werden ruim vijfhonderd nieuwe advertenties geplaatst. Volgens Marktplaats waren dat er een dag eerder nog vijftien.

30 minuten geleden
Vakbonden kondigen nieuwe staking voor donderdag aan bij Nedcar

HOLTUM (ANP) - Donderdag is er opnieuw een 24 uursstaking bij autofabriek VDL Nedcar. Dat heeft bestuurder Peter Reniers van FNV dinsdagochtend aangekondigd. Hij deed dat tijdens een bijeenkomst in Holtum, vlakbij de autofabriek, waar stakers die dinsdag het werk ook een dag neerleggen zich verzamelden. De werknemers willen een beter sociaal plan dan moederbedrijf VDL biedt.

1 uur geleden
DNB: deeltijdwerkers willen meer werken tegen hogere beloning

AMSTERDAM (ANP) - Een op de drie werkenden in Nederland wil meer uren werken als daar een hogere beloning tegenover staat. Ook willen mensen meer uren draaien als hun werk leuker zou zijn, als thuiswerken makkelijker kan en als er minder zorg voor kinderen zou zijn. Een op de tien is zelfs bereid meer te werken als de baas er simpelweg om zou vragen. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van een enquête onder 1300 werkenden.

1 uur geleden
Meer omzet voor parfumerieketen Douglas, maar nog wel verlies

DÜSSELDORF (ANP) - Parfumerieketen Douglas heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet zien stijgen vergeleken met een jaar eerder. Ook werd de winstgevendheid opgevoerd, maar tegelijkertijd was het van oorsprong Duitse concern meer geld kwijt aan leningen door de gestegen rente. Dat zorgde ervoor dat Douglas toch een verlies moest schrijven, maar wel veel minder dan een jaar eerder.

1 uur geleden
Juventus-eigenaar Exor in kopgroep van afwachtende AEX

AMSTERDAM (ANP) - Exor behoorde dinsdag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak, die een klein verlies liet zien. Het Italiaanse investeringsbedrijf van de familie Agnelli, de oprichters van autofabriek Fiat en eigenaren van voetbalclub Juventus, profiteerde van een koopadvies door ING. Beleggers waren verder vooral in afwachting van de goedkeuring van de Amerikaanse schuldendeal.

2 uur geleden
Toezichthouder: zonnepanelen via omvormer makkelijk te hacken

DEN HAAG (ANP) - Zonnepanelen zijn vaak makkelijk te hacken, meldt de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Veel omvormers voor de panelen, die nodig zijn om zonne-energie om te zetten in te gebruiken elektriciteit, voldoen volgens de toezichthouder niet aan gestelde eisen. Daardoor kunnen ze storingen veroorzaken en toegang verlenen tot andere met het internet verbonden apparaten.

3 uur geleden
Adviescollege: regeldruk kostte Nederland opnieuw meer geld

DEN HAAG (ANP) - De regeldruk in Nederland door nieuwe wetgeving kostte bedrijven vorig jaar structureel 194 miljoen euro meer. Ook zelfstandigen gingen er op achteruit en waren 2 miljoen euro meer kwijt. Voor burgers werden wel barrières weggenomen. Zij zijn structureel 45 miljoen euro minder kwijt als gevolg van regelgeving. Die cijfers komen naar voren uit het jaarverslag van het Adviescollege toetsing regeldruk (ATR).

3 uur geleden