Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toerismesector blij met verbetering kleur op coronakaart

Toerismesector blij met verbetering kleur op coronakaart

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) noemt de kleuraanpassing voor Nederland op de Europese coronakaart naar oranje een positieve ontwikkeling. De Europese gezondheidsdienst ECDC maakte bekend dat Nederland van rood naar oranje gaat en dat Friesland en Groningen zelfs naar groen gaan.

"Dit is heel positief. We verwachten dat veel mensen uit buurlanden de weg naar Nederland weer weten te vinden", zegt een woordvoerster van NBTC. "We hebben al veel vragen gekregen van Duitsers die graag naar Nederland willen komen."

Vooral de Nederlandse kust lijkt in trek bij Duitsers, zegt de NBTC-woordvoerster. "Dat kan ook met de auto en dat is nu aantrekkelijker dan met het vliegtuig."

Goede zaak

Reisbrancheorganisatie ANVR noemt het ook een "goede zaak" dat Nederland een oranje kleurcode heeft. "Wij zijn op de goede weg", zegt een woordvoerster. "Als andere landen Nederlanders nu eerder toegang geven, gaat het de goede kant op. Dat is goed voor de reiziger en de branche."

De kaart van de ECDC, de evenknie van het Nederlandse RIVM, is gebaseerd op het aantal positieve tests in de afgelopen veertien dagen. De organisatie kijkt ook naar het percentage positieve tests van het totaal aantal uitgevoerde tests. Landen bepalen uiteindelijk zelf de voorwaarden voor mensen om een land te bezoeken.

Oranje betekent dat er in de afgelopen veertien dagen tussen de 50 en 75 besmettingen per 100.000 inwoners zijn vastgesteld en dat 4 procent of meer van de tests positief was. Om naar groen te gaan, moeten er minder dan 50 vastgestelde besmettingen per 100.000 inwoners zijn en minder dan 4 procent van de tests moet positief zijn. Nederland gaat ook naar groen bij tussen de 50 en 75 vastgestelde besmettingen per 100.000 inwoners en als minder dan 1 procent van de tests positief is.

Meer uit Binnenland

Coronacommissie Tweede Kamer wil eind 2026 rapport klaar hebben

DEN HAAG (ANP) - Het onderzoek van de parlementaire enquêtecommissie naar de coronacrisis en het overheidsbeleid daarin, zal naar verwachting 32 maanden duren. Het onderzoek bestaat uit vier fases. Na een intensieve voorbereiding begint de commissie vanaf december 2025 met openbare verhoren. Het rapport met alle bevindingen en conclusies zal dan in december 2026 klaar zijn, zo heeft de commissie bekendgemaakt in het onderzoeksvoorstel dat woensdag aan de Tweede Kamer is aangeboden.

28 minuten geleden
Man verdacht van ondergronds bankieren voor 45 miljoen euro

ROTTERDAM (ANP) - Een 47-jarige man die eerder deze maand in een toko in Rotterdam werd aangehouden, wordt verdacht van het ondergronds bankieren met een waarde van ruim 45 miljoen euro. De Rotterdamse toko fungeerde volgens het Openbaar Ministerie als plek waar criminelen misdaadgeld kunnen laten versturen.

44 minuten geleden
Driekwart hbo-stages onderwijs is onbetaald, Dijkgraaf ontstemd

DEN HAAG (ANP) - Driekwart van de hbo-studenten die stage lopen op een basis- of middelbare school, krijgt hier volgens het onderzoeksbureau ResearchNed niet voor betaald. Dat vindt demissionair minister Robbert Dijkgraaf (hbo en wo) niet uit te leggen. Hij wil hier samen met minister Mariëlle Paul (primair en voortgezet onderwijs) afspraken over maken met werknemers en werkgevers.

1 uur geleden
Huisarts uit beroep gezet om verkrachten patiëntes

DEN BOSCH (ANP) - Een 55-jarige huisarts uit het Limburgse Brunssum mag zijn werk nooit meer uitoefenen, omdat hij meerdere patiëntes heeft verkracht. Hij maakte ze wijs dat wat hij deed medisch noodzakelijk was. Hij is uit zijn beroep gezet en mag ook niet meer werken in de zorg voor kwetsbare patiënten. Dat heeft het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Bosch woensdag bepaald.

1 uur geleden
Boek Inez Weski meteen bovenaan bestsellerlijst

DEN HAAG (ANP) - Het boek van advocaat Inez Weski staat in de eerste week na het verschijnen meteen bovenaan de Bestseller 60, de lijst met bestverkochte boeken van boekenkoepel CPNB. In het boek Het geluid van de stilte schrijft Weski onder meer over haar arrestatie vorig jaar.

2 uur geleden
Capaciteit COA Ter Apel weer ruim overschreden

TER APEL (ANP) - De grenzen van de opvangcapaciteit van het aanmeldcentrum in Ter Apel zijn afgelopen nacht opnieuw ruim overschreden. Er sliepen 2300 mensen, driehonderd meer dan is afgesproken. De aanhoudende drukte heeft gevolgen voor de werkdruk voor medewerkers en de sfeer op de locatie. Dinsdagavond was er een steekpartij bij het aanmeldcentrum, een 24-jarige man raakte gewond.

2 uur geleden
OM handelt zaak tegen vier medewerkers zorgboerderij zelf af

GRONINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie beslist zelf of vier medewerkers van een zorgboerderij in het Groningse Wedde straf krijgen voor het mishandelen van gehandicapte bewoners. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie en niet aan de rechtbank. Het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt.

2 uur geleden