Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toename tuchtzaken bij KNVB door wangedrag supporters

Toename tuchtzaken bij KNVB door wangedrag supporters

ZEIST (ANP) - Sinds het begin van het voetbalseizoen is er een grote toename van het aantal tuchtzaken bij de KNVB wegens wangedrag door supporters. Na de eerste negen speelronden zijn er dit seizoen nu al 45 tuchtzaken, terwijl dat er normaal gesproken - voor de coronaperiode - zo'n 70 tot 90 in het voetbalseizoen waren van augustus tot mei, zegt een woordvoerder van de KNVB.

Ook is er een grote toename van het aantal stadionverboden. Er zijn nu al zo'n driehonderd stadionverboden uitgedeeld, tegenover normaal ongeveer zeshonderd over een heel seizoen, aldus de woordvoerder. "Dit seizoen is anders dan andere seizoenen. Het lijkt erop dat mensen na de coronabeperkingen nu een uitlaatklep zoeken voor opgekropte frustraties, maar dat is geen excuus natuurlijk."

De KNVB onderzoekt maatregelen om deze ontwikkeling te stoppen. Het is nog niet duidelijk wat deze maatregelen zijn. De kwestie wordt deze week besproken, aldus de zegsman. Volgens hem is het wel van belang dat alle voetbalclubs consequent optreden en één lijn trekken. "De clubs zijn verantwoordelijk voor wat er in de stadions gebeurt."

Meer uit Voetbal

Zegereeks FC Twente voorbij na verlies bij RKC Waalwijk

WAALWIJK (ANP) - FC Twente heeft voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden in de Eredivisie. De ploeg van trainer Joseph Oosting ging tegen het spelbeeld in met 1-0 onderuit bij RKC Waalwijk.

32 minuten geleden
AZ herstelt zich bij PEC van pijnlijke Europese nederlaag

ZWOLLE (ANP) - AZ heeft zich in de Eredivisie hersteld van de pijnlijke nederlaag van donderdag bij Zrinjski Mostar in de Conference League (4-3). De Alkmaarders wonnen de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 3-0. AZ is na vijf duels nog zonder puntenverlies en staat op basis van het doelsaldo op de tweede plaats achter PSV.

55 minuten geleden
Feyenoord-trainer Slot: staken is sowieso competitievervalsing

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot van Feyenoord vindt dat het gestaakte uitduel met Ajax sowieso tot competitievervalsing leidt. " De KNVB heeft volgens mij nu drie opties", stelde hij. "Je kan uitspelen met publiek, dat lijkt me niet de meest reële optie. Dan blijven er twee opties over. Dan is eentje doorspelen zonder publiek en de ander is dat het een overwinning voor ons zal zijn. In beide gevallen is het competitievervalsing. Want Ajax speelde afgelopen donderdag en wij speelden afgelopen dinsdag. Niet alleen mentaal maar ook fysiek zou hun minste fase nu gaan aanbreken. De competitievervalsing is er sowieso al enorm, doordat dit gebeurd is. Nu is de vraag wat de KNVB gaat bepalen om dit tot een minimum te beperken."

1 uur geleden
Van Halst sluit harde maatregelen bij Ajax niet uit

AMSTERDAM (ANP) - Interim-directeur Jan van Halst sluit niet uit dat hij binnenkort harde maatregelen moet nemen bij Ajax. "Als dat in het belang van Ajax is, dan zal dat moeten", zei hij na het gestaakte thuisduel met Feyenoord. De kampioen uit Rotterdam leidde met 0-3 toen scheidsrechter Serdar Gözübüyük beide ploegen voor de tweede keer naar de kleedkamers had gestuurd omdat er vuurwerk op het veld was gegooid.

1 uur geleden
Directeur Van Halst van Ajax: maandag uitspelen onmogelijk

AMSTERDAM (ANP) - Interim-directeur Jan van Halst van Ajax zegt dat het onmogelijk is om het gestaakte duel met Feyenoord maandag uit te spelen. "Dat is organisatorisch niet te regelen", zei hij. "Dat is voor meerdere partijen onmogelijk"

1 uur geleden
Bayer Leverkusen na zege op Heidenheim weer naast koploper Bayern

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen is in de Bundesliga weer naast koploper Bayern München gekomen. Het elftal van trainer Xabi Alonso won met 4-1 van Heidenheim.

1 uur geleden
Steijn: tegen zoveel kinderlijke fouten kan je niet voetballen

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Maurice Steijn van Ajax was zwaar aangeslagen na het gestaakte duel met Feyenoord. "Het klinkt misschien raar", stamelde hij. "Maar ik vond ons nog best aardig beginnen. Maar tegen zoveel kinderlijke fouten kan je niet voetballen."

1 uur geleden