Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toename positieve coronatests, weekgemiddelde daalt nog steeds

Toename positieve coronatests, weekgemiddelde daalt nog steeds

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dinsdag 52.948 positieve coronatests geregistreerd. Dat zijn er ongeveer 7000 meer dan een dag eerder, maar zeker 13.200 minder dan op de dinsdag een week geleden. Het weekgemiddelde daalt daardoor nog steeds, naar gemiddeld 61.323 positieve tests per dag. Maandag lag dit gemiddelde op 63.221.

Het aantal coronabesmettingen steeg na carnaval en de versoepelingen van de coronaregels ongeveer twee weken op rij. De afgelopen vier dagen daalde het aantal bevestigde besmettingen en het weekgemiddelde. Daarmee lijkt de corona-opleving voorbij.

In Amsterdam werden 2556 besmettingen vastgesteld, wederom het hoogste aantal van alle gemeentes in Nederland. Den Haag telde 1470 positieve coronatesten en Rotterdam 1392. Daarna volgden Utrecht (1202), Groningen (761) en Eindhoven (719). Op Schiermonnikoog en Vlieland testte niemand positief.

Het RIVM kreeg twaalf meldingen binnen van mensen die zijn overleden aan hun coronabesmetting. Dat ze nu zijn gemeld, wil niet zeggen dat de overledenen in de afgelopen dag zijn gestorven.

Meer uit Gezond

Artsen richten netwerk op om zorg voor vulva's te verbeteren

ROTTERDAM (ANP) - De zorg voor het vrouwelijke geslachtsorgaan moet beter, vindt dermatoloog Colette van Hees van het Erasmus MC. Daarvoor is het Vulva Zorgnetwerk opgericht. Zo is het de bedoeling dat vrouwen beter, sneller en met meer empathie worden behandeld.

17 uur geleden
Advocaat: tabakssector vertraagt ingrijpen tegen 'sjoemelsigaret'

DEN HAAG (ANP) - De tabaksindustrie probeert telkens de strijd tegen filtersigaretten ('sjoemelsigaretten') te vermijden en uit te stellen, zegt een advocaat van de Stichting Rookpreventie Jeugd donderdag in de rechtszaal in Den Haag. De twee partijen stonden daar andermaal tegenover elkaar, bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

18 uur geleden
Tonnen boete wegens gesjoemel met duizenden tandartsrekeningen

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een bv voor tandheelkundige zorg een boete van 227.000 euro opgelegd wegens verkeerde declaraties, een ondeugdelijke administratie en een gebrek aan transparantie.

20 uur geleden
Veel vraag naar hooikoortsmiddelen door veel pollen

DEN HAAG (ANP) - Door de vele pollen in de lucht is er veel vraag naar hooikoortsmiddelen bij drogisterijen. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) laat weten dat er "zeer veel" hooikoortsmiddelen worden verkocht. "Er wordt ook opvallend veel advies gevraagd en gegeven, waarschijnlijk omdat verschillende allergieën zich tegelijk voordoen", zegt een woordvoerder.

21 uur geleden
Bloomberg: BNP Paribas beperkt obligatiedeals voor olie en gas

PARIJS (ANP) - BNP Paribas helpt bedrijven niet langer met het uitgeven van obligaties als ze daar nieuwe fossiele energieprojecten mee willen financieren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. De Franse bank beloofde vorige maand de financiering van olie- en gasprojecten verder te beperken, maar snijdt niet alle banden met die sector door.

1 dag geleden
NZa moet zorgtarieven opnieuw uitrekenen door foutje ministerie

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet allerlei zorgtarieven voor volgend jaar opnieuw berekenen omdat het ministerie van Volksgezondheid een prijsindexcijfer voor bijvoorbeeld inkoop bijna 3 procent te hoog heeft vastgesteld. De tarieven moeten dus omlaag.

1 dag geleden
Minder dan 100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds juli 2021 liggen er minder dan honderd mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. In de afgelopen dag zijn netto 28 bedden vrijgekomen, en daardoor behandelen ziekenhuizen nu 75 mensen die het coronavirus onder de leden hebben.

1 dag geleden