Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toch persoonlijke verkiezingsbriefings voor parlementariërs VS

Toch persoonlijke verkiezingsbriefings voor parlementariërs VS

WASHINGTON (ANP) - Leden van het Congres, het parlement van de Verenigde Staten, krijgen toch persoonlijke briefings van de veiligheidsdiensten over pogingen van vreemde mogendheden om de presidentsverkiezingen in november te beïnvloeden, zeggen Senatoren. Eerder ontstond onvrede toen werd aangekondigd dat leden van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden alleen schriftelijk op de hoogte gehouden zouden worden.

Eind augustus meldde inlichtingenchef John Ratcliffe in een verklaring dat de veiligheidsdiensten zouden stoppen met het persoonlijk briefen van Congresleden omdat zij bezorgd waren dat informatie zou worden gelekt. De Democraten reageerden daar meteen uitermate kritisch op.

"Ratcliffe heeft opnieuw bevestigd dat de inlichtingencommissie van de Senaat briefings zal blijven krijgen, inclusief persoonlijke, over alle onderwerpen - inclusief verkiezingszaken", aldus de Republikeinse Senator Marco Rubio en de Democratische Senator Mark Warner, die beiden in de inlichtingencommissie van de Senaat zitten.

Ratcliffe liet zelf in een verklaring weten dat de inlichtingencommissies van zowel de Senaat als het huis van Afgevaardigden persoonlijke briefings blijven krijgen, maar niet alle Congresleden. De inlichtingenchef zegt dat dat nodig is "om onze bronnen en onze werkwijzes geheim te houden".

De directeur van het nationaal contraspionage- en veiligheidscentrum van de VS waarschuwde begin augustus dat Rusland, China en Iran proberen de aankomende verkiezingen te beïnvloeden. Rusland zou al actief bezig zijn om de Democratische kandidaat Joe Biden tegen te werken.

Uit meerdere onderzoeken door de Amerikaanse veiligheidsdiensten is gebleken dat de Russen in 2016 probeerden om Donald Trump te steunen en Hillary Clinton te ondermijnen. Zowel Trump als Rusland ontkennen dat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Schermutselingen tussen politie en demonstranten in Londen

LONDEN (ANP/RTR) - In Londen zijn zaterdagmiddag schermutselingen ontstaan tussen politie en demonstranten. Duizenden betogers hadden zich opnieuw verzameld op Trafalgar Square en ook in Hyde Park om hun afkeer te tonen van de coronamaatregelen. Ze droegen borden mee met teksten als 'We stemmen daar niet mee in' en 'Weg met die stomme regels'.

1 uur geleden
Premier Modi belooft vaccinproductie voor hele wereld

NEW YORK (ANP/RTR) - De Indiase premier Narendra Modi heeft de Verenigde Naties zaterdag beloofd dat coronavaccins die in zijn land kunnen worden gemaakt, beschikbaar zullen komen voor de hele wereld. "Als grootste vaccinproducent ter wereld wil ik dat de hele wereldbevolking nogmaals verzekeren", zei Modi in een vooraf opgenomen toespraak voor het VN-congres. "De Indiase capaciteit voor de productie en distributie van vaccins zal worden ingezet om alle mensen te helpen in de strijd tegen deze crisis".

3 uur geleden
Arrestaties bij nieuwe demonstratie in Wit-Rusland

MINSK (ANP/DPA) - Bij nieuwe demonstraties in de Wit-Russische hoofdstad Minsk tegen president Alexandr Loekasjenko zijn zaterdag wederom arrestaties verricht. Volgens mensenrechtengroepering Viasna zijn tien mensen vastgezet, onder wie journalisten. Op beelden is te zien dat agenten vrouwen naar busje slepen.

4 uur geleden
Dodental crash militair vliegtuig Oekraïne stijgt naar 26

CHARKOV (ANP/DPA/AFP) - Een van de twee overlevenden van de crash van een Oekraïens militair vliegtuig is in een ziekenhuis overleden. Het dodental steeg zaterdag daardoor tot 26. Vlak na het ongeluk vrijdagavond in Oost-Oekraïne werd al melding gemaakt van 22 doden.

6 uur geleden
Verdachte steekpartij Parijs bekent

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Pakistaanse hoofdverdachte van de steekpartij bij het voormalige kantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs heeft een bekentenis afgelegd. Dat melden bronnen dicht bij het onderzoek aan het Franse persbureau AFP. Hij neemt verantwoordelijkheid voor zijn daad die hij plaatst in de context van de herpublicatie van de cartoons van de profeet Mohammed, aldus een van de bronnen. Door de steekpartij raakten vrijdag twee mensen zwaargewond.

6 uur geleden
Kandidaat-premier Libanon slaagt er niet in ​​regering te vormen

BEIROET (ANP/DPA) - Mustafa Adib, de kandidaat-premier van Libanon, heeft de opdracht voor de vorming van een nieuwe regering teruggegeven en tegelijk zijn ontslag ingediend. Dat maakte de president van Libanon, Michel Aoun, bekend tijdens een bijeenkomst in het presidentieel paleis.

7 uur geleden
Bij crash militair vliegtuig Oekraïne 25 doden

CHARKOV (ANP/DPA) - Bij de crash vrijdagavond van een militair transportvliegtuig in Oost-Oekraïne zijn 25 inzittenden om het leven gekomen. Twee mensen hebben de ramp in de regio Charkov met zware verwondingen overleefd, zei de burgerbescherming in Kiev.

9 uur geleden