Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Titelverdedigster Velzeboer loopt bij WK finale op 1000 meter mis

Titelverdedigster Velzeboer loopt bij WK finale op 1000 meter mis

ROTTERDAM (ANP) - Shorttrackster Xandra Velzeboer raakt haar wereldtitel op de 1000 meter kwijt. De Nederlandse wist de halve finales in Ahoy niet te doorstaan. Velzeboer eindigde achter winnares Suzanne Schulting en de Zuid-Koreaanse Kim Gilli als derde.

De nummers 1 en 2 van de twee halve finales plaatsten zich voor de eindstrijd, samen met de snelste nummer 3. Velzeboer was langzamer dan de Italiaanse Arianna Fontana, die in de eerste halve finale als derde finishte.

Naast Schulting, Kim Gilli en Fontana staan de Amerikaanse Kristen Santos-Griswold en de Belgische Hanne Desmet in de finale van de kilometer.

Misgelopen finales Schulting

Velzeboer raakte zaterdag al haar wereldtitel op de 500 meter kwijt. Daarin eindigde ze in de eindstrijd als tweede.

Schulting liep op zowel de 500 als 1500 meter de finale mis.

Meer uit Sport

Verstappen houdt Norris van zich af en rijdt naar vijfde zege

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft in de Formule 1 de Grote Prijs van Emilia-Romagna gewonnen. De 26-jarige coureur van Red Bull vertrok in Imola vanaf poleposition en reed weg van zijn concurrenten. Vanaf de vijftigste ronde kwam Verstappen in de problemen en liep zijn voorsprong op Lando Norris snel terug. De drievoudig wereldkampioen bleef de Britse McLaren-coureur nipt voor. Charles Leclerc finishte in zijn Ferrari als derde.

31 minuten geleden
Vollering wint in Burgos haar derde rittenkoers van dit jaar

CANICOSA DE LA SIERRA (ANP) - Demi Vollering heeft ook de derde rittenkoers waaraan ze dit jaar deelnam gewonnen. De wielrenster van SD Worx-Protime was in de Ronde van Burgos iedereen de baas. Na de winst in de tweede etappe won ze ook de vierde en laatste rit, waarmee ze haar voorsprong in het klassement verder uitbreidde. Vollering won eerder al de Vuelta Femenina en Itzulia Women, een rittenkoers in Baskenland.

40 minuten geleden
Belangrijke zege volleybalsters op Duitsland in Nations League

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalsters hebben hun tweede overwinning geboekt in de Nations League. Oranje versloeg in het Turkse Antalya Duitsland, een rechtstreekse concurrent in de strijd om een olympisch ticket, met 3-1. De setstanden waren 25-21 21-25 25-23 en 25-20.

1 uur geleden
Breakdancer Demierre met eindzege in Shanghai dicht bij Spelen

SHANGHAI (ANP) - Breakdancer Lee-Lou Demierre heeft door het winnen van de Olympic Qualifier Series in Shanghai een enorme stap gezet richting deelname aan de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs.

2 uur geleden
Tennisser Sinner hervat training in aanloop naar Roland Garros

MONTE CARLO (ANP/AFP) - Tennisser Jannik Sinner heeft een week voor de start van Roland Garros de training hervat. De Italiaan plaatste op sociale media foto's waarop hij in actie is te zien op een gravelbaan in Monte Carlo.

2 uur geleden
Marathonloper Abdi maakt rentree in stratenloop in Manchester

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische marathonloper Bashir Abdi begint zijn seizoen op 26 mei met een 10 kilometer op straat in Manchester. Door een stressfractuur moest hij begin februari afzeggen voor de marathon van Tokio, een wedstrijd die hij zou lopen ter voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs. Abdi pakte, opgezweept door zijn Nederlandse concurrent en vriend Abdi Nageeye, brons op de Spelen van Tokio in 2021. Nageeye veroverde daar het zilver.

3 uur geleden
Kanovaarders Teunissen en Otten naar Olympische Spelen

LJUBLJANA (ANP) - Lena Teunissen en Joris Otten hebben op de EK kanoslalom op het onderdeel kano (C1) een ticket voor de Olympische Spelen bemachtigd. Teunissen had bij de vrouwen genoeg aan een elfde landenplek in de voorrondes en Otten bij de mannen aan een twaalfde landenplek. Niet eerder nam Nederland deel aan de Spelen in de C1.

3 uur geleden