Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Titelverdediger Rune eerste finalist op tennistoernooi München

Titelverdediger Rune eerste finalist op tennistoernooi München

MÜNCHEN (ANP) - Tennisser Holger Rune heeft net als vorig jaar de finale bereikt van het ATP-toernooi van München. De 19-jarige Deen was in twee sets (6-3 6-2) te sterk voor de Australiër Christopher O'Connell.

Mogelijk wordt de finale in München een herhaling van vorig jaar. Botic van de Zandschulp speelt in de andere halve finale tegen de Amerikaan Taylor Fritz. De Nederlander moest vorig jaar in de eindstrijd tegen Rune opgeven wegens ademhalingsmoeilijkheden. Dat bleek later een tijdelijk probleem.

Rune had 1 uur en 20 minuten nodig om zich te ontdoen van O'Connell, die eerder in het toernooi de als derde geplaatste Duitser Alexander Zverev had uitgeschakeld.

Meer uit Sport

Van de Zandschulp twijfelt over voortzetten tennisloopbaan

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp twijfelt erover of hij nog wel door wil als proftennisser. De nummer 102 leed maandag op Roland Garros in de openingsronde een roemloze nederlaag tegen de Italiaan Fabio Fognini. Het werd 6-1 6-1 7-5.

20 minuten geleden
Carapaz kan olympische titel wegrit niet verdedigen in Parijs

QUITO (ANP/BELGA) - Richard Carapaz kan zijn olympische titel in de wegrit komende zomer niet verdedigen op de Olympische Spelen in Parijs. Hij is niet opgenomen in de Ecuadoraanse selectie, zo maakte de Ecuadoraanse wielerfederatie FEC maandag bekend. Het land mag slechts één renner selecteren voor Parijs.

25 minuten geleden
Tennisser Van de Zandschulp lijdt kansloze nederlaag in Parijs

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft in de eerste ronde van Roland Garros een kansloze nederlaag geleden. De nummer 2 van Nederland pakte maar zeven games tegen de Italiaan Fabio Fognini, die 93e staat op de wereldranglijst. Het werd in een uur en 58 minuten 6-1 6-1 7-5.

2 uur geleden
Nederlandse Vechtsportbond mag toetreden tot NOC*NSF

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse Vechtsportbond (NVB) mag toetreden tot NOC*NSF. Dat hebben de leden van de Nederlandse sportkoepel bepaald tijdens de algemene ledenvergadering. De in januari opgerichte bond voor kickboksen, muaythai en mixed martial arts (MMA) is "fier" op de status als aspirant-lid, die voelt als "een blijk van erkenning".

2 uur geleden
Tennisster Sakkari verliest in eerste ronde Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Griekse tennisster Maria Sakkari is al in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld. Ze moest in drie sets haar meerdere erkennen in de Française Varvara Gracheva. Het werd 3-6 6-4 6-3.

3 uur geleden
Nadal sluit opnieuw niet uit dat hij terugkeert op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Rafael Nadal heeft na zijn nederlaag tegen Alexander Zverev in de openingsronde van Roland Garros opnieuw niet uitgesloten dat hij in 2025 terugkeert op Roland Garros. Dat zei de 22-voudig grandslamkampioen in het interview op de baan.

6 uur geleden
Nadal verliest op Roland Garros in drie sets van Zverev

PARIJS (ANP) - Veertienvoudig kampioen Rafael Nadal heeft in de eerste ronde van Roland Garros verloren van Alexander Zverev. Het werd 6-3 7-6 (5) 6-3 voor de nummer 4 van de wereld.

6 uur geleden