Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Titelkandidaten Duitsland en Spanje spelen gelijk in boeiend duel

AL KHOR (ANP) - Titelkandidaten Duitsland en Spanje hebben in een spannend WK-duel in Qatar gelijkgespeeld: 1-1. Aanvaller Álvaro Morata zette Spanje na ruim een uur op voorsprong, waarna het aandringende Duitsland via de eveneens ingevallen spits Niclas Füllkrug in de slotfase gelijkmaakte.

Duitsland, dat door de eerdere verrassende nederlaag tegen Japan (1-2) flink onder druk was komen te staan, is voor plaatsing voor de knock-outfase afhankelijk van het resultaat bij Japan - Spanje. Spanje gaat met 4 punten aan de leiding in de groep, gevolgd door Japan en Costa Rica met 3 punten. Duitsland heeft 1 punt en moet in ieder geval winnen van Costa Rica om nog kans te maken op de achtste finales.

Spanje werd onder aanvoering van de dribbelaars en Pedri het gevaarlijkst in de eerste helft. Zo schoot aanvaller Dani Olmo via doelman Manuel Neuer hard op de lat. Maar het spel ging op en neer en ook Duitsland was dreigend.

VAR

De ploeg van Hansi Flick dacht 5 minuten voor rust op voorsprong te komen, maar VAR Pol van Boekel constateerde dat Antonio Rüdiger buitenspel stond toen hij in alle vrijheid raak kopte. De Nederlandse assistent van scheidsrechter Danny Makkelie had dat niet waargenomen.

Duitsland begon de tweede helft met veel druk op de Spaanse verdediging. Dat leverde in de 56e minuut een grote kans op voor Joshua Kimmich, maar doelman Unai Simón redde. Spanje was evengoed nog in staat er regelmatig uit te komen en dat leverde na ruim een uur het doelpunt op van Morata. De spits van Atlético Madrid tikte bij de eerste paal raak uit een lage voorzet van linksback Jordi Alba.

Duitsland moest iets forceren en daarom bracht Flick aanvallers Füllkrug en Leroy Sané in. Sané zette middenvelder Jamal Musiala al snel vrij voor de doelman, maar het 19-jarige talent werkte slecht af. De twee spelers van Bayern München waren ook belangrijk in het voorbereiden van de treffer van Füllkrug, die scoorde door hard raak te schieten in de verre hoek. Daarna volgden nog enkele kansjes, maar de wereldkampioenen van 2010 en 2014 scoorden niet meer.

Meer uit Voetbal

PSV kan 25e landstitel op Bevrijdingsdag behalen tegen Sparta

HEERENVEEN (ANP) - PSV wordt op z'n vroegst zondag 5 mei landskampioen. De Eindhovenaren versloegen sc Heerenveen in Friesland met 8-0, maar zagen daarna Feyenoord bij Go Ahead Eagles ook geen fout maken: 1-3.

18 minuten geleden
Feyenoord stelt officiële titel PSV uit met zege bij Go Ahead

DEVENTER (ANP) - Feyenoord heeft met een zege bij Go Ahead Eagles voorkomen dat PSV zich onderweg naar huis vanuit Heerenveen al officieel kampioen mag noemen. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 3-1 en hebben met nog drie wedstrijden te spelen de achterstand op de koploper teruggebracht naar 9 punten. Het doelsaldo van PSV is echter veel beter.

19 minuten geleden
Union houdt titelkansen levend met zege bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Union blijft in de race voor de Belgische voetbaltitel. Het elftal van de Duitse trainer Alexander Blessin won met 3-0 bij Antwerp en houdt koploper Anderlecht en Club Brugge zo in het vizier. Anderlecht heeft 41 punten, Club Brugge 39 en Union 38.

26 minuten geleden
Trainer Slot: geen geheim dat ik graag naar Liverpool ga

DEVENTER (ANP) - Trainer Arne Slot wil trainer van Liverpool worden. "Daar maak ik geen geheim van. Ik wil graag naar Liverpool", zei de coach van Feyenoord bij ESPN in Deventer, waar de Rotterdammers tegen Go Ahead Eagles spelen.

1 uur geleden
Veerman ziet PSV beste wedstrijd van seizoen spelen

HEERENVEEN (ANP) - Joey Veerman genoot tijdens het uitduel met sc Heerenveen van het spel van PSV. "Op de valreep persen we er nog even de beste wedstrijd van het seizoen uit", lachte de Volendammer na de zege van 8-0.

Cristante bezorgt AS Roma zege in duel van achttien minuten

UDINE (ANP) - AS Roma heeft de eerder gestaakte wedstrijd tegen Udinese met succes afgemaakt. Bryan Cristante bezorgde de Romeinse ploeg diep in blessuretijd de winst en bracht de eindstand op 2-1. Roma verstevigde de vijfde plaats in de Serie A.

PSV boekt bij sc Heerenveen grootste uitzege in Eredivisie ooit

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een record gebroken. De Eindhovenaren wonnen met 8-0.