Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tirol deels op slot om uitbraak Zuid-Afrikaanse coronavariant

Tirol deels op slot om uitbraak Zuid-Afrikaanse coronavariant

WENEN (ANP/RTR/DPA) - Oostenrijk neemt aanvullende maatregelen vanwege een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse coronavariant in Tirol. Reizigers moeten vanaf vrijdag een negatieve coronatest laten zien als ze de deelstaat willen verlaten.

De autoriteiten hebben bijna driehonderd gevallen van die nieuwe virusvariant vastgesteld in het onder wintersporters populaire gebied. Bondskanselier Sebastian Kurz waarschuwde dat het veel levens kan kosten als zo'n gemuteerde versie van het virus zich snel kan verspreiden.

Het is nog onduidelijk hoe de extra besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant in Tirol om zich heen kon grijpen. Het aangescherpte beleid blijft zeker tien dagen van kracht en geldt niet in Oost-Tirol. Kinderen hoeven geen negatieve testuitslag te laten zien.

Vaccin AstraZeneca

De verspreiding van nieuwe coronavarianten wordt wereldwijd met bezorgdheid gevolgd. Zuid-Afrika maakte zondag bekend dat het voorlopig niet vaccineert met het coronavaccin van AstraZeneca omdat het minder effectief zou zijn tegen de Zuid-Afrikaanse variant.

"Bijna 50 procent van de Europeanen wordt de komende maanden ingeënt met AstraZeneca", zei Kurz dinsdag. "Als dit middel minder effectief is, dan moeten we ons bewust zijn van het feit dat deze mutaties extreem gevaarlijk zijn voor ons."

Meer uit Buitenland

Islamitische leiders feliciteren Erdogan als eersten met winst

DOHA (ANP) - De emir van Qatar heeft als eerste staatshoofd de Turkse president Erdogan gefeliciteerd met zijn verkiezingswinst, hoewel die nog niet officieel is. "Ik wens je succes in je nieuwe ambtstermijn", schrijft sjeik Tamim bin Hamad al-Thani op Twitter. Niet lang daarna volgden felicitaties van de Taliban in Afghanistan en de Iraanse president Ebrahim Raisi.

22 minuten geleden
Erdogan claimt overwinning in Turkse presidentsverkiezingen

ISTANBUL (ANP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft de overwinning geclaimd in de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen. De zittend president dankte de kiezers die "ons de verantwoordelijkheid hebben gegeven om de komende vijf jaar te regeren".

1 uur geleden
Erdogan leidt ook in officiële eerste resultaten Turkse verkiezing

ANKARA (ANP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft een forse voorsprong in de Turkse presidentsverkiezingen, blijkt nu ook uit de eerste officiële resultaten. Eerder meldden staatsmedia al dat Erdogan aan de leiding gaat. Volgens de Hoge Kiesraad staat de zittende president met ongeveer driekwart van de stemmen geteld op 53,41 procent.

2 uur geleden
Opkomst in Turkse presidentsverkiezing ruim 85 procent

ANKARA (ANP/RTR) - De opkomst bij de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezing is 85,18 procent, meldt staatspersbureau Anadolu. Ruim 64 miljoen Turken mochten stemmen, van wie een deel dat eerder al deed in het buitenland. Buiten Turkije was de opkomst 56,88 procent.

3 uur geleden
Water Canal Grande in Venetië kleurt groen

VENETIË (ANP/DPA/RTR) - Een glinsterende groene vloeistof in het beroemde Canal Grande in Venetië heeft voor consternatie gezorgd in de Italiaanse stad. Zondag kleurde het water bij de Rialtobrug ineens fluorescerend groen. Onduidelijk is waardoor dat is gebeurd.

3 uur geleden
Staatsmedia: Erdogan koerst op winst in presidentsverkiezingen

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft een forse voorsprong in de Turkse presidentsverkiezingen, melden staatsmedia op basis van de eerste uitslagen. Na het tellen van meer dan 66 procent van de stemmen leidt Erdogan met bijna 55 procent, aldus persbureau Anadolu. Media gelieerd aan de oppositie melden juist dat Kemal Kilicdaroglu van de centrumlinkse Republikeinse Volkspartij (CHP) nipt voorstaat.

3 uur geleden
Turkije in spanning na sluiting stembureaus

ANKARA (ANP) - De stembureaus in Turkije zijn om 16.00 uur Nederlandse tijd gesloten. Zo’n 61 miljoen Turken hadden zondag de gelegenheid hun stem uit te brengen voor de presidentsverkiezingen.

5 uur geleden