Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tilburger verdacht van witwassen van ettelijke miljoenen

Tilburger verdacht van witwassen van ettelijke miljoenen

TILBURG (ANP) - Een man uit Tilburg wordt ervan verdacht meer dan 7 miljoen euro te hebben witgewassen. Dat deed hij volgens de politie in 1,5 jaar. Hij is begin deze week opgepakt. Ook zijn negen auto's en meerdere dure horloges in beslag genomen.

Uit onderzoek van de politie kwam naar voren dat de 31-jarige Tilburger mogelijk digitaal geld zou witwassen voor criminelen. Dinsdag doorzocht de politie de woning van de verdachte, een autobedrijf en meerdere garageboxen in Tilburg.

In een van de garageboxen stond een auto met daarin tientallen kilo’s hasj met een straatwaarde van ruim 600.000 euro. Het is onduidelijk van wie de auto is. De politie heeft ook digitale gegevens van de Tilburger in beslag genomen. Mogelijk is op basis daarvan vast te stellen dat de verdachte nog meer geld heeft witgewassen.

Meer uit Binnenland

Vragenuur in Kamer verschillende keren onderbroken om Gaza

DEN HAAG (ANP) - Het vragenuurtje in de Tweede Kamer is dinsdag drie keer kort onderbroken door demonstranten die opkomen voor de Palestijnen in de Gazastrook. Ook protesteerden ongeveer 25 pro-Palestijnse demonstranten van Justice Now in de grote hal van de Kamer.

9 minuten geleden
Den Haag stuurt per ongeluk gegevens duizenden kinderen rond

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Den Haag heeft maandag per ongeluk een bestand met gegevens van 2600 kinderen verstuurd. Dat kwam terecht bij ongeveer 177 mensen. De ontvangers zijn de ouders van een deel van die kinderen.

22 minuten geleden
Zuid-Holland beticht van 'voortrekken' in lobby voor onderzeeërs

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland moet uitleggen waarom het onlangs zo'n duidelijke voorkeur heeft uitgesproken voor scheepsbouwer Damen in de lopende aanbestedingsprocedure voor de bouw van vier nieuwe onderzeeërs voor Defensie. De SP, Volt, Partij voor de Dieren, 50PLUS en Groep Gezond Verstand Zuid-Holland in de Provinciale Staten hebben hier schriftelijke vragen over gesteld. De partijen vragen zich af waarom de provincie in een brief aan informateur Kim Putters "in de bres springt" voor Damen, terwijl een andere scheepsbouwer uit Zuid-Holland (Koninklijke IHC) ook kandidaat is om de miljardenorder binnen te halen.

1 uur geleden
OM eist in hoger beroep 3,5 jaar cel om verdrinkingsdood Orlando

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag in hoger beroep voor het gerechtshof in Den Haag 3,5 jaar cel geëist tegen de 33-jarige Roy B. uit het Noord-Brabantse Wernhout. Volgens het OM is B. verantwoordelijk voor de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, door niets te doen terwijl de jongen in ijskoud water terecht was gekomen. Boldewijn verdronk. Pas acht dagen later vonden duikers zijn lichaam.

2 uur geleden
Hoger beroep Richard de Mos onder grote belangstelling begonnen

DEN HAAG (ANP) - Onder grote belangstelling van partijgenoten en aanhangers van Hart voor Den Haag is dinsdag in het gerechtshof in Den Haag het hoger beroep tegen fractievoorzitter Richard de Mos en zes medeverdachten begonnen. De Mos wordt onder meer verdacht van corruptie en schending van het ambtsgeheim. De rechtbank sprak de politicus eerder integraal vrij.

2 uur geleden
Nieuw persoonsbeveiligingstelsel, maar geen beroepsinstantie

DEN HAAG (ANP) - Justitieminister Dilan Yeşilgöz neemt niet alle aanbevelingen over uit het rapport Bewaken en Beveiligen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Er komt een nieuw stelsel voor het beveiligen van personen, maar een onafhankelijke beroepsinstantie in dat stelsel komt er niet.

3 uur geleden
Gehandicaptenorganisatie onaangenaam getroffen door wangedrag

UTRECHT (ANP) - De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is "onaangenaam getroffen" door de toename van het aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag van zorgverleners tegen cliënten. Uit een rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) blijkt dat het aantal meldingen uit die sector vorig jaar is verdubbeld van vijftig naar honderd.

4 uur geleden