Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tilburg roept op tot gespreid inkopen doen voor Moederdag

Tilburg roept op tot gespreid inkopen doen voor Moederdag

TILBURG (ANP) - De gemeente Tilburg roept inwoners op volgende week zaterdag niet weer met zijn allen tegelijk naar de stad te komen, voor bijvoorbeeld moederdaginkopen. Het is volgende week zondag Moederdag.

Het was zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur weer erg druk, net als vorige week. De gemeente vroeg bewoners alleen naar het centrum te komen voor noodzakelijke boodschappen. Zondag was het rustiger in de winkelstraten. De vraag aan de inwoners is die inkoop van moederdagcadeaus verspreid te doen over de week, aldus de woordvoerster.

"Het is fijn dat de lokale ondernemers gesteund worden", zei de gemeente al eerder, "maar zoek daarvoor een rustig moment. Kom bij voorkeur doordeweeks en niet in het weekend. Alleen samen krijgen we corona onder controle", aldus de gemeente Tilburg.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Nederland staat op de rand van oranje op Europese coronakaart

SOLNA (ANP) - Nederland kan donderdag een grote vooruitgang boeken op de kaart van coronagevallen in Europa. Het hele land staat al weken volledig op rood, de een na hoogste waarschuwingskleur, maar negen provincies gaan mogelijk een stap omlaag naar oranje. De laatste keer dat Nederland er zo goed voor stond, was bijna een maand geleden.

2 uur geleden
Wakker Dier vindt de Keurslager grootste 'Liegebeest'

DEN HAAG (ANP) - Wakker Dier heeft de Keurslager uitgeroepen tot het grootste Liegebeest van 2021. Dat is een 'prijs' van de dierenrechtenorganisatie voor bedrijven die in haar ogen met misleidende claims over dierenwelzijn komen.

3 uur geleden
Niet meteen boete bij niet controleren coronapas

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten zullen vanaf dit weekend niet direct straffen uitdelen als ondernemers of bedrijven niet handhaven op het coronatoegangsbewijs (CTB). Bij herhaaldelijke overtredingen kan de lokale driehoek (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) overgaan tot een zogenoemde last onder dwangsom van 2500 euro, die kan oplopen tot 10.000 euro, of zelfs sluiting van een locatie.

11 uur geleden
Oppositie Aruba trekt integriteit nieuwe regering in twijfel

ORANJESTAD (ANP) - Direct na het aantreden van de nieuwe regering op Aruba zijn er vragen gesteld over de integriteit van de coalitie. De regering, die wordt geleid door minister-president Evelyn Wever-Croes, werd maandag beëdigd.

11 uur geleden
CDA'er Heerma: volkshuisvesting mijn eerste prioriteit

DEN HAAG (ANP) - Volkshuisvesting is voor het CDA de eerste prioriteit als het de komende tijd gaat om nieuwe investeringen. Dat zei waarnemend fractievoorzitter Pieter Heerma tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

12 uur geleden
Zonder stikstofplan steunt GroenLinks landbouwbegroting niet

DEN HAAG (ANP) - De begroting van het ministerie van Landbouw hoeft niet op goedkeuring van GroenLinks te rekenen zolang er geen aanvullend plan ligt om de stikstofcrisis het hoofd te bieden. "We kunnen wat mij betreft niet de begroting van LNV afronden voordat er ook echt een oplossing ligt voor de stikstofproblematiek", zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver tijdens het marathondebat na Prinsjesdag.

13 uur geleden
Ministers Kamp en Knapen vrijdag aan de slag

DEN HAAG (ANP) - Henk Kamp (VVD) en Ben Knapen (CDA) gaan vrijdag aan de slag in het demissionaire kabinet. Ze worden dan door de koning beëdigd als respectievelijk minister van Defensie en minister van Buitenlandse Zaken.

13 uur geleden