Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tilburg roept op tot gespreid inkopen doen voor Moederdag

Tilburg roept op tot gespreid inkopen doen voor Moederdag

TILBURG (ANP) - De gemeente Tilburg roept inwoners op volgende week zaterdag niet weer met zijn allen tegelijk naar de stad te komen, voor bijvoorbeeld moederdaginkopen. Het is volgende week zondag Moederdag.

Het was zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur weer erg druk, net als vorige week. De gemeente vroeg bewoners alleen naar het centrum te komen voor noodzakelijke boodschappen. Zondag was het rustiger in de winkelstraten. De vraag aan de inwoners is die inkoop van moederdagcadeaus verspreid te doen over de week, aldus de woordvoerster.

"Het is fijn dat de lokale ondernemers gesteund worden", zei de gemeente al eerder, "maar zoek daarvoor een rustig moment. Kom bij voorkeur doordeweeks en niet in het weekend. Alleen samen krijgen we corona onder controle", aldus de gemeente Tilburg.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Onderzoek: coronarisico door aerosolen stijgt in bedompte ruimte

AMSTERDAM (ANP) - Aerosolen zijn volgens Amsterdams onderzoek doorgaans "geen erg efficiënte route" voor het coronavirus om van de ene naar de andere persoon over te gaan. In slecht geventileerde ruimtes kan het risico door de minuscule druppeltjes echter toenemen, waarschuwen de onderzoekers. Zeker wanneer doorlopend gesproken, gehoest of geniest wordt en als zogeheten "superverspreiders" aanwezig zijn, stijgt de kans op overdracht.

34 minuten geleden
'Afgelopen maanden 9 procent meer verzuim zorgpersoneel dan 2019'

AMSTERDAM (ANP) - In het derde kwartaal van dit jaar hebben zorginstanties 9 procent meer verzuim gemeld dan in dezelfde periode in 2019. Dat meldt kennisnetwerk op het gebied van verzuim Vernet, dat data verzamelde van ruim 350 zorginstellingen.

56 minuten geleden
Tweede Kamer stemt ‘per ongeluk’ voor hoger salaris in de zorg

DEN HAAG (ANP) - Door een fout van een Kamerlid van coalitiepartij ChristenUnie heeft een nipte meerderheid van de Tweede Kamer dinsdag voor een forse structurele verhoging van de salarissen van zorgmedewerkers gestemd. Een motie van PVV-leider Geert Wilders daartoe kreeg daarom in een hoofdelijke stemming 69 Kamerleden achter zich, terwijl 67 Kamerleden tegen stemden.

1 uur geleden
Viering 750 jaar Amsterdam niet groots maar sober door corona

AMSTERDAM (ANP) - In plaats van een groots en meeslepende viering van het 750-jarig bestaan van Amsterdam, moet het jubileum van de hoofdstad in 2025 in het teken staan van herstel en hoop. Het programmaplan voor het feestjaar is vanwege het coronavirus soberder dan het college drie jaar geleden voor ogen had.

1 uur geleden
Mensen raken nog steeds vooral thuis besmet

BILTHOVEN (ANP) - Van de meeste mensen bij wie het coronavirus wordt vastgesteld, is onduidelijk waar ze het hebben opgelopen. De mensen van wie dat wel bekend is, zijn vooral thuis besmet geraakt, door toedoen van huisgenoten. Horeca en sportverenigingen zijn nauwelijks nog een "setting van besmetting" in de gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 uur geleden
ANBO staat niet achter oproep Blokhuis over griepprik

DEN HAAG (ANP) - Seniorenorganisatie ANBO staat niet achter de oproep van staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) aan gezonde ouderen om niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik.

2 uur geleden
Kamer wil meer actie van kabinet om journalisten te beschermen

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer vindt dat er meer nodig is om journalisten te beschermen tegen bedreigingen, agressie en andere zaken die hen belemmeren in hun werk. Het initiatief PersVeilig en een richtlijn voor het Openbaar Ministerie om hogere strafeisen te vorderen als journalisten het mikpunt zijn, zijn niet voldoende. Veel fracties gaven dinsdag in het vragenuurtje aan dat minister Ferd Grapperhaus (Justitie) meer moet doen om het op te nemen voor journalisten.

2 uur geleden