Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

TikTok spant rechtszaak aan tegen Montana om verbod

TikTok spant rechtszaak aan tegen Montana om verbod

MISSOULA (ANP) - TikTok heeft maandag een federale rechtszaak aangespannen tegen Montana, nadat de Amerikaanse staat vorige week een wet heeft aangenomen die het sociale medium verbiedt.

"We verzetten ons tegen Montana's ongrondwettelijke TikTok-verbod om ons bedrijf en de honderdduizenden gebruikers van de app in de staat te beschermen", verklaart TikTok in de rechtbankpapieren.

Greg Gianforte, de gouverneur van Montana, ondertekende vorige week een wet die Montana de eerste Amerikaanse staat maakte waar TikTok wordt verboden. Met de wet wordt het illegaal voor appstores van Google en Apple om de app van het Chinese technologiebedrijf ByteDance aan te bieden in de staat. Inwoners die de app gebruiken worden niet gestraft. De wet moet ingaan op 1 januari 2024.

"De staat heeft deze buitengewone en ongekende maatregelen genomen op basis van niet meer dan ongegronde speculatie", aldus TikTok in de aanklacht.

De app heeft wereldwijd meer dan een miljard gebruikers en wordt veel gebruikt in de Verenigde Staten en Europa. Er bestaat angst dat de Chinese autoriteiten en geheime diensten de app zouden kunnen gebruiken om informatie van gebruikers te verzamelen of om gebruikers te beïnvloeden. Om die reden werd de app in meerdere westerse landen al verboden voor overheidspersoneel. TikTok heeft dergelijke beschuldigingen afgewezen.

Meer uit Buitenland

Verdachte opgepakt voor moord op ex-parlementariër Oekraïne

KYIV (ANP) - De Oekraïense politie heeft in Dnipro een verdachte opgepakt voor de moord op de voormalige ultrarechtse parlementariër Iryna Farion, meldt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Ze werd 19 juli op straat vlak bij haar woning in Lviv in het hoofd geschoten en overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

45 minuten geleden
18-jarige opgepakt voor hulp bij plannen aanslag op Spelen

PARIJS (ANP) - De Franse politie heeft donderdag een 18-jarige man gearresteerd die mogelijk heeft geholpen met het voorbereiden van een aanslag op de Olympische Spelen. Hij stond in contact met een leeftijdgenoot die eerder deze week werd aangehouden, melden Franse media.

2 uur geleden
NBC: Obama spreekt binnenkort steun uit aan Harris

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Barack Obama spreekt binnenkort publiekelijk zijn steun uit aan Kamala Harris als nieuwe presidentskandidaat, meldt NBC. De Amerikaanse tv-zender schrijft op basis van vier bronnen dat Obama zijn steun aan de vicepresident al privé heeft uitgesproken.

3 uur geleden
Dodental aardverschuivingen Ethiopië verder opgelopen

ADDIS ABEBA (ANP/AFP) - Het dodental door aardverschuivingen in het zuiden van Ethiopië is opgelopen naar bijna 260, meldt OCHA op basis van lokale autoriteiten. De VN-hulporganisatie verwacht een verdere stijging naar tot wel vijfhonderd.

4 uur geleden
Beteugeling drankgebruik schiet niet erg op, aldus WHO

GENÈVE (ANP) - Het terugdringen van de alcoholconsumptie en de schade door drankgebruik wil in de Europese regio maar niet vlotten, constateert de wereldgezondheidsorganisatie WHO. De mensen in het gebied, 53 landen in Europa en Centraal-Azië, zijn gemiddeld nog altijd de grootste drinkers van de hele wereld. Er komen ook de minste geheelonthouders voor.

4 uur geleden
Doden en gewonden in Taiwan door tyfoon Gaemi 

TAIPEI (ANP/DPA/AFP) - In Taiwan zijn zeker twee doden gevallen door tyfoon Gaemi. Er zijn minstens 279 gewonden geteld. Daarnaast worden negen bemanningsleden van een gezonken vrachtschip vermist. Door Gaemi zijn ook 21 mensen om het leven gekomen in de Filipijnen.

6 uur geleden
Poetin en Assad bespreken in Moskou situatie Midden-Oosten

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft op woensdag Bashar al-Assad, de president van Syrië, in Moskou ontmoet. Dit meldt Poetins persdienst op donderdag.

6 uur geleden