Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tijdelijke opvang voor 45 asielkinderen in Baarle-Nassau

Tijdelijke opvang voor 45 asielkinderen in Baarle-Nassau

ULICOTEN (ANP) - In recreatiepark Ponderosa in Ulicoten, in de Brabantse gemeente Baarle-Nassau, worden de komende zeven weken tijdelijk 45 minderjarige asielzoekers opgevangen. Het gaat om kinderen van 15 en 16 jaar, maakte de gemeente woensdag bekend.

Het gaat volgens de gemeente om kwetsbare kinderen die zonder ouders in Nederland zijn aangekomen. Driekwart van deze kinderen komt uit Syrië, de rest uit andere landen. Ze zijn nog maar kort in Nederland. Volgens de gemeente is opvang in aanmeldcentrum Ter Apel niet verantwoord voor deze kinderen.

In Ulicoten worden ze dag en nacht begeleid door de jeugdzorgorganisatie Sterk Huis, die ervoor zorgt dat ze in Breda naar school gaan en buiten schooltijd dagbegeleiding hebben. De stichting Nidos krijgt als wettelijk vertegenwoordiger de voogdij over de kinderen.

Op Ponderosa zijn chalets ingericht waar de kinderen de komende weken in kunnen wonen en elkaar ontmoeten.

"Alle kinderen op deze wereld verdienen een veilige omgeving en de mogelijkheid om naar school te gaan", licht burgemeester Marjon De Hoon - Veelenturf toe. "We staan in ons land voor een grote opgave ten aanzien van het vluchtelingenvraagstuk. Met de tijdelijke opvang van deze kinderen bieden we de kinderen dat wat ze nu nodig hebben."

Meer uit Binnenland

Tekening Liebermann uit Boijmans terug naar diens erven

ROTTERDAM (ANP) - De tekening Schrijvend meisje aan een tafel van Max Liebermann moet terug naar de erven van deze Duitse kunstenaar (1847 - 1935), vindt de zogenoemde Restitutiecommissie. Zij acht het voldoende aannemelijk dat zijn weduwe Martha Liebermann de tekening onvrijwillig is kwijtgeraakt als gevolg van omstandigheden die verband hielden met het naziregime. De tekening is sinds 1959 onderdeel van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen en officieel in het bezit van de gemeente Rotterdam.

3 minuten geleden
Elf drugsdealers opgepakt tijdens eerste weekend Tomorrowland

BOOM (ANP/BELGA) - Tijdens het eerste weekend van het Belgische festival Tomorrowland zijn elf drugsdealers gearresteerd, van wie twee uit Nederland. In totaal zijn op en rond het festivalterrein 73 mensen aangehouden voor verschillende feiten, meldt persbureau Belga.

1 uur geleden
Instroom asielzoekers blijft laag, 'voorsprong' op 2023 bijna weg

DEN HAAG (ANP) - Ook vorige week zijn er aanzienlijk minder asielzoekers naar Nederland gekomen dan vorig jaar. Het is de achtste week op rij dat de instroom lager ligt dan in dezelfde week een jaar geleden. In de laatste maanden van vorig jaar en de eerste maanden van dit jaar waren er juist aanzienlijk meer aanvragen.

3 uur geleden
Politie spoort 186 Nederlandse slachtoffers van cryptofraude op

ROTTERDAM (ANP) - Bij een internationale operatie zijn de afgelopen maanden 186 Nederlandse slachtoffers van 'approval phishing' geïdentificeerd. Bij deze vorm van cryptofraude geven slachtoffers zonder dat ze het door hebben toestemming aan de oplichter om hun cryptorekening te beheren. Bij de operatie om approval phishing op te sporen en te voorkomen, werkte de politie samen met blockchain-dataplatform Chainalysis en handelsplatformen.

3 uur geleden
DekaMarkt waarschuwt voor olijven die mogelijk amandelen bevatten

VELSEN-NOORD (ANP) - DekaMarkt haalt per direct Gevulde Olijf Knoflook uit de winkel omdat het bakje olijven mogelijk amandelen bevat. Mensen met een amandelallergie wordt dringend verzocht het product niet te eten.

3 uur geleden
Zoekactie naar drenkeling Maastricht wordt hervat

MAASTRICHT (ANP) - De zoekactie naar een drenkeling in de Maas wordt dinsdagochtend rond 09.00 uur hervat door een speciaal team van de politie, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De vermiste man sprong maandagavond rond 21.15 uur van de Wilhelminabrug in Maastricht en is daarna niet meer gezien.

5 uur geleden
Greenpeace draait rollen om en klaagt energiemaatschappij aan

AMSTERDAM (ANP) - Greenpeace dreigt met een rechtszaak omdat het Amerikaanse energiebedrijf Energy Transfer (ET) 300 miljoen euro van de milieuorganisatie heeft geclaimd. Het bedrijf heeft de Amerikaanse tak van de ngo voor de rechter gedaagd omdat die in 2016 in Standing Rock protesteerde tegen de aanleg van de omstreden Dakota-oliepijpleiding.

7 uur geleden