Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tientallen reizigers brengen vakantie door in quarantainehotel

Tientallen reizigers brengen vakantie door in quarantainehotel

DEN HAAG (ANP) - Tientallen reizigers moeten tijdens hun vakantie verplicht in een quarantainehotel verblijven, of blijven achter op het vakantieadres terwijl familie of vrienden naar huis vliegen. Dat blijkt uit een rondgang langs reisorganisaties. Bij Corendon moesten de afgelopen zes weken zeventig mensen tijdens hun vakantie in quarantaine. Bij Sunweb ging het ook om tientallen reizigers, al werden daar geen exacte aantallen genoemd. TUI kon geen aantallen noemen, maar bevestigt dat het regelmatig reizigers heeft die in afzondering moeten.

Sunweb had recent nog te maken met een 19-jarige vrouw met een positieve coronatest, die alleen achter bleef op het vakantieadres. De directeur van Sunweb, Mattijs ten Brink, legt uit dat de reisleiding die ter plekke is, op zo'n moment hulp aanbiedt. "De reisleiding doet boodschappen en zorgt dat zo’n meisje eten heeft en af en toe een gesprekje over hoe het gaat", aldus Ten Brink. Een woordvoerder van Corendon benadrukt dat het om een klein aantal reizigers gaat. "Sinds eind juni gingen 100.000 reizigers met ons op vakantie, maar voor die zeventig mensen is het natuurlijk hartstikke vervelend."

Het aantal mensen dat alleen achterblijft op het vakantieadres zal de aankomende weken stijgen door de nieuwe regels van de Nederlandse overheid, verwacht de woordvoerster van TUI. Sinds zondag gelden nieuwe inreisvoorwaarden, waarbij reizigers die niet volledig zijn gevaccineerd of hersteld zijn een negatieve coronatest moeten tonen voordat zij vliegen. "Vooral jongeren zijn nog niet volledig gevaccineerd, bij die groep kan het aantal achterblijvers de aankomende tijd stijgen", aldus de zegsvrouw van TUI.

Volgens Ten Brink van Sunweb hangt het af van de bestemming en de lokale autoriteiten wat er dan gebeurt. "Soms mogen mensen in hun eigen hotel blijven, soms moeten ze naar een specifiek hotel voor mensen met corona." Sunweb regelt dat en de verzekering zal het betalen, als de reiziger tenminste op de juiste manier verzekerd is. De woordvoerster van TUI raadt vakantievierders aan om te controleren of hun verzekering ook aan corona gerelateerde zaken dekt. "Anders kan zo'n week quarantaine behoorlijk in de kosten lopen."

Meer uit Financieel

Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

11 uur geleden
FNV'ers stemmen voor actie bij Arriva in Twente om pauzeconflict

UTRECHT (ANP) - FNV-leden die bij streekvervoerder Arriva in Twente werken, hebben gestemd voor actievoeren. Ze vinden dat het vervoersbedrijf eerdere afspraken over rust- en pauzetijden niet goed nakomt, waardoor buschauffeurs in de regio onder grote druk zouden werken. Door te dreigen met stakingen hopen ze Arriva tot concessies te dwingen.

11 uur geleden
Jeff Bezos investeert in bedrijf achter mensachtige AI-robot

SUNNYVALE (ANP) - Amazon-oprichter Jeff Bezos investeert tientallen miljoenen in een bedrijf dat mensachtige robots ontwikkelt die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) taken van ons moeten overnemen. Volgens persbureau Bloomberg, dat zich op ingewijden baseert, doet ook chipbedrijf Nvidia mee aan een nieuwe kapitaalinjectie in de start-up Figure AI.

12 uur geleden
Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

ORANJESTAD (ANP) - Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas heeft ten noordoosten van Aruba drie mogelijke gasvelden gevonden. De Arubaanse minister van Energie, Glenbert Croes, bevestigde vrijdag dat hij daarover is ingelicht. Een van de mogelijke gasvelden heeft de potentie heel groot te zijn, zei Croes.

15 uur geleden
Bosch schrapt 3500 banen bij divisie voor huishoudelijke apparaten

MÜNCHEN (AFN/DPA) - Het Duitse technologieconcern Bosch is van plan de komende drie jaar 3500 banen te schrappen bij zijn divisie voor huishoudelijke apparaten. Met die ingreep wil het bedrijf de kosten omlaag krijgen en de organisatie vereenvoudigen, laat een woordvoerster weten.

15 uur geleden
Chipbedrijven eindigen onderaan op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag lager gesloten, met chipbedrijven bij de sterkste dalers. Toeleverancier voor de chipindustrie Besi eindigde onderaan bij de hoofdfondsen. Ook ASML en ASMI daalden na een week waarin enthousiasme over kunstmatige intelligentie en de chipsector eerder juist voor flinke koerswinsten zorgden.

15 uur geleden
Duitsland mag vergroening ArcelorMittal met 1,3 miljard steunen

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Commissie vindt het goed dat Duitsland 1,3 miljard euro steekt in een plan van staalconcern ArcelorMittal om een deel van de staalproductie in dat land te verduurzamen. In Nederland wil Tata Steel ook graag financiële hulp van de overheid voor de vergroening van zijn hoogovencomplex bij IJmuiden, maar onderhandelingen hierover lopen nog.

16 uur geleden