Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tientallen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Peking

Tientallen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Peking

PEKING (ANP/AFP/RTR) - Tientallen mensen hebben in de Chinese hoofdstad Peking positief getest op het coronavirus. De autoriteiten hebben vergaande maatregelen genomen om verdere verspreiding van het besmettelijke virus te voorkomen, waaronder het afsluiten van buurten.

De metropool leek de afgelopen tijd virusvrij te zijn, maar daar kwam enkele dagen geleden verandering in. Toen maakten de autoriteiten bekend dat voor het eerst in bijna twee maanden weer een coronabesmetting was vastgesteld. Het ging om een 52-jarige man die koorts had en medische hulp zocht.

De zieke man had recentelijk de Xinfadi-marktplaats bezocht. Sindsdien zijn meer nieuwe besmettingen vastgesteld en gelinkt aan die markt. Daar worden dagelijkse enorme hoeveelheden levensmiddelen verhandeld, zoals groenten, fruit en zeevruchten. De markt is vanwege de uitbraak inmiddels gesloten.

Testen

De autoriteiten laten nu uit voorzorg duizenden mensen testen. Ze maakten zaterdag bekend dat al 45 asymptomatische gevallen zijn ontdekt. Het gaat dan om mensen die het virus hebben, maar geen ziekteverschijnselen lijken te vertonen.

Inwoners van elf buurten in de omgeving van de markt hebben inmiddels opdracht gekregen om binnen te blijven. Er zijn bewakers neergezet om daar toezicht op te houden. Ook zijn sportevenementen afgeblazen, worden toeristen uit andere delen van het land geweerd en is het plan om maandag scholen te heropenen uitgesteld.

Meer uit Buitenland

Vier vermiste kinderen na crash in Colombia levend gevonden

BOGOTA (ANP/RTR) - De vier kinderen die op 1 mei crashten met een vliegtuig in het Amazonewoud in Colombia zijn vrijdag gevonden. Alle vier zijn nog in leven. Dat bevestigen militaire autoriteiten aan Colombiaanse media.

32 minuten geleden
Boris Johnson treedt af als parlementslid om partygate-onderzoek

LONDEN (ANP) - De Britse oud-premier Boris Johnson treedt af als lid van het Lagerhuis om een onderzoek naar het zogenoemde partygate-schandaal. Volgens Britse media heeft hij zijn zetel voor het district Uxbridge and South Ruislip per direct ingeleverd. Johnson zegt in een verklaring dat hij de resultaten van een parlementair onderzoek heeft ontvangen en dat die onderzoekscommissie hem uit het parlement probeerde te duwen.

5 uur geleden
Vrijgegeven stukken: Trump verdacht van 37 misdrijven

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Donald Trump wordt verdacht van 37 misdrijven. Dat blijkt uit rechtbankstukken die openbaar zijn gemaakt. De oud-president van de VS wordt onder meer verdacht van het achterhouden van documenten en het tegenwerken van een strafrechtelijk onderzoek.

6 uur geleden
Advocaten in Trumps strafzaak rond geheime documenten stappen op

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twee advocaten die de Amerikaanse oud-president Donald Trump bijstonden in zijn federale strafzaak, zijn teruggetreden. Jim Trusty en John Rowley zeggen zelf te zijn opgestapt. Ze verdedigen hem ook niet meer in de zaak rond de bestorming van het Capitool, op 6 januari 2021.

8 uur geleden
Poetin: Oekraïens offensief is begonnen, maar onsuccesvol

MOSKOU (ANP/RTR) - Niet alleen internationale media en waarnemers stellen dat Oekraïne is begonnen met het langverwachte offensief, dat denkt ook de Russische president Vladimir Poetin. Hij zegt dat de aanval nog niet succesvol is en dat de Oekraïners nog geen van hun doelen hebben bereikt.

9 uur geleden
VN: onafhankelijk onderzoek naar doorbraak Kachovka-dam nodig

GENÈVE (ANP/DPA) - Er is eerst meer onderzoek nodig rond het instorten van de Kachovka-dam in het zuiden van Oekraïne om vast te stellen wat er is gebeurd. "De omstandigheden van het incident zijn vooralsnog te onduidelijk", stelt woordvoerder Jeremy Laurence van het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties OHCHR. Volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om te spreken van een oorlogsmisdaad.

9 uur geleden
Berlusconi terug in het ziekenhuis voor controles

MILAAN (ANP) - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is vrijdag weer opgenomen in het ziekenhuis. Zijn dokters zeggen tegen Italiaanse media dat het om controles gaat vanwege zijn chronische leukemie. De controles zijn weliswaar enkele dagen naar voren gehaald, maar er zou volgens dokters en partijgenoten geen reden zijn voor paniek.

10 uur geleden