Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tientallen Iraanse drones op weg naar Israël 

Tientallen Iraanse drones op weg naar Israël 

TEL AVIV (ANP/RTR) - Tientallen onbemande drones zijn onderweg van Iran naar Israël. Dat bevestigt het Israëlische leger en ook de Iraanse televisie maakt melding van de aanval.

Het zou enkele uren kunnen duren voor de drones Israël bereiken. Het luchtalarm zal volgens het leger afgaan in de gebieden waar de drones vermoedelijk neerkomen. Volgens de Israëlische nieuwszender Channel 12 TV, die het nieuws als eerste meldde, zouden de drones vannacht rond 2 uur lokale tijd (1 uur Nederlandse tijd) in Israël aankomen.

Zowel Israël als Iran meldt dat ze hun luchtruim hebben afgesloten voor het reguliere vliegverkeer. Ook Irak en Jordanië, beide op de route tussen Iran en Israël, hebben gemeld dat het niet mogelijk is om door hun luchtruim te vliegen. Boven Irak zouden de drones al zijn waargenomen.

Vergeldingsaanval

Volgens een expert die aan het woord kwam op Channel 12 TV is elk van de drones uitgerust met 20 kilo aan explosieven.

Inlichtingendiensten hadden aangegeven dat een Iraanse aanval op Israël ophanden was. Het gaat om een vergeldingsaanval voor de Israëlische aanval op een Iraans consulaat in Damascus in Syrië begin deze maand. Israël heeft al gezegd dat het zal terugslaan als het wordt aangevallen door Iran.

Meer uit Buitenland

Al Jazeera hekelt verbod Israël, spreekt over politiek besluit

TEL AVIV (ANP/RTR) - Al Jazeera heeft verontwaardigd gereageerd op het Israëlische besluit om de activiteiten van de nieuwszender in het land te verbieden. "De achtergrond van dit besluit is niet professioneel of journalistiek, maar politiek", zei redactiechef Waleed Omari voor Israël en de Palestijnse gebieden tegen persbureau Reuters. Hij zei dat juridische stappen worden voorbereid.

17 minuten geleden
Verdachte aanval Duitse Europarlementariër meldt zich bij politie

DRESDEN (ANP/DPA) - Een Duitse tiener heeft zichzelf aangegeven na de mishandeling van een Europarlementariër. De politie meldt dat de verdachte een 17-jarige jongen is. Zijn verklaring wordt onderzocht.

2 uur geleden
Israëlische regering sluit plaatselijke tak Al Jazeera

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische regering heeft zondag unaniem besloten om de activiteiten van nieuwszender Al Jazeera in Israël te verbieden. Dat staat in een verklaring van de regering. De maatregel gaat per direct van kracht, laat minister van Communicatie Shlomo Karhi weten op X.

2 uur geleden
FT: inlichtingendiensten waarschuwen voor Russische sabotage

LONDEN (ANP) - Europese inlichtingendiensten hebben hun regeringen gewaarschuwd dat Rusland gewelddadige sabotageacties aan het voorbereiden is. Dit bericht zakenkrant The Financial Times, dat inzage kreeg in analyses uit drie Europese landen.

3 uur geleden
Ruim anderhalf miljoen bezoekers bij megaconcert Madonna in Rio

RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) - Het afsluitende optreden van de Celebration Tour van Madonna heeft volgens de autoriteiten ongeveer 1,6 miljoen mensen naar het strand van Copacabana in Rio de Janeiro getrokken. Het megaconcert van de 65-jarige artieste was voor bezoekers gratis, de overheid kostte het naar verluidt zo'n 20 miljoen real (omgerekend ruim 3,6 miljoen euro).

5 uur geleden
Madonna geeft megaconcert in Rio de Janeiro

RIO DE JANEIRO (ANP/DPA/AFP) - Madonna heeft zaterdagnacht een megaconcert gegeven op het strand van Copacabana in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Volgens het stadsbestuur werden er 1,5 miljoen fans verwacht bij het optreden. Hoeveel dat er uiteindelijk precies waren, was niet onmiddellijk duidelijk. Wel tonen foto's van het evenement dat het strand afgeladen vol stond.

8 uur geleden
Minimalistische kunstenaar Frank Stella overleden

NEW YORK (ANP/AFP) - De Amerikaanse kunstenaar Frank Stella is op 87-jarige leeftijd overleden, melden verschillende media in de Verenigde Staten. De schilder en beeldhouwer, die zich vooral met zijn vroege minimalistische werken een dominante plek binnen de naoorlogse Amerikaanse kunstwereld verwierf, stierf thuis in Manhattan aan lymfeklierkanker, meldt The New York Times.

9 uur geleden