Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tientallen graven vernield in 's-Gravenzande

Tientallen graven vernield in 's-Gravenzande

'S-GRAVENZANDE (ANP) - Op de begraafplaats Beukenhage in 's-Gravenzande (Zuid-Holland) zijn in de nacht van maandag op dinsdag vele tientallen graven vernield. De politie schat het aantal vernielingen tussen de 100 en 150. "Het is een trieste zaak voor de nabestaanden", aldus een woordvoerster.

Foto's op de website van Omroep West tonen de omvang van de ravage. Er is onder meer te zien dat zerken kapot zijn geslagen. Ook kindergraven zouden zijn beschadigd, aldus Omroep West.

De politie gaat ervan uit dat de vernielingen in de nacht van maandag op dinsdag zijn gepleegd. Rond 08.00 uur dinsdagmorgen werd de grafschennis op de algemene begraafplaats aan de Naaldwijkseweg ontdekt. De gemeente Westland heeft als beheerder van de begraafplaats mede namens de nabestaanden aangifte gedaan bij de politie.

Sporen

Rechercheurs en forensisch specialisten zijn op het terrein op zoek naar sporen van de daders.

Burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland, waartoe 's-Gravenzande behoort, meldde de gebeurtenis op Twitter. "Ongelofelijk triest dat mensen dit doen."

Enkele nabestaanden hebben zich op de begraafplaats gemeld om de laatste rustplaats van hun dierbaren te inspecteren en te controleren op schade. Volgens de gemeente Westland zijn medewerkers aanwezig om hen te informeren en op te vangen. Voor dinsdag staan geen begrafenissen gepland, aldus een woordvoerster.

Meer uit Binnenland

Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

51 minuten geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

1 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

4 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

6 uur geleden
Van Zanen: demonstratierecht niet zelfde als recht overtreden wet

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het Openbaar Ministerie de meeste aangehouden actievoerders bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 niet zal vervolgen, benadrukt de burgemeester van Den Haag zaterdag wel dat het recht om te demonstreren niet hetzelfde is als het recht om de wet te overtreden.

6 uur geleden
Bijna 1580 klimaatactivisten opgepakt op A12, 40 vervolgd

DEN HAAG (ANP) - Bij de blokkade van Extinction Rebellion zijn 1579 klimaatactivisten aangehouden op de A12, meldt de politie zaterdagavond. De meeste demonstranten zijn weer op vrije voeten en worden niet vervolgd.

6 uur geleden
Weggebruikers kunnen via Utrechtsebaan (A12) Den Haag weer uit

DEN HAAG (ANP) - Een deel van de A12 is vrijgegeven. Auto's kunnen via die weg Den Haag weer uit, meldt de politie zaterdagavond na de blokkade van Extinction Rebellion op de A12.

7 uur geleden