Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tientallen doden in Mexico door orkaan Otis

Tientallen doden in Mexico door orkaan Otis

ACAPULCO (ANP/RTR) - In Mexico zijn zeker 27 mensen om het leven gekomen door de orkaan Otis, heeft de Mexicaanse minister van Veiligheid Rosa Icela Rodriguez bekendgemaakt. Nog eens vier mensen worden vermist.

President Andres Manuel Lopez Obrador zei dat de regering eraan werkt om het energienetwerk te herstellen en de puinhopen op te ruimen die zijn aangericht door de orkaan van categorie 5, die woensdag door de zuidelijke staat Guerrero raasde, dat aan de Grote Oceaan ligt.

Onder meer de toeristische kustplaats Acapulco werd getroffen. Communicatie met inwoners van de stad was een groot deel van de dag onmogelijk doordat de elektriciteit was uitgevallen. Het was daardoor moeilijk voor de autoriteiten om snel de omvang van de schade in te schatten.

Evacuaties

Wegen zijn slecht begaanbaar. Otis zette straten onder water en rukte daken van huizen en hotels. Volgens de gouverneur van Guerrero is 80 procent van de hotels in Acapulco getroffen. Hotelgasten worden geëvacueerd.

Bijna 84.000 leden van het leger, de luchtmacht en de nationale garde werden in en nabij Acapulco ingezet om te helpen bij de opruimwerkzaamheden, aldus het ministerie van Defensie.

Herstel

Gouverneur Evelyn Salgado schreef op sociale media dat de autoriteiten bezig waren om de elektriciteits- en drinkwatervoorziening te herstellen.

De internationale luchthaven van Acapulco werd gesloten omdat de luchtverkeerstoren was beschadigd door de orkaan.

Meer uit Buitenland

Gouverneur Michigan steunt Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP) - De gouverneur van Michigan Gretchen Whitmer schaart zich achter Kamala Harris als nieuwe presidentskandidaat, meldt ze in een bericht op X. "Vicepresident Kamala Harris heeft mijn volle steun." De Democratische gouverneur werd regelmatig genoemd als potentiële vervanger van Joe Biden.

22 minuten geleden
Nog meer Democraten willen Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Ook de Democratische gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, en Adam Schiff, prominent lid van het Huis van Afgevaardigden, hebben maandag bekendgemaakt Kamala Harris te steunen als presidentskandidaat. Beshear is een van de namen die wordt genoemd als mogelijke kandidaat-vicepresident onder Harris.

46 minuten geleden
Media VS: Harris belde zondag urenlang om steun te vergaren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zat zondag ruim tien uur aan de telefoon om steun te vergaren voor haar kandidatuur voor het presidentschap, melden Amerikaanse media. Zij schrijven dat de politica sprak met meer dan honderd mensen, onder wie partijleiders, Congresleden en gouverneurs.

1 uur geleden
Kremlin boos over weigering van Russische journalisten bij Spelen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt het "onacceptabel" dat Frankrijk sommige Russische journalisten geen toestemming geeft verslag te doen van de Olympische Spelen in Parijs. Een woordvoerder beschuldigt Frankrijk van het ondermijnen van de persvrijheid.

2 uur geleden
Schietpartij met vijf doden in Kroatisch rusthuis

DARUVAR (ANP) - Een 51-jarige man heeft met een vuurwapen in het Kroatische dorp Daruvar, 95 kilometer ten oosten van Zagreb, geschoten in een bejaardentehuis. Vijf mensen zijn gedood, inclusief zijn moeder, en drie raakten gewond, van wie een ernstig. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

2 uur geleden
Israël meldt dood van twee gijzelaars in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Volgens Israëlische informatie zijn nog twee gijzelaars in de Gazastrook overleden. Het nieuws komt in de week van nieuwe onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de ongeveer 120 resterende gijzelaars.

2 uur geleden
Israëlische topsporters welkom, zegt Franse buitenlandminister

BRUSSEL (ANP/AFP/RTR) - Israëlische topsporters zijn welkom bij de Olympische Spelen in Parijs, benadrukte de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné maandag. Eerder spoorde een links-radicaal parlementslid sporters uit Israël aan om niet te komen.

4 uur geleden