Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tientallen doden doordat bus in brand vliegt in Bulgarije

Tientallen doden doordat bus in brand vliegt in Bulgarije

SOFIA (ANP/RTR/AFP) - Door een busongeval in Bulgarije zijn zeker 45 mensen, onder wie twaalf kinderen, om het leven gekomen. De bus is volledig uitgebrand. Zeven reizigers zijn met ernstige brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel.

Het ongeval vond in de nacht van maandag op dinsdag plaats op een snelweg bij Bosnek, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Sofia. Het lijkt er volgens Bulgaarse autoriteiten op dat de bus een vangrail raakte, maar het is niet duidelijk of dit gebeurde voor of nadat het voertuig in brand vloog. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De autoriteiten denken aan een menselijke fout of technisch falen.

De bestuurder kwam volgens de politie direct om het leven, waardoor niemand de deuren van de bus kon openen. Van de zeven gewonden, onder wie een 16-jarig meisje, is bekend dat zij uit het raam zijn geklommen. Ze behoren tot één familie.

Tragedie

"We hebben hier te maken met een enorme tragedie", zei de Bulgaarse interim-premier Stefan Yanev ter plaatse tegen verslaggevers. Ook de premier van Noord-Macedonië Zoran Zaev heeft het ongeval een "grote tragedie" genoemd. De bus reed na een weekendtrip naar Istanbul terug naar Skopje.

Over de nationaliteit van de slachtoffers heerst nog enige onduidelijkheid. Zaev heeft gezegd dat er Noord-Macedonische toeristen aan boord waren. Volgens de passagierslijst zaten volgens hem ook een Serviër en een Belg in de bus. De Bulgaarse politie heeft verklaard dat alleen de twee chauffeurs de Noord-Macedonische nationaliteit hebben en dat de andere inzittenden Albanezen zijn.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Maximumstraf voor mensensmokkelaar om dood migranten in koelwagen

BRUGGE (ANP/BELGA) - De leider van een mensensmokkelbende moet vijftien jaar de Belgische gevangenis in voor de dood van 39 Vietnamese migranten op weg naar Engeland, ruim twee jaar geleden. De rechtbank in Brugge legde de Vietnamees Vo Van Hong de hoogst mogelijke straf op.

3 uur geleden
VS geven 200 miljoen dollar aan extra militaire hulp aan Oekraïne

WASHINGTON/KIEV (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hebben afgelopen maand 200 miljoen dollar (ruim 176 miljoen euro) extra militaire hulp aan Oekraïne gegeven. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft dit laten weten op de dag dat buitenlandminister Antony Blinken in Kiev is aangekomen. Blinken bezoekt Oekraïne om het land steun te betuigen in het conflict met Rusland. Hij spreekt in Kiev met president Volodimir Zelenski en zijn Oekraïense collega Dmitro Kuleba.

3 uur geleden
Groep conservatieve parlementariërs beraamt val premier Johnson

LONDEN (ANP) - Een groep conservatieve parlementariërs probeert partijgenoot en premier Boris Johnson uit het zadel te wippen, omdat hij volgens hen niet kan aanblijven na de rel over borrels in Downing Street 10 tijdens lockdowns. Britse media speculeren dat er voldoende parlementsleden kunnen zijn om de fractie te dwingen een vertrouwensstemming over Johnson te houden.

4 uur geleden
Israël zet omstreden uitzetting in Oost-Jeruzalem door

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - De Israëlische autoriteiten hebben een Palestijnse familie in Oost-Jeruzalem uit hun huis gezet. De zaak zorgt voor ophef bij Palestijnen en leidde vooraf tot internationale oproepen aan Israël de huisuitzetting niet door te zetten. Het huis, dat meteen is gesloopt, stond in buurt Sheikh Jarrah. Huisuitzettingen die daar vorig jaar gepland stonden, zorgden toen voor een dagenlang gewapend conflict tussen Israël en Hamas.

4 uur geleden
Aanklager New York: patroon van fraude bij Trump Organization

NEW YORK (ANP/RTR) - De openbaar aanklager in New York beschuldigt het vastgoedbedrijf van oud-president Donald Trump en diens familie van "frauduleuze en misleidende" praktijken. Volgens procureur-generaal Letitia James heeft The Trump Organization zich herhaaldelijk schuldig gemaakt aan manipulatie van de waardering van eigendom voor belasting- en verzekeringsdoeleinden, meldt The New York Times op basis van rechtbankdocumenten.

6 uur geleden
Biden geeft eerste persconferentie van 2022 na jaar in functie

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden geeft woensdag om 22.00 uur Nederlandse tijd zijn eerste persconferentie van het jaar 2022. Het is een jaar geleden dat hij aan de macht kwam na nog steeds door de oppositie omstreden verkiezingen. Biden heeft gezegd dat hij de gelegenheid wil aangrijpen om direct tot het volk te spreken. De voormalige Democratische vicepresident werd 20 januari 2021 beëdigd als president.

10 uur geleden
Grammy Awards worden op 3 april uitgereikt in Las Vegas

LOS ANGELES (ANP) - De Grammy Awards zullen op 3 april worden uitgereikt in Las Vegas, melden de organisatoren dinsdag (lokale tijd). De uitreiking zou oorspronkelijk op 31 januari gebeuren. Die bijeenkomst werd eerder deze maand al uitgesteld vanwege de opmars van de omikronvariant van het coronavirus.

12 uur geleden