Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tientallen doden door overstromingen in China

Tientallen doden door overstromingen in China

PEKING (ANP/AFP) - Door overstromingen en modderstromen zijn in het zuiden van China honderdduizenden mensen geëvacueerd en tientallen mensen gedood of vermist. Dat melden staatsmedia donderdag.

Het slechte weer heeft grote schade aangericht in toeristische gebieden die al eerder waren geteisterd door maandenlange reisbeperkingen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Stortbuien veroorzaakten overstromingen en modderstromen waardoor 230.000 mensen naar een andere plek zijn overgebracht en meer dan 1300 huizen zijn vernietigd, aldus staatspersbureau Xinhua.

In het zuiden van de autonome regio Guangxi Zhuang werden zes doden gemeld en één vermiste, zei Xinhua. In de populaire bestemming Yangshuo liepen straten onder, waardoor bewoners en bezoekers gedwongen werden te evacueren op bamboevlotten. De lokale overheid zei dat meer dan duizend hotels zijn overstroomd en dat ten minste 30 toeristische locaties zijn beschadigd.

Economische schade

Het ministerie van noodbeheer schat dat de economische schade inmiddels meer dan 500 miljoen euro bedraagt. In de provincie Hunan zijn minstens 13 mensen omgekomen en nog eens acht mensen worden vermist of zijn gedood in de zuidwestelijke provincie Guizhou, volgens de lokale hulpdiensten.

De zware stortbuien begonnen begin juni en hebben in 110 rivieren geleid tot "gevaarlijk hoge waterstanden", meldde Xinhua. In het zuiden wordt de komende dagen nog meer regen verwacht.

Meer uit Buitenland

Nobelprijs Natuurkunde naar onderzoek met supersnelle lichtflits

STOCKHOLM (ANP) - Drie wetenschappers delen dit jaar de Nobelprijs voor de Natuurkunde. De Fransman Pierre Agostini, De Hongaarse Oostenrijker Ferenc Krausz en de Française Anne L'Huillier krijgen de belangrijke wetenschapsprijs voor hun onderzoek naar de beweging van elektronen binnen atomen en moleculen.

12 minuten geleden
Leider Iran waarschuwt moslimlanden tegen relaties met Israël

TEHERAN (ANP/RTR) - De Iraanse leider ayatollah Khamenei heeft islamitische landen gewaarschuwd dat normalisering van de betrekkingen met Israël "wedden op een verliezend paard is". Iran is fel tegenstander van betrekkingen met 'de bezetters van Palestina'. Decennialang was dit het standpunt van bijna alle Arabische landen, maar steeds meer van die landen gaan betrekkingen aan met Israël.

34 minuten geleden
Armeense parlement stemt voor lidmaatschap ICC

JEREVAN (ANP/AFP/RTR) - Het Armeense parlement heeft in een stemming besloten toe te treden tot het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Het land was dat al lang van plan te doen, maar door het uitblijven van de ratificatie trad Armenië niet toe. Dat gebeurt nu wel, mogelijk onder invloed van de conflicten met Azerbeidzjan.

42 minuten geleden
Gewapende overvallers beroven Congreslid VS van auto in Washington

WASHINGTON (ANP) - Een lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is maandagavond buiten zijn residentie in Washington overvallen door gewapende mannen die er met zijn auto vandoor gingen, melden Amerikaanse media. Het slachtoffer was Henry Cuellar, een Democratische afgevaardigde uit Texas. Hij werd overvallen terwijl hij aan het parkeren was, zei Cuellars stafchef.

3 uur geleden
Italiaanse bende stal en verkocht kerosine van NAVO-pijplijn

RIMINI (ANP/DPA) - Leden van een Italiaanse bende hebben in juni 2019 zo'n 800.000 liter kerosine gestolen uit een NAVO-pijplijn. De kerosine werd daarna verkocht aan automobilisten. Dat heeft een woordvoerster van de NAVO bevestigd, nadat de financiële politie van de Italiaanse stad Rimini de diefstal gemeld had. De diefstal gebeurde niet ver van de Belgisch-Franse grens.

5 uur geleden
Nobelprijs Natuurkunde toegekend, Nederlanders bij kanshebbers

STOCKHOLM (ANP) - Welke wetenschappers dit jaar de Nobelprijs voor de Natuurkunde krijgen, wordt dinsdag bekendgemaakt. Het Nobelcomité maakt rond 11.45 uur in de Zweedse hoofdstad Stockholm de namen bekend.

8 uur geleden
Republikein dient motie in voor afzetten Huis-voorzitter McCarthy

WASHINGTON (ANP) - De Republikeinse vertegenwoordiger Matt Gaetz heeft maandagavond een motie ingediend om zijn partijgenoot Kevin McCarthy uit het voorzitterschap van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden te verwijderen. Dat melden diverse Amerikaanse media. Volgens de regels van het orgaan dient er binnen twee dagen over de motie te worden gestemd.

10 uur geleden