Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tientallen doden door ongeluk met truck vol migranten in Mexico

Tientallen doden door ongeluk met truck vol migranten in Mexico

MEXICO-STAD (ANP/RTR/AFP) - In het zuiden van Mexico zijn donderdag zeker 54 mensen om het leven gekomen toen de vrachtauto waarin ze verstopt zaten onderweg kantelde. Volgens de autoriteiten vielen er tientallen gewonden, van wie er meerdere slecht aan toe zijn.

Het ongeluk gebeurde in de buurt van Tuxtla Gutierrez, de hoofdstad van de zuidelijke deelstaat Chiapas. Volgens de autoriteiten verloor de chauffeur de macht over het stuur toen hij met hoge snelheid een scherpe bocht maakte, waarop de trekker met oplegger kantelde. De deur van de oplegger vloog open waardoor de mensen achterin eruit geslingerd werden. De chauffeur overleefde het ongeluk en is voortvluchtig.

"De vrachtwagen maakte een bocht en door het gewicht van alle mensen in de oplegger vlogen we allemaal mee", aldus een man uit Guatemala die het ongeval overleefde. "De oplegger kon het gewicht van de mensen niet aan."

Guatemala

Op videobeelden zijn rijen met lakens bedekte lichamen te zien. Ook worden veel gewonde mensen geholpen door de hulpdiensten.

Chiapas grenst aan Guatemala en ligt aan de doorvoerroute van migranten die uit Midden-Amerika op weg zijn naar de Verenigde Staten. De meeste slachtoffers kwamen uit Guatemala. De regeringen van Guatemala en El Salvador zeggen dat ze uitzoeken hoeveel van hun landgenoten betrokken waren bij het ongeluk.

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador liet op Twitter weten bedroefd te zijn door dit "enorm pijnlijke incident".

Meer uit Buitenland

Honderden mensen naar kerk voor uitvaart Navalny

MOSKOU (ANP/RTR/AFP/DPA) - Er verzamelen zich steeds meer mensen bij de kerk in Moskou waar een uitvaartplechtigheid wordt gehouden voor oppositieleider Aleksej Navalny. Er staan volgens een aanwezige journalist honderden sympathisanten te wachten. Volgens een bekende bondgenoot van Navalny, Leonid Volkov, zijn het er meer dan duizend.

25 minuten geleden
Aanhoudingen bij verrassingsprotest boeren bij Arc de Triomphe

PARIJS (ANP) - Bij een onaangekondigd boerenprotest bij de Arc de Triomphe in Parijs heeft de politie ingegrepen en 66 betogers aangehouden. Een van de arrestanten is volgens Franse media een voorman van een boerenactiegroep, Patrick Legras. Hij keerde zich vlak voor zijn aanhouding fel tegen het beleid van de Europese Unie. De politie heeft betogers met hun tractors de stad uit geëscorteerd en de protestactie was volgens media relatief snel voorbij.

1 uur geleden
Iran naar de stembus voor parlementsverkiezingen

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Iraniërs gaan vrijdag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Grootayatollah Ali Khamenei ging zelf vroeg stemmen en riep landgenoten op zijn voorbeeld te volgen.

3 uur geleden
Biden en Trump allebei naar grens in aanloop naar verkiezing

DALLAS (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden en oud-president Donald Trump hebben een bezoek gebracht aan het grensgebied met Mexico. Dat onderstreept dat immigratie een belangrijk onderwerp is in aanloop naar de komende presidentsverkiezingen, waarin de mannen het waarschijnlijk weer tegen elkaar opnemen.

4 uur geleden
Enorme natuurbrand in Texas is zichtbaar vanuit de ruimte

AUSTIN (ANP) - Een enorme natuurbrand die sinds deze week in Texas en delen van Oklahoma raast, bestrijkt meer dan 400.000 hectare en is daarmee de grootste brand in de geschiedenis van Texas. De brand is zo groot dat deze vanuit de ruimte zichtbaar is.

8 uur geleden
Oppositieleider Navalny wordt begraven in Rusland

MOSKOU (ANP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalny wordt begraven in Moskou. Er staat een uitvaartplechtigheid gepland in een kerk in stadsdeel Marjino, waar de politicus vroeger woonde. Daarna wordt hij begraven op een nabijgelegen begraafplaats.

8 uur geleden
Amerikaanse Senaat keurt wet goed, shutdown voorkomen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met de wetgeving waardoor de federale overheid geld kan blijven uitgeven. Het Huis van Afgevaardigden had eerder op donderdag al voor gestemd. Het wetsvoorstel gaat nu naar president Joe Biden die het moet ondertekenen.

8 uur geleden